ЗА или ПРОТИВ консумацията на месо?

• 65 580
  • 1 882
  •   1
Отговори
# 690
Andariel, това не ме учудва. Децата трябва сами да си направят избора. Моите например имат един родител вег и един месояден. Като пораснат - да решат.
adelinda, съгласна съм. И аз познавам и от двете.
Miami_beach, аз пия много зелени сокове, прясно изцедени, от спанак, кейл, броколи, глухарче, каквото се сетиш ...  Стига съм се хвалила, че всичко ми е в норма, включително и въпросния холин, измерен чрез витамин Б.

# 691
Гад Чевръста - "много зелени сокове" е доста разтегливо понятие..... Дай списък на продукти и грамове на консумацията в типичен за теб ден. Ако не е тайна, де Wink

# 692
Не мога да ви разбера.Борите се против индустриалното отглеждане на животни.А от къде идват супер екзотичните ви добавки.Аз не знам да се отглеждат и произвеждат на месно ниво-сиреч в бг ни тофута,ни соеви млека,ни киноа,ни папаи...никакви борители не сте.Тълпа модни люде които незнаят какво искат.Или си мислите,че е много евтино да ги докарат тука и много еко да се съхраняват,че възвишено да си ги папкате ,смеейки се над прасето дето си гледа Бай Иван в коца и си го храни със зеле и тикви?
Бихте се борили за нещо ако се храните с местни растителни храни без да купувате вносните измишльотини.Като се и държите еко почти във всичко в ежедневието си.
Както й да е,не вярвам да ме разберете,както и аз не ви разбирам.Почнахте да изброявате от какви неща си набавяте необх.вещества.Повечето не съм ги и чувала,не се отглеждат в бг нали?

# 693
  • София
Вярно, що нашенци не набблягат на тиквите, лука, керевиза и пр.? Голям зор да се самодокажат, че са част от някакво призвано кръгче хора, да си почешат самолюбието. Изобщо не се усещат как става от трън на глог.

# 694
Aз ако съм вегетарианка не бих могла да отглеждам детето си като месоядно. Каква е логиката.
За мен това е странно, може би защото имам приятели вегетарианци, които отгледаха дъщеря си от бебе така. Дори казваха "нашето дете е вегетарианче" и не знам как е протекло храненето му след отбиването му, но факт, че го познавам това детенце и е здраво, право и много много умно, сред любимите ми дечица е. Тя никога не е яла месо.

# 695
Аз не видях Гад Чевръста на никого да се смее и никого да обвинява. И откъде-накъде ще дава обяснения за точни грамажи на това какво и как яде. Има и много месоядни, които не ядат балансирано. Ужасно пристрастни сте.
Казвам го като човек, който е далеч от вегетарианството и който също смята, че отглеждането на зеленчуци обичайно не е по-екологично от отглеждането на животни.
Рибозом, разбрахме за твоето домашно производство. Повечето не ядат домашно месо обаче. Да не бъда по-крайна и да кажа, че много от хората имат предвид под месо кренвирши, наденици и кайма с неясени съставки.
Вие спанак, глухарчета и коприва не сте ли виждали из Българско?
П.П. Обожавам споменатите тиква, кервиз, ряпа и т.н.

# 696
  • SA
Цитат
няма глад,през два часа се приема  плод,фреш,чай или смути

Ами нали лечебният метод, който прилага Емилова се нарича гладолечение ( някаква по-мека форма с прием на малко плодове, измислена от Лидия Ковачева). Как тогава да няма глад? То определението за глад не се припокрива с някакви субективни усещания ( срещала сьм дори вьв форума идеи, че изпиването на чаша вода било засищащо), а означава прием на малки количества храна, които не задоволяват дори базовите дневни нужди на тялото. В този смисьл - и всеки час да се пие чай , това си е глад.
А иначе Емилова си гледа бизнеса жената. То що пьк човек, който е решил да се лекува с глад ( 1 кг ябьлки на ден и чай), е нужно да спи в 5 звезден хотел? Човек като гладува, даже не е добре и с усилен спорт да се занимава. Лидия Ковачева дори препорьчва за хора с по-сериозни заболявания повече да си лежат по време на гладуванията ( в което има логика).
Miami_beach, като енциклопедия с норми си значи!   bouquet Ама според мен не са нужни чак толко изчисления.  Simple Smile
Рибозом , доста напред в темата четох за личното ви стопанство. Адмирации за всичко, което вьршите! Това е и моята идея за набавяне на качествена храна, в унисон с опазване на природата.   bouquet

# 697
  • София
Aз ако съм вегетарианка не бих могла да отглеждам детето си като месоядно. Каква е логиката.

Логиката е, че децата не трябва да се лишават от необходимите за развитието им хранителни вещества. Едно е да откажеш месото съзнателно на 20-30 год., съвсем друго да си лишен от него още от най-ранно детство.

# 698
10 cent, разбирам, но и двамата родители са вегегарианци. Има разлика. Аз ги оставям сами да решат, странно, че някак си естествено едното се очертава вегетарианче отсега, а другото месолюбче. Аз докато обядвах ориз, едното набиваше броколи, другото  - пиле. И в 90% от случаите са така. Вег-чето яде месо само ако има спагети с кайма. Иначе набляга на салати.
Рибозом, разбирам концепцията ти за Local, Fresh, Organic. Още една невъзможна мисия през 21-ви век. Подкрепям локалните продукти, когато са налични в супермаркета. И да, доста от изброените неща не виреят в Бг, както и тук, където съм аз.
Miami_beach, ако наистина те интересува, а не ме питаш само за спорта, ще ти отговоря на лични.

# 699
а какви са тези незаменими неща, които не могат да се намерят другъде , освен в месото

# 700
а какви са тези незаменими неща, които не могат да се намерят другъде , освен в месото

Витамин В12. Затова е нужно да се приема като добавка, особено при бременни, кърмачки и малки деца.

# 701
Добре,да оставим храната.Как звучи да се обличате от ВУ,да ползвате домашни сапуни,козметика,препарати?
Аз обличам себе си от ВУ.Обувки си купувам нови ,кожени и много качествени в повечето случаи.Нося ги години наред.Козметика не ползвам.В смисъл кремове за лице,установих за себе си,че немога и няма как да спра времето.Та приех,че ще си имам и бръчки и сиви коси.Немога и не се гримирам.За децата си обаче купувам нови дрехи.Стремя се максимално да пестя и вода и ток.Шампоани ползвам български бебешки.Лекарства не пия,даже и за главоболие там стандартните.Едното ми дете е боледувало само 1 път досега-на 3 годишна възраст.В момента е на 9.Другото обаче е по-кекаво и боледува.Витамини не поема никой синтетични.Ааа имам една страст-кафето.Чудя се дали да го заменям,че го обичам.

# 702

Витамин В12. Затова е нужно да се приема като добавка, особено при бременни, кърмачки и малки деца.

аз не случайно подчертах месото. прословутият Б12 освен че се намира в яйцата , млякото и някои сирена може успешно да се добавя към продукти за вегани.
но аз не говорих за това.
питах за нещо което наистина го няма никъде другъде освен в месото, поради което е абсолютно задължително децата да ядат месо.

# 703
По въпроса с калция разбрахме за растителните източници,само дето за да се усвои трябва наличие на вит. Д,който идва от слънцето и от животински източници.В тази връзка прясното мляко е уникален източник за усвояване на калций.За копривата пишат,че също имало Д,дали е така малко ми е под въпрос.

За децата и вегетарианството-мен като дете насила никой не ме е отказвал от  месото,но и тогава ядях малко и само определени неща.Отказах се сама вече пораснала и не по етични причини.Вегетарианските книжки изчетох доста по-късно,а и също така и по-късно проумях как обработват съзнанието.Както писах по-рано в къщи готвя месо.Не ми пречи,не ми трепва окото,не ми се дояжда,не водя пропаганда колко е вредно и т.н.Всеки е свободен да яде каквото  му харесва и от каквото има нужда.Детето даже предпочита месото пред зарзавата.

# 704

Бирата , бирената мая, фурмите и сусамовия тахан ги има, мога да снимам етикети със съдържанието ,на  което е описано. Също спирулина , вид водорасло , което аз не консумирам.

Оr ,не живеем в трайно слънчево затъмнение, можем да си го набавим и от слънцето , както сама си написала. Ти от месото как си го набавяш , след като ядеш месо от животно , което слънчева светлина вижда по път за кланицата само.

Общи условия

Активация на акаунт