ЗА или ПРОТИВ консумацията на месо?

• 65 664
  • 1 882
  •   1
Отговори
# 720
Оr, лампите вит. Д дали правят  newsm78, съмнявам се. Както казах , ще снимам етикети със съдържанието . Още утре мога да публикувам , защото не пиша от мой комп.

Не съм си го измислила за сусама и фурмите, утре ще снима и ще кача снимки , че не съм на мой комп. Сусамовия тахан ми е донесен от Турция , фурмите са внос от там в бг. източници не намирам това инфо , в чужди форуми е обсъждано.  Simple Smile

Има и такива,ама надали ги използват за кокошките-а и без това тяхното зрение  е различно от това на хората.Така или иначе при фабрично отгледаните вит Д. не е толкова колкото при свободно пасящи,ама все пак го има.

И аз има турски тахин,никакво инфо няма за вит Б12(то не че в магазина няма много видове),фурмите ми са ливански-също липсва..Може твоите да са дообогатени.

Поне пише ,че са натурални но дали са  Thinking. Тахана ми не е турски купен от бг. ,а от Турция , на него пише.

# 721
да не би да е калций, странно е в сусам да има б12. освен ако не е добавен.
б12 не е точно витамин, той се синтезира в тънките черва от бактерии.

# 722
да не би да е калций, странно е в сусам да има б12. освен ако не е добавен.

Той се синтезира от бактерия , не знам , може нещо в зреенето/ако зрее изобщо/  , приготвянето да се случва. Чета етикети , не съм биохимик.

# 723
не, не се съмнявам просто питам. вероятно има добавен t.nar nutrition yeast, в който мисля, че има активни бактерии които съоттветно ще синтезират б12  

# 724
Няма какво да зрee в тахана-загряват семената и минават с пресата.Фурмите най-много да са ги поляли с гликозен сироп.

# 725
# 726
Ама аз не си купувам дрехи от ВУ щото нямам пари бре  Grinning купувам ,защото примерно ми трябва черен пуловер и влизам там и виждам сумати нови дрехи захвърлени,щото не са последния моден писък за сезона.Има сумати хора,които си купуват от ей така.Дядо имаше хубава дума-купил го от узур и даже не са облечени и са хвърлени в коша.Що аз да не си го купя тоз пуловер(черния сещате се от примера  Mr. Green) да си го доизнося?
Или трябва ми офиц.рокля-колко реално се носи офиц.рокля?1-2 пъти преди да те видят всички познати с нея,та в оказионите се намират супер рокли носени 1,що да не си я взема и после да я продам или подаря?В една рокля си има бая живот.Виж за децата не ми се ще,нали ги третират с препарат та затова.
А косата си я боядисвам де,няма на тия години да тръгна като Гандалф сивия.Ама козметика не плескам,забравям си ,а и кожата на лицето ми е мазна и не се усеща много.

# 727
  • SA
В сусама няма вит.В12, никакво количество. За справка:
http://nutritiondata.self.com/facts/nut-and-seed-products/3144/2

Цитат
б12 не е точно витамин, той се синтезира в тънките черва от бактерии.

Не зная дали не го бьркаш с вит.К, който се синтезира от чревните бактерии и има отношение кьм крьвосьсирването.
А В12 си е витамин!

Хехех, Рибозомче, супер си!   bouquet

# 728
вит б12 се синтезира от бактерии в тънките черва.
затуй на не се среща в растителното царство:)
/но да май се обърках че друг е не-точно витамина, но не ми се проверява, а и стана ясно че в месото няма нищо незаменимо:))/

# 729
Аз имам една водка в хладилника, на чиито етикат пише, че има витамин Ц.

# 730
Не знам моите четива или вашите са прави , не ми се рови ,но в чужди сайтове съм чела , че го има. Или им е така удобно да поддържат мит , за въпросния ,с който да плашат хората и да им пълнят главите за разни незаменими глупости , защото имам колежка ,на която са и били инжекции за витамина и ЯДЕ МЕСО. Има колит и май от там и е проблема в синтеза от червата и тн.

В бирата и бирената мая има витамин Б 12 и тя е с 100 % растителен произход.

# 731
камелот, не съм точно не-права.
проверих и редица 'витамини" от групата Б не се считат витамини вече. Б12 обаче не е сред тях. т.е да, витамин е.  ЕГНто още не ме излага съвсем:))

# 732
Не че броя какво си набавям чрез треволяците и мръвките, но покрай спора ви за В12 се натъкнах на нещо интересно.
Скрит текст:
"Значи Б12 не се синтезира нито от растенията, нито от животните (в тесен смисъл - като изкл. едноклетъчните живитни и водораслите). Може да бъде синтезиран само от бактерии и вече споменатите едноклетъчни (при това до колкото знам само от някои) и водораслите. Това правят и запознатите, който не искат да приемат добавки - приемат бирена мая, която е основно едноклетъчни (Caccharimices) чрез койот ферментира бирата и спирулина, която пък е водорасло. Ние не приемаме Б12 в достатъчни количества по естествен начин по една проста причина - светът в който живеем доста се е отдалечил от естествения от преди доста години, физиолофичните ни нужди обаче си остават същите, вкл. и нуждата от Б12. Как са си го набавяли предците ни? - много лесно, просто са приемали достатъчно бактерии - не са си мили ръцете по 3 пъти преди ядене, не са мили плодовече и зеленчуците, пили са вода от реки, потици, езера, локви и т.н. Животните правят същото и за това сега се използва мита, че Б12 може да се набави само от месо и животински продукти. Те обаче не са го синтезирали, а са си го набавили от почвата и водата. Разбирате, че в съвременния свят, където хигиената е издигната в култ, а водата е хлорирана или извлечена от голяма дълбочина съвсем новмално е дори при природосъобразно хранене вегетарианците и веганите да не могат да си набавят нужния Б12. За това и за мен е напълно в реда на нещата да се приемат добавки от Б12. Светът в който живеем съвсем не може да се нарече едтествен в смисъла на другите - нормалните животни Simple Smile Другия вариант е да забравите за всякаква хигиена със всичките възможни последствия и/или да си носите водата от съседния планински поток ... стига да ви е наблизо Simple Smile"

# 733
така са набавяли батериите, не витамина. витаминът се синтезира от бактериите, когато е в хр-система. ама по-назад дадох един цитат, че немитите ръце не се водят надежден източник Simple Smile)
ако имам дефицит май ще избера на драженца да си ги пия   Simple Smile

# 734
а и стана ясно че в месото няма нищо незаменимо:))/

Освен вкуса му за тези, които го обичат.

Общи условия

Активация на акаунт