ЗА или ПРОТИВ консумацията на месо?

• 63 627
  • 1 882
  •   1
Отговори
# 525
Веднага се сещам за една известна личност - Стив Джобс
Виден веган, карал само на глад или ябълки и моркови
Е, всички знаем какъв агресивен рак го тресна

А и както казва Янечек, веганите колкото и да не им харесва, се хранят сами със себе си, ама това е до време
Сред тях има и толкова изкукали, че даже не кърмят децата си, а им дават соево мляко след  раждането
Като единственият резултат е умрели от недохранване бебета

Я вижте умиращите африкански деца, как Лекари без граници им доставят протеинови шейкове, че от ориза, останал след като татето изяде месото, ще се гътнат бавно и сигурно

# 526

W'A'S'P', напълно си права , в Африка измират от глад защот са вегани и това е синдрома на трайната веганска диета,  ooooh! как не се сетих по рано.

# 527
Миналата година бях вегетарианец за  месеца и честно казано се чувствах страхотно.

Много ясно, като седиш няколко месеца недохранен, започваш да се храниш със собствените си мазнини, а те са най-чудесната храна за собствения организъм и затова се появява това страхотно чувство. Повечето хора обаче не се досещат и смятат, че тези невероятни усещания се дължат на спирането на месото. Понеже веганството е някаква супер мода, особено сред йогите,  имам доста такива познати. Постой още няколко месеца и виж  дали еуфорията ще се задържи като почнат да се разграждат и мускулите, като дойде косопада и нервните изблици и започнеш да ядеш по една тенджера нахут, за да не ти е гладно. Разбира се, говоря за веганство, с консумация на млечни и яйца, можеш да изкараш и цял живот без месо. С интерес наблюдавам хората около мен - напълно са откачили по всевъзможни диети и анатемосват я въглехидратите, я животинските продукти, като всеки от тях добре си аргументира със статии от нета.
И цветът на кожата им придобива един сивкаво прозрачен цвят. Като не болен човек, а не на такъв, който се чувства превъзходно!

# 528

W'A'S'P', напълно си права , в Африка измират от глад защот са вегани и това е синдрома на трайната веганска диета,  ooooh! как не се сетих по рано.
Какъв ти е точно аргументът в този пост, че не го схванах?

# 529
Аз не си смятам ежедневно нутриентите, но няма да стоя и да си мълча, когато се пишат подобни неща. Всеки може с няколко кликвания да провери яде ли достатъчно нутриенти и да си изготви меню. Аз ям 3 пъти на ден, общо около 2000 калории. Ако някой толкова иска, мога и примерно меню да му пусна, да видим как ще стои гладен с 2000 калории на ден и ще тича ли постоянно до хладилника.

Как си смяташ калориите-седиш с кухненската везна на масата и теглиш кое колко грама е и после смяташ  калориите?Не разбрах сега с изготвяне на менюта ли се занимаваш,че така яроcтно обясняваш кое колко засища.А не се ли сещаш,че това което мен ме засища през лятото,няма да ми е достатъчно през зимата?Или това,което ми е достатъчно докато седя и си кликам с мишката няма да ми стига ако отивам да копам в градината?Или ако нещо ми е излязло от сторя в зависимост от това в началото или в края на процеса се намирам ще имам нужда от различно качество и количество храна.Всеки си има индивидуални нужди.И не ми е нужно някой да ми изготвя програма как да се храня.Аз следвам други правила,които са съобразени с приpодата-сезони и часове,в които е указано кога може да се яде повече и кога по-малко и какво.Естествено,че понякога ги нарушавам.Ако се случи да преям просто ще пропусна следващото ядене и ще си изравня баланса без да имам нужда да пресмятам калориите.
Иначе си пиши,забавно ми е да чета хора вкопчени в идеи.

Последна редакция: пт, 03 яну 2014, 12:03 от Оr

# 530

Прочети малко написано от лекари без граници и обърни внимание на снимките
Таткото винаги изглежда добре, майката е пълна, а детето скелет
Истината била, че първо бащата се храни и той съответно изяждал месото
След него се хранела майката и тя дояждала месото и доста от ориза
А за детето оставало само ориз

Само че тази истина е твърде трудна за смилане и затова рядко се случва да излезе наяве в пресата
Но се случва да бъде споделена от отвратени от реалността лекари

# 531
И цветът на кожата им придобива един сивкаво прозрачен цвят. Като не болен човек, а не на такъв, който се чувства превъзходно!

Сивкав тен се получава не от диетата, а от някои болести, от които страдат и месоядните. Никоя храна не ти осигурява крепко здраве. Стане ли сив на цвят един човек, вече се вижда, че ще мре.

# 532
Понеже веганството е някаква супер мода, особено сред йогите,  имам доста такива познати.

Това обаче в бг среди,защото си падат по американските модели.Имаха си някакъв гуру Казънc,който всъщност е преписвал някои работи от Дейвид Фроли,но е видоизменил първоначалната идея като е наместил веганство и суровоядство.
Храната за йогите си е описана в класическите текстове и там има точни предписания за консумацията на млечни-без тях някои хора просто започват да се реят в небесата,да не говорим за хиперчувствителността им,изнервеността и пр.

Последна редакция: пт, 03 яну 2014, 12:16 от Оr

# 533

Сивкав тен се получава не от диетата, а от някои болести, от които страдат и месоядните. Никоя храна не ти осигурява крепко здраве. Стане ли сив на цвят един човек, вече се вижда, че ще мре.
Не го приемай буквално за сивото Simple Smile Simple Smile Simple Smile Просто веганите не ми изглеждат здрави.

# 534
А как да го приемам - сиво ли е или не? Но да, дългопрактикуващите вегани се познават, както и хората, прекаляващи с месо, както и тези, които ядат, каквото паден и набързо.

# 535
  • SA
Цитат
Стане ли сив на цвят един човек, вече се вижда, че ще мре.
Joy
И от сериозно пушене кожата сивее доста, без значение кой с какво се храни.
А adelinda колкото и да оригиналничи, е факт, че яденето основно на ориз води до заболяване с тежьк белтьчен недоимьк и сериозни метаболитни нарушения - Квашиоркьр.

Последна редакция: пт, 03 яну 2014, 12:18 от kameloth

# 536
  • София
...
Цитат
Не го приемай буквално за сивото Simple Smile Simple Smile Simple Smile Просто веганите не ми изглеждат здрави.
Ееее, стига сте глобализирали така. Simple Smile Има примери и за обратното:
http://www.pinterest.com/shellegirl/vegans-vegetarians/
Само Ганди е сив на снимката  Mr. Green

# 537
...
Цитат

Ето веганския гуру на бг йоги...дет се вика без коментар.

# 538
  • София
Е, разбира се, че ще е сивкав, тогава не са го фотошопнали.  Laughing А и той е бил едно зрънце, като повечето по снимките! Защото аз на снимката виждам картинки, които в болшинството си са фотошопнати, а хората са гримирани яко. При селебрититата никога нещата не са такива, каквито изглеждат, но това се разбира след години или когато тръгнат да умират. Така да го нарека, не искайте от съдбата да прави вас или децата ви селебритита, че ще има много да патите! Като цяло не са хора, с които бихте искали да споделяте ежедневието и трудните си моменти в живота.

# 539
  • София
...
Цитат

На тия снимки веганите и вегетарианците са смесени, а разликата между тях е огромна. Почти същата като между веган и месояден. Освен това, е много съмнително, че Клинтън, виден любител на хамбургерите, е станал веган.

Общи условия

Активация на акаунт