ЗА или ПРОТИВ консумацията на месо?

• 65 513
  • 1 882
  •   1
Отговори
# 645
Те като ги забавляват с програма не мислят много за ядне.Въпреки че знам за доста,които ходят да си дояждат тайно.Истинското освинване идва след като свърши седмицата. Simple Smile Не знам за някой да си е запазил формата след това.

# 646
Много ясно,  че ще се освинят. Тя идеята изначално си е малоумна

# 647
Разбира се, че ще напълнеят. Едно, че има йо-йо ефект, друго, че докато са там, са задължени да гладуват, после излизат "на свобода" и вече няма кой да им казва да спрат да плюскат. Иначе всичко друго, което се предлага в дебелариумите, общо взето можеш да си го ядеш и вкъщи и можеш да си спортуваш у дома или в спортен център и ще излезе много по-евтино.

# 648
Веганите/вегетарианците не ядат САМО плодове, така че няма опасност да имат на 20 кости като на 50 годишни.    Laughing
А и не разбрах какво общо има отслабването с вегетарианците?    newsm78
Никой не става вегетарианец/веган с идеята:"От утре съм веган, за да отслабна!"
Или поне аз не съм чувала/чела за такива.

# 649
  • Sofia
Мой приятел реши да отслабва, ама при Емилова понеже е скъпо, намерил друг дебелариум. После ми се оплака, че не бил доволен - давали им пилешки пържоли, хляб с лютеница и вместо походи, им организирали леки разходки и вечерински с танци и леки хапки. Не отслабнал въобще.
И колко по-евтино му е излезнало ми е интересно  newsm78 Според вас много ли е 70лв.на ден в 5 звезден хотел + всички останали екстри?

# 650
Веганите/вегетарианците не ядат САМО плодове, така че няма опасност да имат на 20 кости като на 50 годишни.    Laughing

Има закодирана връзка.  Wink Те като кажат веган и вегетарианец си представят анорексчни персони , страдащи от хронично недохранване, а символа на месоядец е нещо като Митьо пищова , който дава по 1000 лв. да ходи една седмица в дебелариум да отслабне. Да приема ли , че вегани и вегетарианци по такива места не ходят. ?

Майтапа на страна , във влака се бях запознала с една госпожа, която се прибираше от дебелариум. Като ми разказа с какво са я хранили 1 седмица и на какъв режим е била, лошо ми стана. Аз съм 53 кг. и ако трябва да ям толкова колко нея за една седмица на същото движение и гимнастики на морето при това щях да колабирам от глад и изтощение , а тя беше 140 кг.. Много беше доволна , че я бяха хранили 1 седмица с зелеви салати , че по-евтино , посред лято и с по 2 препечни филийки чер хляб и беше свалила 2 килограма за 1 седмица. Е направо си е не бизнес , ами пладнешки обир , и само за храна говореше. Мене ако питате човек 140 кг. по червата си има толкова затлачено , че само клизма да и бяха направили щеше да свали повече . Били са в хотел и други от програмата дори са си вземали и от закуските на другите и са си и яли . Съгласна съм , че тези хора имат нужда от помощ , но за времето ,което ходят е абсурдно. Има по ТЛС  такива предавания, възможно е за година но не дори и месец. А на цените ,които обявяват, едва ли има кой да издържи , при все , че програмите са им според мен да имат за какво да им вземат парите , а не реални .

# 651
Мой приятел реши да отслабва, ама при Емилова понеже е скъпо, намерил друг дебелариум. После ми се оплака, че не бил доволен - давали им пилешки пържоли, хляб с лютеница и вместо походи, им организирали леки разходки и вечерински с танци и леки хапки. Не отслабнал въобще.
И колко по-евтино му е излезнало ми е интересно  newsm78 Според вас много ли е 70лв.на ден в 5 звезден хотел + всички останали екстри?

Ми защо трябва да са в 5 звезден хотел , не са ли там да отслабват , а не на почивка . ? 5-те звездди в какво им помагат на свалянето на килограми?

# 652
  • Sofia
Има значение мястото и условията Naughty
И не всички ходят за отслабване,повечето са с нормални кг. имат други здравословни проблеми,които с промяна на хранене и живот успяват да преборят

# 653
Всеки има право да се заблуждава както си иска  Peace
В дебелариумите поне им се дава на хората някаква насока - че нещата стават с дисциплина, движение и диета.
За мен много по-долен бизнес е този с "чудодейните" хапове с екстракт от "най-екзотичното-растение-на-света", с което отслабваш бързо и дълготрайно, само с едно хапче на ден, без диети и спорт  Crossing Arms

# 654
Холин има не само в животинските продукти - http://en.wikipedia.org/wiki/Choline#Food_sources_of_choline. Всъщност в тази таблица ясно се вижда, че от 21 най-богати на храни холин, 16 са от растителен произход.

