ЗА или ПРОТИВ консумацията на месо?

• 63 325
  • 1 882
  •   1
Отговори
# 90
# 91
И какво общо имат провесените в кървища хора с храненето ?  

В пряка връзка. Човекът е хищно същество. Ако започне да обонява лилии, то жаждата за кръв избива другаде.

Наистина ли вярваш, че ако ядеш ГМО зеленчуци, можеш да бъдеш здрава? Ако царевичката, която хрупаш е с добавен свински ген? Това брои ли се за вегетарианство?

Това ли му викаш "пряка" ?  Wink Помислих ,че ще напишеш ,че са ги провесвали в кръв, докато са им брали  зеленчуците... И така да е било пак няма общо , ама карай  Laughing

Дали човека е хищно същество изначало или е станал такова в последствие въпрос на гледна точка  .... И все пак изродщината на тези хора няма общо с вегетарианството , така че дай да караме по правата без лирични отклонения .  Wink

# 92
За протокола , хората са започнали да рисуват доста след пръкването си . Стига с тази дискусия , безсмислена е .

# 93
Месо ям много рядко, предпочитам постните манджи, сирена, други млечни.
На мен така ми е добре, не се меся и не осъждам чуждия избор.

# 94
.... Но по-скоро имам проблем с това ,че хората , които ядат месо  не им изнася подобен вид картини да бъдат свързани с техния избор .  Peace
Че какво им е на картинките. Така се разфасова месо. Що да не ми изнася?
А каква им е целта?

А де  Wink

Някой някъде да е написал ,че подобни картинки трябва да ви откажат да ядете месо ?
Поставих ги защото това е част от реалността . Толкоз !  Wink

Ти още малко и ще ни кажеш, че Дядо Коледа не съществува!  Shocked  Сериозно, колко процента от хората над 7-годишна възраст (каквито вероятно са всички, четящи тук), не знаят от къде идва месото?  newsm78

Аааа  Naughty за Дядо Коледа нито дума !
Кой е казал ,че не знаят от къде идва месото ? Знаят , но не си го представят, повечето ...  Wink

Не съдя . Всеки сам преценява за него си . Но по-скоро имам проблем с това ,че хората , които ядат месо  не им изнася подобен вид картини да бъдат свързани с техния избор .  Peace

Някъде четох, че Хитлер, Пол Пот, Сталин са били вегетарианци. Провесени за краката хора в кървища случайно не са ли свързани с твоя избор?

И какво общо имат провесените в кървища хора с храненето ?  

Някой някъде да е написал ,че подобни картинки трябва да ви откажат да ядете месо ?
Поставих ги защото това е част от реалността . Толкоз !  Wink

Ами и бурите в Сев. Америка са част от реалността, но не си сложила снимки на това. С каква идея слагаш снимките от кланицата?

Ами темата не е за бурии  Wink

Последна редакция: пт, 27 дек 2013, 23:23 от Брезичка

# 95
  • София
Сериозно ли си вярваш, че хората, които са пълнолетни и ядат месо, не са наясно с пътя на месото?  Laughing

ПП Все още не съм разбрала защо пусна снимките от кланицата?

# 96

Не съдя . Всеки сам преценява за него си . Но по-скоро имам проблем с това ,че хората , които ядат месо  не им изнася подобен вид картини да бъдат свързани с техния избор .  Peace

Не мисля, че хората имат проблем с такива картинки, но пък и не очаквам да се умиляват. Все пак всички обичаме децата си, но не държим снимки в албума от разпраните си кореми или други части  Simple Smile

Да,но паралела е не коректен ,  поне за мен Peace
При единия случай се разпарят ... разни неща , но в края всички са живи и здрави и  всичко е заради това едно малко човече/та да дойде на белия свят . Нов живот и несравними  усещания .
В другия има кръв , болка и сигурна смърт . Само заради това ,че някой иска да се нахрани с друго живо същество . Несравними усещания , ухание и златиста коричка  Laughing Хубаво , но  паралела е неравностоен  и няма база , за мен .  Peace

Сериозно ли си вярваш, че хората, които са пълнолетни и ядат месо, не са наясно с пътя на месото?  Laughing

ПП Все още не съм разбрала защо пусна снимките от кланицата?

Какво не ясно виждаш в това : Според мен всички знаят от къде идва месото
, но като го видят в магазина не си представят целия процес през който то преминава за да дойде в чинията им ?
ключови думи : знаят ; представят
И след това онагледих процеса . Толкоз !  Wink

# 97
Те и животните всеки ден се ядат едни други , но света не се е свършил.

# 98
  • София

Ще се свърши обаче ако престанат да се ядат и се наруши екологичното равновесие.

# 99
Е , да ама разликата между хищничеството на животните и това на човека  ,е  като  разликата между оцеляване и чревоугодие .

Човека има избор и разум и убива съвсем съзнателно защото така му харесва .

# 100
  • София
Е , да ама разликата между хищничеството на животните и това на човека  ,е  като  разликата между оцеляване и чревоугодие .

Никаква разлика няма. Ако хората престанат да ядат месо, екологичното равновесие пак ще се наруши, и е възможно да настъпи края на света. Не знам, дават ли си сметка вегетарианците, че растениевъдството нанася дори по-големи щети на природата от животновъдството.

# 101

Ще се свърши обаче ако престанат да се ядат и се наруши екологичното равновесие.

Именно! newsm10

# 102
Е , да ама разликата между хищничеството на животните и това на човека  ,е  като  разликата между оцеляване и чревоугодие .

Това е твоето мнение. Моето е друго - месото е важна част от менюто на човека или поне на повечето хора. Разбира се по някаква причина той може да махне някоя хранителна група на своя глава, но това не прави храненето му балансирано.
Нямам нищо против вегетарианците да смятат, че техният избор е правилен и здравословен, само споделям моят какъв е.

Да,но паралела е не коректен ,  поне за мен Peace...

Въпросът е в самите снимки, не какво следва.
За убиването им, пак че хората ги убиват, в природата има хищници, които ядат жертвите си, докато са още живи. И аз съм човек, който иска всичко да е розово и хубаво, но няма начин. По-силният хваща, убива и (евентуално) изяжда по-слабите. Такъв е животът.

# 103
Е , да ама разликата между хищничеството на животните и това на човека  ,е  като  разликата между оцеляване и чревоугодие .

Никаква разлика няма. Ако хората престанат да ядат месо, екологичното равновесие пак ще се наруши, и е възможно да настъпи края на света. Не знам, дават ли си сметка вегетарианците, че растениевъдството нанася дори по-големи щети на природата от животновъдството.

Има разлика в мотивировката .

Предполагам ,че нарушението няма да е толкова драстично , защото за запълване на "човешките потребности" , животинските индивиди се произвеждат изкуствено . Ако случайно хората спрат да ядат месо това изкуствено производство ще спре .
Системата на съществувание е добре измислена . Със съвременното си съществуване човека нанася не малки удари по еко-равновесието , па те - съществуваме . Природата е доста податлива към приспособяване към условията . Така ,че едва ли ще изчезне света от раз   Wink Споко .
Но все пак не се знае , знае ли се ! Откакто откриха по-бърза частица от светлината съм на тръни  Laughing  tiptoe

Това е твоето мнение.

Така е .  Всъщност едното е факт , но отношението към него е въпрос на мнение и преоценка  според характера , вижданията , приоритетите и т.н.  Peace

# 104
  • Linz
Против.

Общи условия

Активация на акаунт