ЗА или ПРОТИВ консумацията на месо?

• 63 240
  • 1 882
  •   1
Отговори
# 105
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Въпрос на личен избор,също толкова личен,колкото това,дали да спя с комшията от 2-рият етаж или да предпочета този от 5-тият.

# 106

Никаква разлика няма. Ако хората престанат да ядат месо, екологичното равновесие пак ще се наруши, и е възможно да настъпи края на света. Не знам, дават ли си сметка вегетарианците, че растениевъдството нанася дори по-големи щети на природата от животновъдството.

Това не е вярно. Фуражите къде се сеят? Статистики съм давала в други теми, мога и тук.

Иначе аз съм вегетарианка от дете. Нямам повици да морализаторствам какво трябва и не трябва да се яде, всеки си преценява. Нито ми е чудно как един веган не яде млечни продукти, които обичам, нито пък как друг човек не може да седне без месо.

# 107

Но все пак не се знае , знае ли се ! Откакто откриха по-бърза частица от светлината съм на тръни

Не са открили, допуснали са грешка.

# 108
Не са ли ...

С учените нищо не е сигурно .  Sunglasses

# 109
Знаех си, че ще се стигне до снимките от кланици, но все пак се надявам да не пуснете и клипчетата как точно става коленето и дрането. Не е приятна гледка, но животът е и радост, и тъга. Прасе наистина няма да си заколя сама, не е по силите ми, но кокошка - съвсем спокойно. А супата от кокошка има превъзходен и хранителен бульон, като отпиеш от него, забравяш за коленето. А в енциклопедиите на децата са описани още първобитните оръжия на човека и начините за съхранение на месото. Има и картинки на първобитни, пробождащи мамут с колове и на жени, щавещи кожата. Не е като да са се прехранвали само със събирачество. Ако се е случвало да останат само ядки и треви, са пращали мъжете да убият нещо.
За възрастните не ми пука, но за децата-вегани - да, защото не порастват, както трябва.
Освен това аз си гледам и растения в затвор - имам саксии на прозорците и понякога си късам листа за салата, за подправка и за други цели. Онзи ден отрязах цял лист алое, нарязах го и го затворих в буркан. Как мислите, лошо ли постъпвам?

# 110
  • София
  Разликата в ръста на младото население на Северна и Южна Корея е с 10, 15, 20 см. в полза на южните, защото ядат повече месо.И най-голямата гордост на южняците е тяхното корейско говеждо, нещо като телешкото Кобе е.

# 111
Веганите от да се пенят колко обичат животните си забравят децата и техните нужди
Всяка година умират вегански деца, защото мама и тати са решили да ги хранят със соя

И понеже много удобно забравят откъде идва фуражът в чиниите им, да им припомня нелицеприятната истина, че почвите се обогатяват именно от животинските трупове, иначе нищо няма да раждат
И че любимото им земеделие е изтребило и продължава да изтребва животни, за да им достави зеленото

Авторката е пропуснала да пусне любимите на веганите филми с насилия от разни ферми
Именно с тях се насъскват едни други колко са праведни, бели и добри
А всъщност няма по-агресивни хора от тях

Не е зле да прочетат и книгата, която пусна Алекс
Ама не вярвам да го направят, все пак там именно една бивша веганка разкрива доста интересни факти, което толкова не им харесва, че я нападат публично когато могат
Последно я замерваха с торти, бели и добри ...

# 112
В тихо очакване съм да прочета и колко полезно е кучешкото  Rolling Eyes

Чудно ми е , това че
Цитат
в енциклопедиите на децата са описани още първобитните оръжия на човека и начините за съхранение на месото. Има и картинки на първобитни, пробождащи мамут с колове и на жени, щавещи кожата.
и
Цитат
Цитат
като отпиеш от него, забравяш за коленето.
прави ли убиването на животни нормално ?

Някак ми е странно , на точно тая точка за отнемането на живота на живо същество , реакцията да бъде - еми прави се от хиляди години . Виж едно " не ми пуска особено " по го разбирам - т.е. съгласяваш се  с всичко това и не ти е много зор . И на преден план излизат това да е вкусно и питателно .  

# 113
А всъщност няма по-агресивни хора от тях

Точно така е. Особено пък мъжете - от прекаленото ядене на месо-заместител стават злобни женчовци с пискливи гласчета.
пп: разбира се, че убиването на животни за храна е нормално. Стоката служи за храна на хората. Точка. Пък и досега не съм срещнала дори един-единствен веган, който да се е отказал от кожените си обувки  Wink

# 114
  • София
...
Сериозно ли си вярваш, че хората, които са пълнолетни и ядат месо, не са наясно с пътя на месото? Laughing

ПП Все още не съм разбрала защо пусна снимките от кланицата?

Какво не ясно виждаш в това : Според мен всички знаят от къде идва месото
, но като го видят в магазина не си представят целия процес през който то преминава за да дойде в чинията им ?
ключови думи : знаят ; представят
И след това онагледих процеса . Толкоз !  Wink

И по какъв начин се очаква "представянето" да промени нещо?

ПП Какво ненормално има в убиването на животно за ядене?

# 115
Мен просто ме е гнус от месото,нито съм веганка,нито вегетарианка.Мисълта да ям труп от нещо си,мърша....бррр StopГадно ми е да режа сурово месо,понякога буквално ми се повдига от миризмата,особено на пилешкото.Не страдам за животните,картинки като показана хич не ме трогват,чисто и просто не искам да ям нещо,което е умряло.От няколко години забелязах,че не се чувствам ОК когато ям месо и започнах съзнателно да го пропускам.

# 116
Я каква хубава темичка!
Аз лично мога да ям, мога и да не ям месо. Слушам си тялото и му давам това, което иска. Спора с вегани и вегетарианци  е като яйцето и кокошката. НО! Не зная дали сте се интересували какво става в районите на Южна Америка (където се произвеждат повечето "супер храни", така тачени от разни групи себеопределящи се) , по-специално как заради широко рекламираните им качества тези храни поскъпват неимоверно, а местното население гладува. Явно морала има повече от едно лица!

# 117
  • SA
Човек е част от хранителната верига на Земята и яденето на живи сьщества не е приумица, а естествената му храна, Брезичке. Иначе, ако някой толкова дьржи, може и на камьни да мине, или да стане сльнцеяд, за да не хапва нищо живо.

Цитат
В тихо очакване съм да прочета и колко полезно е кучешкото

За кучешко не зная, но крокодилското си е супер.  Peace

# 118
Именно, веганският морал е силно преувеличен и по-скоро става въпрос за яко лицемерие

Производителите на любимата им киноа гладуват, за да може да се изнася продукцията им на хиляди км по света
Много възвишено и морално, мдааа
И супер еко

# 119
Опитът ми е показал, че когато хората са нормални, те се разбират. Моите родители са вегетарианци, но ние със сестрите ми не сме. На майка ми не й пречи да не яде месо, но за децата ми винаги да е опекла една тава с кюфтета. От друга страна, когато те са ми на гости, приготвям изцяло постно меню.

Общи условия

Активация на акаунт