ЗА или ПРОТИВ консумацията на месо?

• 65 020
  • 1 882
  •   1
Отговори
# 585
И по нашенско ли продават такъв с талк? Как да го познаем този, който е бял ориз, но не е с талк?

Талкът е основа - би трябвало да реагира с киселина, например някакъв по-силен оцет, и да се отдели газ.

# 586
  • София
ще взема да го пробвам това с оцета.
Кафяв ориз моите не искат.

# 587
Ако е нишесте, не би дало такава реакция. Под газ имам предвид, не че съм пробвала точно с талк, обаче нещо като шупването от реакцията при сода и оцет.

# 588
И по нашенско ли продават такъв с талк? Как да го познаем този, който е бял ориз, но не е с талк?

Талкът е основа - би трябвало да реагира с киселина, например някакъв по-силен оцет, и да се отдели газ.

A какво става като се срещне със стомашния сок? Талк слагат и в лекарствата.
Кафевият ориз е трудносмилаем.

# 589
Е то ориза нали се измива.Аз например го мия много,докато почне да пада съвсем бистра вода...ся от такива писания ще ме карате и ориз да фанем да си сеем начи.Малко ми останалите работи.

# 590
  • София
Ние не ядем по една чиния лекарства, че да поемаме толкова талк.

Направо трябва да минем на слънчева енергия, ама и слънцето вече е гадно, така че направо ще си мрем.

# 591
сега тия простотии защо ги постваш? Всмисъл, говорим си цивилизовано научаваме някакви неща. Като едно тролче желаеш да се хванем за гушите ли?

# 592
A какво става като се срещне със стомашния сок? Талк слагат и в лекарствата.
Кафевият ориз е трудносмилаем.

Какво да става - сигурно пак има неутрализация, само че няма как да я видим. Доколкото разбрах, имало предположения, че талкът бил свързан с повишен риск от рак на стомаха. Колко е доказано, не знам.

# 593
И аз го мия в едно сито на течеща вода,надявам се да пада каквото трябва.

Слънцето при изгрев и залез е лечебно-пробвай тогава. Simple Smile

# 594
Ба ша мрем.Ей днес си спретнах едно заешко от собствената ферма с домашни картофки,моркови и праз,една бобена салата пак домашна и баклава.Пийвам от на тате Кабернето и нека ми е зле.Нямам търпение да почнем да берем от нашето Каберне.А и какви дъбови бъчви съм харесала...ориз от дъжд на вятър ядем ние.

# 595
Този ориз с талка най-вероятно може да бъде разпознат още в пакета,
някои нали стоят по-лъскави и полирани зърната?По-простия и евтин едва ли някой си е играл да го
обработва с препарати...  newsm78

# 596
Гад чевръста, аз назад препоръчах една книга, за съжаление съм още в началото, но започва много добре, обосновано, харесва ми - авторът е японски гастроентеролог, про-вегетарианска литература, но м/увременно се научават мн. неща. Аз лично отдавна не бях имала желание да си водя бележки, и го правя бквално в едно тефтерче, защото мъжа ми има гастрит, аз имам наследственост в онкол. заблявания на хр. с-ма.. Казва се "Ензимният фактор'. Авторът е изобретил съвременния колоноскоп. Понеже кариерата му е била в САЩ и Япония успоредно имал мн.години наблюдения и материал. Аз като Тома Неверни прочетох първо какво пише за автора из Интернет и да, изглежда ерудиран и уважаван, независимо че някои от идеите му са критикувани ( напр. че не отчита ф-ра възраст при състоянието на деб. ч-во/хр. система) Дано не си прехапя клавиатурата, защото както казах съм на първите глави, но като все пак завършила природна наука смятам, че всичко е точно откъм обяснение на процеси и затова я препоръчвам.

# 597
Той талка не взаимодейства с ориза бре.Като се отмие какъв е проблема.Никой няма да тръгне да ползва най-финния и скъп талк да полира ориз.Смята се за канцерогенен,поради структури на талка близки до тези на азбеста който си е доказано канц. а е канцерогенен не щото е отровен нещо,ами щото като го вдишаш и се набожда буквално по белия дроб и няма механизъм да го извадиш.Не може да се откашля,а е твърде фин да се задържи по косъмчетата в носа.Щото нали не си мислите,че господ ви е наказал,като е измислил косми в носа и ушите а  Mr. Green

# 598
От друга страна много финния талк има логика да може да се отлага по повърхността на полираното оризово зърно и да не може да се отмива.Незнам,ще проверя.

# 599
10 cent, мерси, връщам се обратно да видя къде е заглавието. Ще се възползвам.  Peace

Аз да се върна на темата за месото и факта, че съм на другия континент, където производството на месо е нещо отвратително, тази книга ми хареса много, защото дава фактите, а пък ти оставя избор да си направиш изводите според това как асимилираш данните. И авторът не е вегетарианец, за протокола.

Общи условия

Активация на акаунт