ЗА или ПРОТИВ консумацията на месо?

• 63 198
  • 1 882
  •   1
Отговори
# 180
Ами да,те и вирусите и бактериите са си живи същества ! Защо да ги убиваме  Joy
smile3532

# 181
  • Linz
Тия картини на село и аз съм ги виждала. И даже от закланите животни съм яла. И не съм се шокирала. Намирах всичко за нормално, защото бях дете. Щом възрастните го правят, значи е ок. Дори аз съм убивала животни (като го написах в една друга тема преди време, бях обявена за садистка и се оказа, че имам нужда от психиатър). Но с времето започна да ми се вижда все по-малко нормално. А вкусът на месото все по-неприятен... Та така, мисля, че всеки си има своите граници и праг на търпимост. Моят е доста нисък по принцип, в много отношения.

# 182
Цитат
Защото намирам за изродско това ,което правят и още повече пък то да е нормално ежедневие .
Както за теб е ок , за мен не е . Какво сложно има ??

Къде точно съм писала, че има нещо сложно?  newsm78

Показваш го , след като с разсъжденията ти по моите изказвания провокираш да пиша нещо , което съм написала доста  пъти преди това ... Реших ,че може би ти е сложно . 

# 183
  • София
Кое беше първо - смятането, че убиването на животни е ненормално и след това яденето на месо като ненормално или обратното - първо месото започна да става все по-малко вкусно и после дойде идеята за убиването на животните? Peace

# 184
Кой питаш ?

# 185
  • София
Сарания. Не забелязах, че и са се появили други постове, докато аз пусна моя.

# 186
А за мен е ненормално до снощи да си ял месо, но да изгледаш един филм, който да ти преобърне мирогледа и да те накара да се осъзнаеш. И от този да станеш проповедник, за да помогнеш и на другите да се осъзнаят. Разбира се, това означава да показваш на света как се колят животни и как животни биват измъчвани. Също и да сипеш обиди от типа на хиени, трупоеди и т.н. И като ти писне отвратителната спирулина и спагетите, посипани с ядки, вместо с пармиджано риджано, си пуска пак един филм, за да се нахъсаш, най-добре в компанията на други осъзнати.

# 187
А за мен е ненормално до снощи да си ял месо, но да изгледаш един филм, който да ти преобърне мирогледа и да те накара да се осъзнаеш. И от този да станеш проповедник, за да помогнеш и на другите да се осъзнаят. Разбира се, това означава да показваш на света как се колят животни и как животни биват измъчвани. Също и да сипеш обиди от типа на хиени, трупоеди и т.н. И като ти писне отвратителната спирулина и спагетите, посипани с ядки, вместо с пармиджано риджано, си пуска пак един филм, за да се нахъсаш, най-добре в компанията на други осъзнати.

Не знам дали впечатленията ти са от реални хора или са догатки ( защото и към мен персонално се отправяха твърдения,които бяха погрешни ) , но има различни хора - едни така - други иначе .  Wink

Аз цял живот не съм била почитателка на месото . Може би и за това не ми е проблем ,че не ям . Преди съм яла рядко , не за друго - просто щото не обичам .  Естествено знаела съм ,че е мрътво животно , но някак хипотетично .  И в последствие,в развитие взех решението ,че не искам да ям месо .  Wink Не го правя , за да съм бяла и добра , задоволявам лична потребност и виждане .
Много са ми смешни тези писания ,че с изтипосването на подобни снимки целта е да се вмени вина  или някой да се изтъкне като по-добър . Моята цел беше да онагледя нещо ,което не присъства при асоциацията с месо при повечето хора. Или поне не е една от първите .

# 188
  • София
А за какво са тогава тези снимки? Тъпо ми е да използвам оксиморона "хуманен начин на убиване на животните", но бих разбрала идеята да е вниманието на хората да се насочи към лошите условия на отглеждане или мъчителната смърт на животните. А то, воплите са "как можете да ядете месо като виждате какво се случва?"! Явно целта е проповедническа.

# 189
  • София
...
Много са ми смешни тези писания ,че с изтипосването на подобни снимки целта е да се вмени вина  или някой да се изтъкне като по-добър . Моята цел беше да онагледя нещо ,което не присъства при асоциацията с месо при повечето хора. Или поне не е една от първите .

Добре, онагледила си случващото се. И какво от това? Какво си очаквала да се случи след като го направиш?

# 190
  • Linz
Кое беше първо - смятането, че убиването на животни е ненормално и след това яденето на месо като ненормално или обратното - първо месото започна да става все по-малко вкусно и после дойде идеята за убиването на животните? Peace
Първо беше осъзнаването, че животните страдат също като хората. После дойде идеята за вегетарианството. 2 год. по-късно научих, че моят идол е вегетарианец и това беше капката от която преля чашата- решението ми дойде за миг. Бях на 14 и оттогава минаха 24 год., в които не съм хапвала нито веднъж месо или риба. Това е моята история на вегетарианството.
Не съм За или Против месото, това е лично решение. И децата съм оставила сами да си преценят. Голямата дъщеря яде месо, малката- отказа когато беше на 6 г.

# 191
  • Linz
Добре де, какво наскачахте срещу тези снимки? Решила е, пуснала ги е. По темата е, не е в разрез с правилата, какъв е проблема?!

# 192
  • София
Снимките, че и филмчета разни, са класика и постоянно циркулират из мрежата. Не скачам срещу нея, просто това са поредните агитации.

# 193
  • Linz
И агитация да е, това проблем ли е? Някой изказал ли се е против рекламата на "майсторлъшки мезета" или "кренвиршите от месо"?

# 194
Добре де, какво наскачахте срещу тези снимки? Решила е, пуснала ги е. По темата е, не е в разрез с правилата, какъв е проблема?!
Никой не скача срещу снимките. Подразни ме това, че казва, че всеки има право на избор дали да яде месо или не и не съди хората, които ядат месо и в подкрепа на това добавя въпросните снимки. Ами малко е нелогично, мисля. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт