ЗА или ПРОТИВ консумацията на месо?

• 65 492
  • 1 882
  •   1
Отговори
# 660
Клаций има в сусама и сусамовия тахан . Единствената причина  прости вещества да ги има в месото е защото тревопасните са ги взели от растенията , които на своя страна са усвоили от почвата и чрез фотосинтеза. Не вярвам да ги има в месо от животни отглеждани във ферми и хранени с боклуци , както и в растения ГМО и гледани с химия и по изкуствен начин. Калция в млякото защо го има !?,  всяка раждала и кърмила жена би могла мисля да отговори .

Ето и примерна протеинова диета за вегетарианци /вегани :
http://fitnesinstruktor.com/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%B8 … 0%B8%D0%B0%D0%BD/

Никога не съм чела толкова за храната преди да започнат такива дискусии с противниците на моя избор за храна, за което благодаря   bouquet

# 661

Против кърватите сцени съм и не би ми дотавило удоволствие , да гледам заклана кокошка как се мята по двора /за разлика и гордост на някои, срам ги било/ .

Тъжно гледащите ягодки , не те ли разстройват?

# 662
Холин има не само в животинските продукти - http://en.wikipedia.org/wiki/Choline#Food_sources_of_choline. Всъщност в тази таблица ясно се вижда, че от 21 най-богати на храни холин, 16 са от растителен произход.

За имането,може да има,въпроса е колко може да го преработи тялото ти от растителен източник.Друго е преди това да го е сдъвкало животно,има една работа-хранителна пирамида и викат и ненапразно животнтите са под човека,а растенията отдолу.
За справка 1 г крил има 73 мг холин:
http://www.herbamedicabg.com/media/pdfs/NKO_BOEKprofessionals.pdf

Хайде сега сметни c най-богатия раст. източник от твоя линк и ги сравни.

И ти всеки ден ли приемаш масло от крил Crazy ?

Въпросът не беше в това, в какви количества го има, а има ли го изобщо в други храни, освен в животинските. Човек ако иска може да яде броколи, може да яде яйца, може да яде месо за да си набави холин. Ако толкова иска да приема допълнително холин като добавка, има и други алтернативи освен маслото от крил.
Колкото до усвояването, не съм забелязала бум на вегани/вегетарианци със симптоми на дефицит на холин, като затлъстял черен дроб и прочие. Та явно се усвоява.
Къде съм писала,че приемам? Или че няма други добавки?

За черният им дроб не знам,виж поразклатени нервни системи се усещат и през нета,kакто и липса на концентрация и не вникване в написаното.
Вегани не е равно на вегетарианци,защото последните ползват животински продукти в менюто си.

# 663
Клаций има в сусама и сусамовия тахан .

Не знам конкретно случаят с калция какъв е - но елементите се намират в различни форми и съединения в различните храни и се усвояват по различен начин.

В крайна сметка, калций най-много има в камъните, предполагам...

Иначе щом човек се чувства добре, да си се храни, както си иска.

Освен всичко друго, смятам, че тялото и се адаптира много добре според това, което е налично като храна.

# 664
Тялото се адаптира до един период,после започва да дава на късо.

# 665
  • София
Че ние си имаме и родни доктори вегани - Гайдурков, Емилова.

Сакън!

Айде бе, какво толкова - една заклана кокошка на двора! Иначе няма супа, няма пиле с ориз...

# 666
  • София
няма глад,през два часа се приема  плод,фреш,чай или смути

няма ли да се вдигне много захарта? Какво е "смути"?

# 667
няма глад,през два часа се приема  плод,фреш,чай или смути

няма ли да се вдигне много захарта? Какво е "смути"?

