ЗА или ПРОТИВ консумацията на месо?

• 63 599
  • 1 882
  •   1
Отговори
# 510
Аз бях спряла консумацията на месо за година и половина, но и по принцип ям месо съвсем рядко, общо взето покрай Коледа и НГ, през останалото време наблягам на млечни продукти и плодове, чувствам се прекрасно, тялото ми също. Прекалената консумация на месо е вредна за организма, все пак има необходимост от детоксикация и пречистване, а и месото днес е инжектирано с всякакви отрови, дори канцерогенно.

# 511
уф, не знам какво ми става, обаче тенисистите цяла сутрин ги чета като тестиси.  Embarassed
Липсва ти секс?    Laughing

Анди, нито за миг ли не допускаш, че хората се променят?Постоянно?
Така както на 20 години обичаш да четеш криминалета например, а на 40 минаваш на фантастика? Пример само....
Така е и с храната.Аз като дете, та до почти 25-27 годишна възраст не понасях патладжани, тиквички, зелен боб, грах.....От тогава обаче мога да ги ям кажи-речи всекидневно.
Не познавам човек, който да яде едно и също от прояждането до смъртта си.
Може и да има, просто аз не познавам.    Simple Smile

# 512
  • София
Знам ли, може и да ми липсва!  Laughing

Може, но рядко. А и аз не говоря за това да не си понасял някаква храна, а после да си я проял, а за точно обратното - ял, ял, ял, па изведнъж спрял.

# 513
Развивал се, променял се, па зел, че спрял Wink и вече не се променя.

# 514
  • София
Това с токсините заради стреса ме уби! (не ти, а този мит) Разбира се, че животното ще е стресирано! И то без значение дали при "свободен лов" в природата или умъртвяване в кланицата. Народът съвсем изперква вече.  Laughing
...
уф, не знам какво ми става, обаче тенисистите цяла сутрин ги чета като тестиси.  Embarassed
Има много подобни вярвания, някои индиански племена са благодарели на духа на убитото животно преди да го оглозгат Simple Smile

П.П.: И аз прочетох тестиси  Laughing

# 515
  • София
От една възраст нататък промяната у човека е във влошаване, а не в подобряване на характера и навиците. Ако хората се променяха към добро, нямаше да ги има филмите и книгите за героя, който отишъл в манастир или станал доброволец от разкаяние.

# 516
- Месото е пълно с антибиотици (свинското и пилешкото най-вече).
- Зеленчуците и плодовете са фрашкани с пестициди и други химии.  

За мен разговора, че едното е вредно, а другото не, са глупости. Месото е важно за здравето. Избирай такова, което има по-малко антибиотици (телешко, агнешко и риба). Не яж колбаси.
А иначе, който смята, че се храни здравословно като яде само зеленчуци и плодове - нека се поинтересува по-обствойно и да разговаря с няколко диетолога и гастроентереолога.
Успех на вегани и вегетарианци.   bowuu

# 517
С лекарствата е същата работа-осовната съставка те лекува,а допълнителните ти причиняват други екстри за допълнително лечение.

Би ли ми посочила поименно, кои съставки имаш предвид? За пръв път го чувам това.

Във всяко лекарство има различни съставки,както и различни странични ефекти,които са описани на упътването.Започваш да проверяваш едно по едно и ги откриваш.

Глупости. Защо реши, че страничните ефекти са от допълнителните вещества?  Обикновено страничните ефекти са свързани с активаната съставка, а не с допълнителните вещества.

Има лекарстава,в които активната съставка е извлечена от растения,не е със синтетичен или генно-манипулиран произход.И там за пълнители са сложили примерно аспартам,а не чиста захар,или алуминиеви соли.Кое според теб вреди?

# 518
  • София
И какво като известни личности са вегетарианци? Да не би известността да ги прави по-умни, с по-добра преценка и пр.? Ако ще си говорим за известни личности, при тях са твърде често срещани зависимостите, да вземем да им последваме примера!

# 519
И какво като известни личности са вегетарианци? Да не би известността да ги прави по-умни, с по-добра преценка и пр.? Ако ще си говорим за известни личности, при тях са твърде често срещани зависимостите, да вземем да им последваме примера!

Ма прави каквото искаш , на кой му пика за тебе.  Whistling

# 520
  • София
Е, хубава работа!  ooooh! Нещо се засегна като един истински вярващ? Наистина ли известна личност може да ти повлияе толкова много?

# 521
+ 1
те и много известни личности се другат и прекаляват с лекарствата ама не виждам тук някой това да го споменава Simple Smile))))

# 522
  • София
+ 1
те и много известни личности се другат и прекаляват с лекарствата ама не виждам тук някой това да го споменава Simple Smile))))

Вярно. Освен това, на кого му пука за въпросните личности  Laughing Изключвам тийнейджърките.

# 523
+ 1

Вярно. Освен това, на кого му пука за въпросните личности  Laughing Изключвам тийнейджърките.
Ами много народ ги смята за някакъв вид пътеводна светлина. Щом Том Круз е сциентолог - дай и и ние да сме. Щом Майли Сайръс ходи с непрестанно изплезен език и гол задник - дай и ние така. Та според мен много народ смята, че щом светило като Мадона е веган - що и те да не са, ако да е само певица Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 524
Миналата година бях вегетарианец за  месеца и честно казано се чувствах страхотно.

Много ясно, като седиш няколко месеца недохранен, започваш да се храниш със собствените си мазнини, а те са най-чудесната храна за собствения организъм и затова се появява това страхотно чувство. Повечето хора обаче не се досещат и смятат, че тези невероятни усещания се дължат на спирането на месото. Понеже веганството е някаква супер мода, особено сред йогите,  имам доста такива познати. Постой още няколко месеца и виж  дали еуфорията ще се задържи като почнат да се разграждат и мускулите, като дойде косопада и нервните изблици и започнеш да ядеш по една тенджера нахут, за да не ти е гладно. Разбира се, говоря за веганство, с консумация на млечни и яйца, можеш да изкараш и цял живот без месо. С интерес наблюдавам хората около мен - напълно са откачили по всевъзможни диети и анатемосват я въглехидратите, я животинските продукти, като всеки от тях добре си аргументира със статии от нета.

Общи условия

Активация на акаунт