ЗА или ПРОТИВ консумацията на месо?

• 63 131
  • 1 882
  •   1
Отговори
# 345
Според мен Янечек имаше предвид мускулната маса тип културист, а не жилава конструкция тип маратонец. КАто пример за втория тип мога да дам Николай Маринов (май) от Сървайвър, а и не само, ако сте гледали сезон -два от подобни формати трябва да сте забелязали, че най държеливи са не хората с напомпани мускули, а дребните, жилести хора, които нямат много маса, но имат издръжливост, гъвкавост. Та с две думи при мускулите не е колкото повече толкова повече.
Онзиден по случайност видях снимката на една позната ( приятелка на приятелка), която като премина на попрището жизнено средата явно е преживяла метаморфоза и сега е точно описаното от Янечек, î отгоре, дори смятам, че няма дреха, която да й събере бицепса. Не че това се получава само с ядене на бяло пилешко де.

# 346
  • София

И на мен ми прави впечатление, че много хора, които уж са на здравословните вегетариански и вегански, всякакви източни хибриди между религия, окутност и пр., се блъскат с хранителни добавки още откакто си отворят очите. Не познавам един градски привърженик на този начин на живот, който да разчита само на това, което е в храните и напитките, които употребява - винаги има шишенца с някакви витамини, минерали, ензими, пробиотици и пр. (цяла индустрия е това явно).

Аз не взимам никакви добавки.

Супер, вече  познавам един, макар и виртуално!  Simple Smile

Що да ни е пързулнала, за мен тази тема беше повод отново да обърна внимание и да се замисля за празниците, така че в този смисъл си е баш навреме! Личните ми наблюдения до моменнта са, че с всяка година поне аз консумирам все по-малко месо, обаче пуберското домочадие иска здраво да набива пържоли. Като гледам и аз по колко пазарувам в месарския, направо скромно го раздавам в сравнение с хората, с които се падна на опашката.

Антилопите какво общо имат? Нека говорим за хората - покрай антилопите се сетих за африкански племена, които горе-долу са запазили начина си на живот. За тях най-голямото богатство за един мъж е добитъкът (крави, кози), защото на тях се крепи оцеляването на семейството откъм месо и мляко. Що ли не са вегетарианци? Изобщо, колко човешки култури има, в които хората са вегетарианци или вегани? Аз не се сещам за нито една, пък ако ще да живее в рая на зарзаватите.

Последна редакция: пн, 30 дек 2013, 15:48 от Andariel

# 347
Според мен Янечек имаше предвид мускулната маса тип културист, а не жилава конструкция тип маратонец. КАто пример за втория тип мога да дам Николай Маринов (май) от Сървайвър, а и не само, ако сте гледали сезон -два от подобни формати трябва да сте забелязали, че най държеливи са не хората с напомпани мускули, а дребните, жилести хора, които нямат много маса, но имат издръжливост, гъвкавост. Та с две думи при мускулите не е колкото повече толкова повече.
Онзиден по случайност видях снимката на една позната ( приятелка на приятелка), която като премина на попрището жизнено средата явно е преживяла метаморфоза и сега е точно описаното от Янечек, î отгоре, дори смятам, че няма дреха, която да й събере бицепса. Не че това се получава само с ядене на бяло пилешко де.
Разбрах какво имаше предвид. Но такава напомпаност от жена само с ядене на месо и зеленчук, без въглехидрат + фитнес няма как да стане. Просто 100 % вземат добавки, хормони на растежи и други "хубости" . Иначе жилав, релефен с изчистено меню и тренировки, да възможно е!

Иначе нека всеки си хапва каквото си иска Simple Smile Имам приятелка вегетарианка, добре си се разбираме, нито тя ми пили на главата, нито аз на нея. Всеки си е направил избора и си живее с него Simple Smile

# 348
Аз по скоро във връзка с антилопите и лъвовете го написах.
С тренировки и подбрано хранене съшо може да се постигне много неестествен релеф с мускули на буци. Естествено, като  му туриш и протеинови шейкове и каквото там още се пие-съвсем. Но това не е естествената физика на човек, който ще бяга след вечерята си ( ако си позволим аналогията с антилопа).

