ЗА или ПРОТИВ консумацията на месо?

• 63 329
  • 1 882
  •   1
Отговори
# 75
Да бе, тая с червената кърпа на главата, както се подсмихва, сигурно всяка вечер муха пържоли, въпреки гледката. Въобще с подобни снимки няма кого да стреснеш. Особено пък в България, където всяка къща едно време имаше кокошарник и свинарник.

# 76
  • София
Снимките са от кланица, предполагам. Защо трябва да ме откажат да ям месо?

# 77
Не съдя . Всеки сам преценява за него си . Но по-скоро имам проблем с това ,че хората , които ядат месо  не им изнася подобен вид картини да бъдат свързани с техния избор .  Peace
Изобщо не ме притесняват картинките, не биха ми повлияли на избора. Само се чудя на вас какво толкова ви харесват, че ги пробутвате постоянно. Явно гледайки ги, се опитвате да си внушите, че сте направили правилен избор за себе си.
А за вредите от веганството, ето малко инфо: http://naturalhygienesociety.org/diet3.html

# 78
Не съдя . Всеки сам преценява за него си . Но по-скоро имам проблем с това ,че хората , които ядат месо  не им изнася подобен вид картини да бъдат свързани с техния избор .  Peace

Някъде четох, че Хитлер, Пол Пот, Сталин са били вегетарианци. Провесени за краката хора в кървища случайно не са ли свързани с твоя избор?

И какво общо имат провесените в кървища хора с храненето ?  

Някой някъде да е написал ,че подобни картинки трябва да ви откажат да ядете месо ?
Поставих ги защото това е част от реалността . Толкоз !  Wink

# 79

На всички им е ясно, че животните са убити преди това, нали?

# 80
Ако трябва да съм съвсем честна, за мен е лицемерно човек да не яде животни защото страдат, но да яде растения, въпреки че и те също страдат. Значи ако не му тече кръв и не стене от болка, тогава не страда чак толкова много и ние можем да го ядем. Така ли? Бих се радвала да науча от някой веган повече за тази концепция, ако може без да се налага да пиша реферат относно растителната сензитивност в своя защита.

# 81
Сега остана да сложим няколко снимки на размазани буболечки и да кажем - ето това се случва не бедните животинки след измиването на марулята. Това е част от реалността. Толкоз! Wink

# 82
  • Sf

В пряка връзка. Човекът е хищно същество. Ако започне да обонява лилии, то жаждата за кръв избива другаде.

Наистина ли вярваш, че ако ядеш ГМО зеленчуци, можеш да бъдеш здрава? Ако царевичката, която хрупаш е с добавен свински ген? Това брои ли се за вегетарианство?

# 83
  • София

Някъде четох, че Хитлер, Пол Пот, Сталин са били вегетарианци. Провесени за краката хора в кървища случайно не са ли свързани с твоя избор?

Някой някъде да е написал ,че подобни картинки трябва да ви откажат да ядете месо ?

Ами и бурите в Сев. Америка са част от реалността, но не си сложила снимки на това. С каква идея слагаш снимките от кланицата?

# 84

На всички им е ясно, че животните са убити преди това, нали?

Само хипотетично....на повечето .

Little Queen, всеки може да каже неговата си гледна точка . Но за някои хора кръвта е символ на живота . И  според това правят разделение между животни и растения , въпреки че и животните и растенията са живи организми .

# 85
  • Ямбол
.... Но по-скоро имам проблем с това ,че хората , които ядат месо  не им изнася подобен вид картини да бъдат свързани с техния избор .  Peace
Че какво им е на картинките. Така се разфасова месо. Що да не ми изнася?
А каква им е целта?

# 86

Ти още малко и ще ни кажеш, че Дядо Коледа не съществува!  Shocked  Сериозно, колко процента от хората над 7-годишна възраст (каквито вероятно са всички, четящи тук), не знаят от къде идва месото?  newsm78 И каква точно е логиката един вегетарианец да знае по-добре от ядящите месо този факт, че и да се налага да образова последните  Joy

# 87

Целта сигурно е да се обясни на не много умните месоядни, че животните преди да дойдат в чинията се убиват и то не с песни на Веско Маринов. Което не знам дали не е по-мъчително.

# 88

Не мисля, че хората имат проблем с такива картинки, но пък и не очаквам да се умиляват. Все пак всички обичаме децата си, но не държим снимки в албума от разпраните си кореми или други части  Simple Smile

# 89
  • Ямбол
.... убиват и то не с песни на Веско Маринов. Което не знам дали не е по-мъчително.
Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт