ЗА или ПРОТИВ консумацията на месо?

• 64 976
  • 1 882
  •   1
Отговори
# 570

вероятно има такава връзка, но ниой не може да ме убеди, че начина на хранене не влияе в/у рисковете от онк. заболявания...

Оказва, разбира се. Напоследък толкова много се говори за канцерогенния ефект на red meats. Не се отрича абсолютно употребата им, но се апелира за много силно ограничение. Особено на преработените.

# 571
  • София
Не знам, ама малко ли радиация понесоха японците! Все пак две атомни бомби не са шега работа, плюс сега каквото изтече от Фукушима. Може да имаа връзка, може и да няма, но аз за това се сетих.  Всичко това е отишло и в морето, и в земята, и във водата, като изключим преките последици за поколенията.

# 572
Азиатците нямат ензим за преработка на алкохол. Отделно радиацията - аз като параноичка, ограничих сушито.
За скъпото месо - то си е ОК - няма хормони и антибиотици, но кой си го позволява ежедневно?

# 573
ами аз доколкото виждам статиите назад , големият % на рак на стомаха се дължи на гастритите. Те имат пряка вр-ка с храненето, не с радиацията Simple Smile  Освен това се споменава хеликобактер пилори,  нитратите и  pickling preservatives ( това какво е, маринати за консервиране?) както и че тенденцията спада, ако имаше връзка с Фукушима щеше да е обратното.

Даун, ти къде си, всмисъл какво общо имаш с японското суши?

# 574
Азиатците нямат ензим за преработка на алкохол. Отделно радиацията - аз като параноичка, ограничих сушито.
За скъпото месо - то си е ОК - няма хормони и антибиотици, но кой си го позволява ежедневно?

Имат, имат.  Grinning Просто има разлика в скоростта, с която ензимите действат.

# 575
Крехка свинска пържола с три вида горски гъби и суджук - на керемида.
Глигански "порязаници"  с всякакви зеленчуци в гювеч - къкрили на открит бавен огън от едната година, та чак до другата  Sunglasses
Капама с четири вида месо.
Пълнен заек.
Агнешка плешка, шпикована с розмарин, със зачервена коричка от непрекъснатото обливане с масло и червен пипер.

Поезия. Празник на сетивата - изглеждат добре, миришат невероятно, топят се в устата, а ендорфините скачат до небето  Heart Eyes

От 28-ми до днес опитахме толкова много и прекрасно приготвени месни специалитети (списъкът по-горе е само една малка част от всичко  Blush ), че съм преизпълнена с любов към вегетарианците и веганите - хора, прави сте, не яжте месо и месни произведения, оставете това на тези, които умеят да му се наслаждават  Peace

eee, стига де,измих си зъбите,няма да гледам в хладилника пак...    Crazy

За рака на стомаха при японците не обвиняваха ли мононатриевия глутамат(нали те са го измислили)?

# 576
не е ли китайско ноу хау...  Confused

# 577

Взето от сайта на World Cancer Research funds:

The bacterium Helicobacter pylori is an important cause of distal stomach cancers. Also, Epstein-Barr virus is carcinogenic to humans and has been linked to stomach cancers in some studies.

The Second Expert Report Panel judged that consumption of salt, salted and salty foods probably increase the risk of colorectal cancer and consumption of non-starchy vegetables, allium vegetables and fruits probably protect against this cancer.

The Republic of Korea has the highest rate of stomach cancer, followed by Mongolia and Japan.
 About 72 per cent of stomach cancer cases occur in less developed countries.
 The highest incidence of stomach cancer is in Eastern Asia, Central and Eastern Europe and South America; and the lowest incidence in Western, Northern and Southern Africa.

И моите изводи - този вид рак се причинява от вирус и генетична разположеност, както Хюман Папилома Вирус причинява друг тип рак. Ние, вегетарианците, дето основно треволяк ядем, натурално се предпазваме от този тип рак чрез консумацията на non-starchy vegetables, allium vegetables and fruits, според статията.

# 578
Преди време някой беше писал в друга тема,че в ориза слагали талк,но ми се стори пресилено.Сега обаче прочетох,че наистина има такова нещо:
Цитат
Полирането на ориза се извършва като ръчно или със специални машини зърната се покриват с глюкоза, нишесте или талк, като по този начин придобиват привлекателен лъскав външен вид. Заради възможните здравни рискове при консумацията на талк, като увеличената вероятност за рак на стомаха, използването на талк за полиране на ориз е забранено в някои страни, а в други прилагането му е силно ограничено

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D1%80%D0%B8%D0%B7

# 579
Преди време някой беше писал в друга тема,че в ориза слагали талк,но ми се стори пресилено.Сега обаче прочетох,че наистина има такова нещо:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D1%80%D0%B8%D0%B7
Ами да, помисли си само какво пада от ориза, като го миеш преди готвене ... Ужас направо.

# 580
  • София
И по нашенско ли продават такъв с талк? Как да го познаем този, който е бял ориз, но не е с талк?

# 581
Все съм си мислела,че е от нишестето,но не и талк.

# 582
# 583
  • София
И аз си мислех, чее е нишесте.

# 584
  • София
Аз плакна 3-4 пъти ориза, докато водата не се избистри. Кафявия ориз няма талк/нишесте.

Общи условия

Активация на акаунт