ЗА или ПРОТИВ консумацията на месо?

• 63 233
  • 1 882
  •   1
Отговори
# 135
Обаче забелязвам, че авторката на темата се скъса да пише по въпроса  Whistling

Какъв ти е проблема ? Сподели,ще разрешим терзанията ти!
Ами като начало кажи си мнението например.

# 136
А на мен що ми липсва част от поста  Thinking Thinking Thinking

Не , не нося кожа .  А и не съм веганка . Ям си от производство от " цомбите на кравата " кат' стой та гледай . И мляко и сирене и кашкавал . И тя е жива и аз . И тя пасе и аз  Mr. Green

Цитат
или просто се опитваш да се извисиш на гърба на гадните изроди, ядящи месо,
Ако ти би правила подобно нещо на нечий гръб , това не значи че всички биха.  Peace
Чета какво ми се пише , но не разбирам ти за кое от всичко говориш ? За гниещите трупове , които правят почвата плодородна ?

# 137
  • out of space
Ям месо, но спокойно мога и без него. За щастие съм с такава кръвна група, че мога да си позволя цял живот да не вкуся месо. Не съм решила- не съм го направила.

# 138
Мнението ми се подразбира още от първия пост,но явно не е достатъчно ясно за всички.Е ,щом толкова се интересувате -аз съм за месото. И мога да споря с всички,които са на друго мнение,но не това е целта. В моето семейство мъжът ми не яде месо и адски много ме дразни. Така като готвя гледам да е предмно постно заради него,а така ощетявам детето и себе си от така полезното месце.

# 139
Само риба, друг вид месо опитвам много рядко - не ми се яде просто. Не виждам как може да съм за или против месото, при положение, че това е въпрос на личен избор. Не обичам някой да ми натрапва разбиранията си под каквато и да било форма.

# 140
Брезичке, много си наивна да смяташ, че зад чинията ти с боб няма убити животни
Гледам, че обичаш кучетата
Известно ли ти е, че съвременните модерни и скъпи кучешки храни съдържат много малко месо и предимно бързи въгл.  и че резултатът е бум на кучешки диабет
Би ли заменила естествената месна кучешка храна с такава, която ще докара диабет на кучето ти само и само ти да си морално удовлетворена?

И един линк от мен
http://www.marksdailyapple.com/vegetarian-myth-review/

Защо реши,че имам куче ?  Wink

Ули, чета всичко , което ми пишат , но не смогвам на време да изчета и отговоря . Така ,че не се пали толкова  Wink

Цитат
"Изродщина" казваш. Току-що нарече "изроди" немалко хора, които живеят на места, в които убиват храната си, защото нямат друг избор. Мдаааа, W'A'S'P'  е 10000% права за лицемерието.
При тях е оцеляване .
Бях го написала в предишен пост ,но не знам защо не го виждам .
За мен е изродщина да имаш животно , да го поиш , да го храниш , после ти да го заколиш и преди това да чуеш как реве , да видиш как секва погледа му и очичките му замръзват , да изтече кръвта му , после ти да го удереш и накрая изядеш . Както вие нямате проблем с това ( ако нямате )  , така за мен е не нормално  Peace

# 141
Добре де, един хищник, без значение кой, само един приемаме, че спира да яде месо. И какво променя това? Нали всички останали продължават, какво ги бърка жертвите, че ще бъдат изядени от лъв, например, а не от човек?

# 142
Мен ли питаш ? Толкова време без публикуван коментар , на това му викам тишина ...
Скрит текст:
За мен един човек може да нанесе повече щети на природата от колкото може да поправи .
Жертвата не я бърка от кво ще бъде убита. Убиеца го бърка дали да е или не е . . .
И в крайна сметка тук обменяме мнения независимо кой какво подкрепя . Аз лично пиша не защото имам проблем с мнението ,което е противоречиво на моето , а с някой подробности в някой формулировки на факти .

# 143
Питам всички, не конкретно теб.
Нали уж всичко беше за доброто на жертвите? Да не бъдат изядени, да останат живи. Е, те така или иначе ще бъдат изядени от един или друг хищник.
И да, хищниците са убийци, факт, който никой не отрича. Всеядните също. Друг е въпросът дали ще се приеме такъв, какъвто е или ще твърди, че е крава (примерно, да не се засегнете сега)  Peace

# 144
Понеже, Брезичке,  явно доста харесваш думата УБИЕЦ и я вмъкваш във всеки твой пост, да те открехна,че ти също си убиец, без значение косвен или пряк

Отделно имаш и други проблеми, щом слагаш Й в края на думи в мн.ч.
За някои това е даже по-сериозно престъпление
 Joy

# 145
Понеже, Брезичке,  явно доста харесваш думата УБИЕЦ и я вмъкваш във всеки твой пост, да те открехна,че ти също си убиец, без значение косвен или пряк

Отделно имаш и други проблеми, щом слагаш Й в края на думи в мн.ч.
За някои това е даже по-сериозно престъпление
 Joy

А факта ,че реши да се занимаваш с мен ми говори достатъчно .  Wink
Дано си намериш по-приятни занимания ,които да те търкалят от кеф  Hug

# 146
  • София
...
Цитат
"Изродщина" казваш. Току-що нарече "изроди" немалко хора, които живеят на места, в които убиват храната си, защото нямат друг избор. Мдаааа, W'A'S'P'  е 10000% права за лицемерието.
При тях е оцеляване .
Бях го написала в предишен пост ,но не знам защо не го виждам .
За мен е изродщина да имаш животно , да го поиш , да го храниш , после ти да го заколиш и преди това да чуеш как реве , да видиш как секва погледа му и очичките му замръзват , да изтече кръвта му , после ти да го удереш и накрая изядеш . Както вие нямате проблем с това ( ако нямате )  , така за мен е не нормално  Peace

Т.е. когато става въпрос за оцеляване, може да убиеш и изядеш месото; когато го купуваш от магазина, където е дошло от някоя кланица, също няма проблем да ядеш месо, но когато го отглеждаш и после убиваш, за да го изядеш - проблемът е само тогава, така ли?

# 147
Питам всички, не конкретно теб.
Нали уж всичко беше за доброто на жертвите? Да не бъдат изядени, да останат живи. Е, те така или иначе ще бъдат изядени от един или друг хищник.
И да, хищниците са убийци, факт, който никой не отрича. Всеядните също. Друг е въпросът дали ще се приеме такъв, какъвто е или ще твърди, че е крава (примерно, да не се засегнете сега)  Peace

Да, но хората не ядем диви животни. Производството е изкуствено. Животните се раждат и умират във фермата. Те са създадени с цел храна, а не са се родили насред поляната, където всеки хищник може да ги нападне Thinking .

# 148
Да, но хората не ядем диви животни. Производството е изкуствено. Животните се раждат и умират във фермата. Те са създадени с цел храна, а не са се родили насред поляната, където всеки хищник може да ги нападне Thinking .

Искаш да кажеш, че на една дива коза, която се трепе да намира храна и всекидневно бяга от хищници животът е по-хубав, от този на домашна, която е винаги нахранена и живее спокойно до... дам, краят е един и същ и за двете  Peace

# 149
Цитат
Т.е. когато става въпрос за оцеляване, може да убиеш и изядеш месото; когато го купуваш от магазина, също няма проблем да ядеш месо, но когато го отглеждаш и после убиваш, за да го изядеш - проблемът е само тогава, така ли?

Когато става дума за оцеляване условията не са нормални ... ако се налага , за да оцелееш да убиеш животно ... налага се  ...

На мен лично този факт ,че месото е мъртвото тяло на нещо,което е било живо ми е достатъчен да избера да не ям месо . Не съм възпитавана така , аз си взех решението . И повечето ми приятели са си месоядни . Не мисля,че това е начин на възпитание , който да се втълпява . За свободния избор съм . Аз също съм яла месо , преди да го спра .

По-приемливо ми е  да си купиш от магазина месо от колкото ... по горе описания начин - сам да си го отгледаш , да си го заколиш и да си го сготвиш  Stop В магазина някак все едно не става дума за това ...

Общи условия

Активация на акаунт