# 349
Каква пастърмичка си купих самооо   chef

# 350
Andariel, ако ти е бедна общата култура и не се сещаш за култури и религии изповядващи точно веганство и вегетарианство , не значи ,че ги няма  Wink

# 351
  • София
Добре, може да ми е бедна културата, аз затова и питам - който знае, нека да разкаже!  Grinning Онези... Мачу Пикчу, и те са хапвали мръвка, пък нека да са гледали царевица! Индиийците и те, китайци, корейци..., а там всичко расте.

# 352
  • Пловдив
Хората антилопи няма да станем.
Като ветеринарен лекар ми се налага да оспоря любимката на много д-р Емилова, за която не съм сигурна дали е лекар изобщо.
Антилопите са преживни животни и имат многоделен стомах. Дъвчат храната, а после я и преживят, а стомаха им с обем непостижим, за никой човек е пълен с едни малки гадинки (инфузори), които ферментират всичко и им дават нергия от храна, която на нас не би донесла нищо.
По-скоро е възможно човек да се храни, като лъв (сурово месо и вътрешности) не че е приятно или полезно и да оцелее. Отколкото да пасе тревичка и листенца, като антилопа или жираф и да оцелее.
Подобни сравнения обаче с изцяло тревопасни или изцяло хищни животни са пълни безсмислици, които използват хора, които не са добре запознати нито с физиологията на човека, нито с тази на животните.
Mimitootvr не вземай пастърма само ще се изръсиш 30 лв./кг. Вземи си Шварцвалска шунка от Кауфланд, чудесен сурово сушен и пушен свински бут само за 15,90 кг., ако не е свършила промоцията.

# 353
Andariel, ако ти е бедна общата култура и не се сещаш за култури и религии изповядващи точно веганство и вегетарианство , не значи ,че ги няма  Wink
Може ли да ги назовеш?
Само да не са от ония,дето не ги слуша много главата и се хранят от Слънцето...

# 354
10 cents, благодаря, че сподели за тази книга, намерих я в интернет и я започнах.
 Иначе от около 2 месеца съм веган, след прекарана операция и поставянето на сериозна
диагноза. Освен животинските продукти, съм изключила и много растителни, рафинираните храни,
някои плодове. Ако се налага бих посегнала отново към рибата, яйцата.

# 355
По-скоро е възможно човек да се храни, като лъв (сурово месо и вътрешности) не че е приятно или полезно и да оцелее. Отколкото да пасе тревичка и листенца, като антилопа или жираф и да оцелее.
Значи има един проект before they pass away за изчезващите племена по света. И там един представител на сибирско племе казва, че част от удоволствията на живота, е да се ядат точно суровите вътрешности.
( не знам дали ще се получи с линк-а, и не знам дали всичко е публикувано онлайн, аз имам хартиеното издание http://beforethey.com/journey/siberia---yamal )

# 356
  • n/a
Аз съм си класическо "за" месото. И няма да се моря
да ги изреждам. Само дето да е в комбинация със
"за" мазнинките към него. Иначе е калпава работа.

# 357
Аз само от фитнес не разбирам на тоя свят  tooth обаче монго зависи човек какво тяло иска да постигне. Приятел мой беше в ръцете на един фитнес инструктор, който го направи на бик за 3 месеца. Сравнявали сме снимки. ужас. После смени треньора и постави цели да удължи мускули да изгради разни зони, да изглежда по-издължено, не като Б .Борисов
Сега мисля, че в правилнат апосока се движи - килорами, форми, постоянно е в темата за фитнеса и целите ( те малко бръмват на тази тема), но не е взимал стероиди, с което искам да кажа че бик може да се стане и без медикаменти..

# 358
Аз само от фитнес не разбирам на тоя свят  tooth обаче монго зависи човек какво тяло иска да постигне. Приятел мой беше в ръцете на един фитнес инструктор, който го направи на бик за 3 месеца. Сравнявали сме снимки. ужас. После смени треньора и постави цели да удължи мускули да изгради разни зони, да изглежда по-издължено, не като Б .Борисов
Сега мисля, че в правилнат апосока се движи - килорами, форми, постоянно е в темата за фитнеса и целите ( те малко бръмват на тази тема), но не е взимал стероиди, с което искам да кажа че бик може да се стане и без медикаменти..
За 3 месеца бик без медикаменти- пълен абсурд  Mr. Green

А мускулите на жените и мъжете са различни, затова жена бик, без медикаменти пък още по-малко. Айде след някоя годинка редовна тренировка и режим може да се понапомпа.

# 359
 Popcorn  Crazy , а ся за ко иде реч  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт