ЗА или ПРОТИВ консумацията на месо?

• 64 869
  • 1 882
  •   1
Отговори
# 555
Цитат
Стане ли сив на цвят един човек, вече се вижда, че ще мре.
Joy
И от сериозно пушене кожата сивее доста, без значение кой с какво се храни.
А adelinda колкото и да оригиналничи, е факт, че яденето основно на ориз води до заболяване с тежьк белтьчен недоимьк и сериозни метаболитни нарушения - Квашиоркьр.

До сега китайците и японците не са го разбрали защо са къде под твоя интелект разбира се , моля те . Ако не беше тъжно и жално , щеше да е смешно.

В началото Бог сътвори небето и земята.
Земята бе покрита с броколи, карфиол и спанак, и плодове най-различни: червени, жълти, оранжеви и всякакви, и животът на Адам и Ева бе здрав и дълъг.
И сътвори Сатаната сладоледа „Делта” и кашкавала.
И попита Сатаната Адам: „Искаш ли да си хапнеш?”
И Адам му отговори: „Да!”
И добави Ева: „И аз искам! Два сладоледа!”
...И наддадоха Адам и Ева всеки по 3 килограма.
И сътвори Бог киселото мляко, за да съхрани Ева фигурата си такава, каквато я харесва Адам.
И сътвори Сатаната бялото брашно, маята и захарта, и ги смеси.
И Ева мина от размер 42 на 50.

И каза Бог: „ Яж с апетит тази зелена салата от моята райска градина!”
И каза Сатаната: „ И добави дресинг с майонеза и синьо сирене, хапвай чеснови питки и пий Coca-Cola.”И след вечерята Адам и Ева отпуснаха коланите.

И каза Бог: „Давам ви свежи зеленчуци за здраво сърце и зехтин студено пресован.”
И сложи Сатаната на масата капама, печено прасе и панирано пиле.
И подскочи холестерина на Адам и Ева до небесата.

И сътвори Бог картофи, запечени без масло, с повишено съдържание на калий и други полезни ингредиенти.
И обели Сатаната картофи, наряза ги на тънки резенчета, изпържи ги в маслена баня, посоли ги щедро и ги нарече „чипс”.
И качи още килограми Адам, а Ева получи целулит.

И сътвори Бог маратонките и ги даде на децата си, за да стопят излишните килограми.
И даде Сатаната на Адам и Ева кабелна телевизия с дистанционно, за да не се напрягат като превключват програмите.
И Адам и Ева се смееха и плачеха срещу светещият екран, и си обуха анцузи с ластик на корема.

И даде Бог на Адам и Ева постното месо, диетичните продукти, и кълновете, за да не приемат много калории.
И сътвори Сатаната McDonald's, и бургери Big Mac.
И попита Сатаната Адам: „ Искаш ли и пържени картофи, и бира?”
„Да ! – отговори Адам – Голяма порция! И няколко бири!”
И получиха Адам и Ева инфаркт!

И въздъхна Бог, и създаде байпаса.
И усмихна се Сатаната, и създаде здравната каса.

Последна редакция: пт, 03 яну 2014, 19:00 от adelinda

# 556
  • SA
Цитат
Стане ли сив на цвят един човек, вече се вижда, че ще мре.
Joy
И от сериозно пушене кожата сивее доста, без значение кой с какво се храни.
А adelinda колкото и да оригиналничи, е факт, че яденето основно на ориз води до заболяване с тежьк белтьчен недоимьк и сериозни метаболитни нарушения - Квашиоркьр.

До сега китайците и японците не са го разбрали защо са къде под твоя интелект разбира се , моля те. В Африка от ориза умирали значи  newsm78 е де да бяха родени на северния полюс да плюскат само месо , па то съдба . Ако не беше тъжно и жално , щеше да е смешно.

Не знаех, че японците ядяли основно ориз.  Shocked
А заболяването, за което споменах, за пьрви пьт е описано точно в Африканска дьржава. Да, тьжно е наистина, ама какво да се прави. А ако те избива на смях, вземи да похапнеш пьржолки и ще се оправиш. До какво ли не водят дефицитите на важни вещества...

# 557
Ма как , родина на ориза е Африка , моля те ,  няма да спорим. Рецептите за суши са от Ариканската кухня и все едни такива работи .Най-много ориз се отглежда в Африка също  Naughty

Само да попитам , кога се сади , по време на дъждовния период в Африка ли ? Flutter В пустинята Калахари ли ? Whistling И това ли е основния поминък на Масаите ?

# 558
Японците освен ориз, консумират и много риба. В Китай оризът може и да е основна храна, но винаги е придружена от месо, риба, зеленчуци, яйца и т.н.:http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B0_%D0%BA%D1%83%D1%85%D0%BD%D1%8F

# 559
Да, съгласна съм, че има много варианти на вегетарианизъм.
Някой са вегетарианци по религиозни причини, други поради етични.
Аз съм от вторите, и не ям никакви животни, включително риба и рибни продукти.
Правя си кръвни изследвания всяка година, всичко ми е в норма.
Много е важно човек да знае как да си набави протеините.

За или против - не критикувам никого за изобра му. Лично за себе си смятам, че освен чистата съвест, имам и доста здравни бенефити от цялата работа.

Поздрави

# 560
  • София
абе не  е баш така:))

вегетарианец по кое определение може да яде месо Simple Smile

така или иначе исках да им дам едно рамо и да кажа, че от вегетарианци съм научила повече за храненето и готвенето от .. Ути например, който с какво може да ми е полезен, освен да ми преглъща мазно на екрана или да ме научи колко газирана вода да сложа в кебапчетата хич не ми е красив и здравословен, тука има един негов ... събрат шеф, който е някаква анти-реклама този човек ...той като говори грухти не му стига въздух...  не  бих посегнала към негова рецепта.