Да приемем таблицата за АБСОЛЮТНО верна... Сега да предположим, че не изпиваме по 100 мл от #1 и #3 от списъка. А #2 е един малък дроб (около 200 ккал)...... Същото количество, което е горе-долу препоръчителната дневна норма, се получава и от 3 яйца, размер XL (около 270 ккал). Да сравним останалите до #16 растителни източници с НЕЯ.... Имаме еквивалент на 2.5 чаши житни кълнове (1100 ккал); 1200 гр. броколи или цв.зеле (респективно 400 и 250 ккал). 7 чаши (3.5 литра) тофу (2400 ккал). 7 чаши амарант (5000 ккал). 8 лъжички (120 гр.) бирени дрожди (450 ккал). 4 чаши киноа (2500 ккал). 400 гр. сушена соя (1050 ккал). Би трябвало да обърнем внимание, че трябва да приемаме и още 20-25 други видове вещества и да НЕ се тъпчем всеки ден с повече от 2000 ккал, де Wink Т.е. ако НЕ искаме (по някаква странна причина) да сме безумно дебели и шишкави  Sick Иначе, не е като да няма растителни източници на холин  Peace

Краси - можеш да направиш подобни на горните сметки от различните изтоници на калций (препоръчителна дневна норма = 1000 мг = 150 гр. краве сирене = 450 ккал) и - естествено - да добавиш към гореполучените калории, защото у горните храни нема нито 1 мг калций, който е важен за здравите кости Wink

Последна редакция: сб, 04 яну 2014, 17:18 от Miami_beach

# 655

Тъкмо това щях да напиша.  Hug Изборът да ядеш месо или не е продиктуван от коренно различни причини.
Да не ви казвам колко вегетарианци има, които се тъпчат с junk food, че дори и аз го правя, за мое съжаление. За радост - не често.
Отслабването е лесно, задържането е трудно. Ей там трябва да се фокусират т.нар. специалисти.

# 656
Лецитинът е източник на холин - лецитин има във вафлите - следователно можеш да ядеш и вафли, за да  си набавиш необходимия холин.

# 657
Има значение мястото и условията Naughty
И не всички ходят за отслабване,повечето са с нормални кг. имат други здравословни проблеми,които с промяна на хранене и живот успяват да преборят

За една седмица с дадени 1000 лв.  нищо не можеш да пребориш , дори и програмите , които предлагат да са адекватни , което не е така. Или тази промяна, я внасяш трайно в живота си или другото са глупости. По голяма глупост е само , че го вярваш и други като тебе.

Нито съм станала вегетарианка да отслабна, дебела не съм била през живота си , с вегетарианството си уравновесих теглото само. Нито да съм по здрава, /да чукна на кухо , няма нищо сериозно/. , нито всички тези приказки за холестероли и глупости са ми били ясни. Животни винаги съм обичала , но и заради тях не е било. Против кърватите сцени съм и не би ми дотавило удоволствие , да гледам заклана кокошка как се мята по двора /за разлика и гордост на някои, срам ги било/ . Все съм си мислила , че месото идва от щастливи прасета , докато ги заколят безболезнено да влезнат в моята чиния. Една седмица съм пазила диета на месо , е те няма такава депресарска диета Sick

# 658
Лецитинът е източник на холин - лецитин има във вафлите - следователно можеш да ядеш и вафли, за да  си набавиш необходимия холин.

Това естествено е напълно вярно! Но.... има и ограничителни норми за захар, наситени мазнини, транс-мазнини и холестерол, които и четирите ще ги прескочиш юнашки и то ВСЕКИ ДЕН.... което никак НЕ Е добрa идея  Flutter

# 659
Холин има не само в животинските продукти - http://en.wikipedia.org/wiki/Choline#Food_sources_of_choline. Всъщност в тази таблица ясно се вижда, че от 21 най-богати на храни холин, 16 са от растителен произход.

За имането,може да има,въпроса е колко може да го преработи тялото ти от растителен източник.Друго е преди това да го е сдъвкало животно,има една работа-хранителна пирамида и викат и ненапразно животнтите са под човека,а растенията отдолу.
За справка 1 г крил има 73 мг холин:
http://www.herbamedicabg.com/media/pdfs/NKO_BOEKprofessionals.pdf

Хайде сега сметни c най-богатия раст. източник от твоя линк и ги сравни.

И ти всеки ден ли приемаш масло от крил Crazy ?

Въпросът не беше в това, в какви количества го има, а има ли го изобщо в други храни, освен в животинските. Човек ако иска може да яде броколи, може да яде яйца, може да яде месо за да си набави холин. Ако толкова иска да приема допълнително холин като добавка, има и други алтернативи освен маслото от крил.
Колкото до усвояването, не съм забелязала бум на вегани/вегетарианци със симптоми на дефицит на холин, като затлъстял черен дроб и прочие. Та явно се усвоява.

Общи условия

Активация на акаунт