ЗА или ПРОТИВ консумацията на месо?

• 63 103
  • 1 882
  •   1
Отговори
# 330
Авторката на темата въ пързулна да се хванете за гушите и сеира е голям наистина  Grinning Flutter Peace

Ако е интересуваше темата, или както твърди е спорила с неин познат, щеше да коментира наравно с вас. За мен темата е дежавю, защото са се водили подобни спорове , които не видят до никъде, само лъсва простотията на някой  Mr. Green

# 331
Каква вина имам аз,че темата е актуална и вълнува мен и много други хора ?

# 332
  • София
...
Авторката на темата пусна мухата и повече не се появи, не се пенете чак толкова Wink
...

Май се появи за малко, колкото да поддържа темата, и дотам. Чудя се къде ли ще се появи материал със заглавие "Нетът се тресе - за и против месото".

# 333
...
Авторката на темата пусна мухата и повече не се появи, не се пенете чак толкова Wink
...

Май се появи за малко и дотам. Чудя се къде ли ще се появи материал със заглавие "Нетът се тресе - за и против месото".

milenaka,вземи я напиши ти тая въображаема  статия и мирясай най-накрая !

# 334
  • София
А не, не е статия. Не питай защо - отговорът няма да ти хареса.

# 335
 При мен мигрената беше хормонална, добре са ми хормоните - 10 години без нито един пристъп.Разбишкат се, денонощни пристъпи, един след друг,по цял месец и повече. Та това пържоли, кафе,шоколади при мен не влияеха, но алкохол да.Затова никога не съм пила алкохол.
и аз не пия изобщо точно заради мигрената.
Най-гадните ми пристъпи обаче бяха точно на хормонално ниво,след раждане.

А по темата- и ние сме месоядни, сега сушим едни луканки на терасата(2 пръта)
и им се любувам, за ужас на веганите.
Колкото вегетарианци познавам,хич не са слаби,без месо не могат да се заситят и набиват сладко.
Вегани обаче не познавам,за мен това са крайно странни хора,от друга планета все едно.

adelinda,  кои са се хванали за гушите? Ние сме "ССФ от всички страни,обединявайте се"

# 336
От тази тема направо огладнявам  Laughing То не бяха луканки, пържоли и боб, клавиатурата ми чак се подмокри  Mr. Green

# 337

Kaк можа това да го кажеш? Само да ме е яд. Тези не мога да ги ям, ама не заради месото и сланината, а заради солта.
Между другото, хормоналните нива се влияят и от храната, която човек поема, както и от движението и спорта. Виждала съм жени, които от месна диета без никакви въглехидрати + фитнес, заприличват на мъже. Зорът е да не остане грам сланина, пък жената трябва да си има малко - за здраве. Пак са си жени де, само че с бонус леко окосмение, там където го е нямало преди и сака, скъсани на гърбовете от аките рамена.

# 338

Kaк можа това да го кажеш? Само да ме е яд. Тези не мога да ги ям, ама не заради месото и сланината, а заради солта.
Между другото, хормоналните нива се влияят и от храната, която човек поема, както и от движението и спорта. Виждала съм жени, които от месна диета без никакви въглехидрати + фитнес, заприличват на мъже. Зорът е да не остане грам сланина, пък жената трябва да си има малко - за здраве. Пак са си жени де, само че с бонус леко окосмение, там където го е нямало преди и сака, скъсани на гърбовете от аките рамена.

Laughing с възможно най-малко сол са правени,предимно телешко е месото и не са пикантни,
да стават за децата.
А тия жени,дето на мъже приличат,не е само от фитнес+месо,а и от шепата хапове

# 339
Ам не е много тъй да ви кажа честно.То и аз съм така-с много тесен ханш и доста широк гръб.Спортувам доста обаче.Ама верно съм леко като момче отзад.То и отпред де Mr. Green без цици  Mr. Green

# 340
  • София
Ам не е много тъй да ви кажа честно.То и аз съм така-с много тесен ханш и доста широк гръб.Спортувам доста обаче.Ама верно съм леко като момче отзад.То и отпред де Mr. Green без цици  Mr. Green
Цял живот съм с мъжка конструкция, малко дупе и широки рамена. И сега трупам само нагоре, краката са ми тънки, та ми завиждат чак.

# 341

Извинявай, ама това няма как да стане, освен ако въпросната не взема някакви допълнителни хормони, допинги и такива неща.

# 342
  • София
Лично аз от върло месоядно станах вегетарианка. Въпрос на личен избор. Материали в нета бол. Наясно съм с всички гледни точки, плюсове, минуси, никога не съм натрапвала мнението си. По въпроса мога да кажа само - всеки да си гледа в чинията, както "хищниците", така и "убийците на растения" Grinning Отказването на месото ни най-малко не е гаранция за здравословно хранене, както и обратното. Съветът, който давам на всичките си приятели е да купуват месо с кокал, не във фолио и по възможност от квартална месарница, прясно.

А темата е...  1swing
Но пък е забавно Simple Smile

# 343
мускулната маса няма кой знае колко общо с консумацията на протеини, питайте антилопите в саваната или жирафите. те освен че имат прелестни мускули са и далеч по-издържливи от един лъв, например.  една антилопа може да тича с часове , лъва гледа плячката да му е под носа и от легнало положение да я наблюдава и атакува кратко.
но храносмилането нали в това се състои да разгради всичко до АК и от там да изгражда собствени протеини.

но храната влияе на хормоналния баланс, как не. особено месищата които се поглъщат и които са  наблъскани с хормони и тн. и. по-скоро бих станала веган, отколкото да мина само на животински продукти.

сега чета една много интересна книга "Ензимният фактор" препоръчвам я, още съм в началото и авторът не е минал съвсем в нападение ( т.е изцло към веганство), но смислени неща е написал

# 344
само лъсва простотията на някой  Mr. Green

Кой е той? Thinking

Общи условия

Активация на акаунт