Смути = smoothie - смес от добре пасирани плодове и зеленчуци.  Peace

# 668
Да приемем таблицата за АБСОЛЮТНО верна... Сега да предположим, че не изпиваме по 100 мл от #1 и #3 от списъка. А #2 е един малък дроб (около 200 ккал)...... Същото количество, което е горе-долу препоръчителната дневна норма, се получава и от 3 яйца, размер XL (около 270 ккал). Да сравним останалите до #16 растителни източници с НЕЯ.... Имаме еквивалент на 2.5 чаши житни кълнове (1100 ккал); 1200 гр. броколи или цв.зеле (респективно 400 и 250 ккал). 7 чаши (3.5 литра) тофу (2400 ккал). 7 чаши амарант (5000 ккал). 8 лъжички (120 гр.) бирени дрожди (450 ккал). 4 чаши киноа (2500 ккал). 400 гр. сушена соя (1050 ккал). Би трябвало да обърнем внимание, че трябва да приемаме и още 20-25 други видове вещества и да НЕ се тъпчем всеки ден с повече от 2000 ккал, де Wink Т.е. ако НЕ искаме (по някаква странна причина) да сме безумно дебели и шишкави  Sick Иначе, не е като да няма растителни източници на холин  Peace

Краси - можеш да направиш подобни на горните сметки от различните изтоници на калций (препоръчителна дневна норма = 1000 мг = 150 гр. краве сирене = 450 ккал) и - естествено - да добавиш към гореполучените калории, защото у горните храни нема нито 1 мг калций, който е важен за здравите кости Wink

Ти всеки ден ли ядеш дроб или по 3 яйца newsm78 ? Аз ям яйца, но не и по 3 на ден, защото почвам да се обривам. Нещо ме съмнява обикновенният човек да яде по 3 яйца на ден или ежедневно да млати дроб, при това суров.

Тогава какво излиза, че ако вегетата не ядат достатъчно холин, то за другите не е по-различно Rolling Eyes .

Колкото до калцият, в 150 гр. бяло саламурено сирене няма 1000 мг. калции. Виж в 200 гр. - може и то ако е по БДС, поне така съм чела. Ако българинът иска качествено сирене, ще трябва половината му бюджет за храна да отива само за сирене.
Впрочем, ако ще говорим в цифри, в копривата има почти също толкова калций, колкото в сиренето, че и повече от някои видове сирена. Плюс това е нискокалорична Wink.

# 669
Емилова не е веган , и вегетарианка не е ; ) .. не е глупава тя ... : ))

# 670

аха,и аз съм чувала в интервюта да казва,че много рядко "консумира месо" Simple Smile

# 671
Преполагам, че и за останалите вегетарианци това прозвуча леко грубо ... Нека да спазваме добрия тон.

Моят личен лекар скоро стана вегетарианец. Много обича, като отида на годишен преглед, да си говорим за здравословните бенефити, които начина на хранене носи.

И последно да кажа, че във всичко трябва да има баланс. Аз не отричам, че консумацията на месо е правилна за човешкия род, както и не порицавам хората, които го правят. Очаквам същото отношение и към моят избор.

# 672
Аз като крайна цел не разбирам от какви етични подбуди сте вегетарианци/вегани?Защо го правите съзнателно?

# 673
Впрочем, ако ще говорим в цифри, в копривата има почти също толкова калций, колкото в сиренето, че и повече от някои видове сирена. Плюс това е нискокалорична Wink.

В колко килограма коприва?  Laughing

Да, не ям по 3 яйца всеки ден! Писах, че това е еквивалента на нормата. Ям по 1-2, но има и други източници в добавка. Т.е. 33-60% си докаваш от плодове и зеленцуци (10-15%), хляб и млечни продукти (10-20%), шунка, риба и друг вид месо (15-30%). Така се получават и останалите нужни витамини и минерали без кой знае какво огромно усилие. Ето таблица за нужните В/М за М и Ж в средна възраст.... Wink Цялата таблица много трудно се получава САМО с растителни изтоници  Hug

И последно да кажа, че във всичко трябва да има баланс.

ПРАВИЛНО!  newsm10

# 674
Рибозом, първа подбуда - начина, по който се добива месото, и втора - пораженията, които се нанасят на околната среда от този вид индустиално месодобиване.
В съвременния свят човекът наистина няма нуджа да консумира месо, тъй като е способен да набави всичко необходимо от алтернативни, немесни продукти, както се коментира по-горе. За съзнателен избор говорим.

Общи условия

Активация на акаунт