Мани, мани, само като му мярна физиономията и тялото, и ми се отяжда! Ако реша да отслабвам ударно, ще си окача негова снимка на всички шкафове и хладилници, където има храна.

# 561
Само да кажа, че Гад чевръста Simple Smile отдавна ме кефи, профилът и, редките и включвания, а виж , тя била от наште! Grinning Grinning

# 562
Само да кажа, че Гад чевръста Simple Smile отдавна ме кефи, профилът и, редките и включвания, а виж , тя била от наште! Grinning Grinning

Hug Мерси

# 563
не знам дали съм права, но съм чувала ( подчертавам), че в Япония ракът на стомаха е много по-разпространен от Европа. И че това отчасти се дължи на диетата им базирана на ориз.
още на 1ва проверка в Интернет излиза една статия сравнителна с УК
( 4х повече рак на стомаха в Япония сравнено с УК  и по-млада възраст на пациентите в Япония)
ето и заключението:
It is unclear which factors are responsible for the increased risk of cancer in Japan compared with the UK but it would seem a reasonable hypothesis that whatever the underlying cause the Japanese population should have a more severe gastritis, occurring at an earlier age, and with a corpus, rather than an antral, predominant pattern. Therefore, the aim of this study was to evaluate the pattern and severity of gastritis in patients complaining of dyspepsia in the UK and Japan, matched for age.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1860129/

(честно не знаех, че гастритите са толкова разпространени там, винаги съм смятала, че японският начин на хранене е съвършен, но явно не е)

А ето и една статия за японския начин на хранене и нивата на рак на стомаха, за ориза не виждам да се споменава поне на 1в поглед:
http://www.livestrong.com/article/361804-japanese-diet-stomach-cancer/

# 564
10 cent, според мен това си е друга тема като цяло. Различните раси/генотипи страдат от различни заболявания в различни степени, и това не е толкова свързано с начина на хранене. Примери - Jewish жени и рак на гърдата, black people и Sickle-cell disease, и много други.
За мен е комбинация от околна среда, гени и еволюция също.
Като си правя изследвания, на референтните ми граници пише например, ако си Caucasian са такива, ако си от African decent  - различни ... тоест, май трябва да сравняваме ябълки с ябълки и портокали с портокали.

# 565
не знам дали съм права, но съм чувала ( подчертавам), че в Япония ракът на стомаха е много по-разпространен от Европа. И че това отчасти се дължи на диетата им базирана на ориз.
още на 1ва проверка в Интернет излиза една статия сравнителна с УК
( 4х повече рак на стомаха в Япония сравнено с УК  и по-млада възраст на пациентите в Япония)
ето и заключението:
It is unclear which factors are responsible for the increased risk of cancer in Japan compared with the UK but it would seem a reasonable hypothesis that whatever the underlying cause the Japanese population should have a more severe gastritis, occurring at an earlier age, and with a corpus, rather than an antral, predominant pattern. Therefore, the aim of this study was to evaluate the pattern and severity of gastritis in patients complaining of dyspepsia in the UK and Japan, matched for age.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1860129/

(честно не знаех, че гастритите са толкова разпространени там, винаги съм смятала, че японският начин на хранене е съвършен, но явно не е)

А ето и една статия за японския начин на хранене и нивата на рак на стомаха, за ориза не виждам да се споменава поне на 1в поглед:
http://www.livestrong.com/article/361804-japanese-diet-stomach-cancer/

Това е вярно, да. Навремето кандидатствах за стипендия в Япония, за да изследвам точно този проблем. Не зная каква е причината, защото междувременно спечелих друга стипендия и отидох да изучавам други неща.  Laughing Сега ти става ясно защо няма обяснение явлението. Не стигнах до Япония.  hahaha bowuu

# 566
10 cent, според мен това си е друга тема като цяло. Различните раси/генотипи страдат от различни заболявания в различни степени, и това не е толкова свързано с начина на хранене. Примери - Jewish жени и рак на гърдата, black people и Sickle-cell disease, и много други.
Като си правя изследвания, на референтните ми граници пише например, ако си Caucasian са такива, ако си от African decent  - различни ... тоест, май трябва да сравняваме ябълки с ябълки и портокали с портокали.

Всъщност, свързано е И с начина на хранене и с начина на живот. За кой ли път го давам за пример, но да вземем френския парадокс.

# 567
Аз съм стигала до там, но никога не бих предположила че диета базирана на ориз и морска храна може да е по-проблемна от Европа. Винаги съм мислила, че са някакви столетници, които са само на ориз, прясна риба и отвреме навреме българско кисело мляко, йогурртто Mr. Green

# 568

вероятно има такава връзка, но ниой не може да ме убеди, че начина на хранене не влияе в/у рисковете от онк. заболявания...

# 569
Аз съм стигала до там, но никога не бих предположила че диета базирана на ориз и морска храна може да е по-проблемна от Европа. Винаги съм мислила, че са някакви столетници, които са само на ориз, прясна риба и отвреме навреме българско кисело мляко, йогурртто Mr. Green

То и аз стигнах в крайна сметка, но по друг повод. Имай предвид, че мъжете в Япония пушат доста; има и доста висока степен на стрес в ежедневието, употребяват доста сол. Сигурно има и други фактори, както казах, не успях да ги разкрия.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт