ЗА или ПРОТИВ консумацията на месо?

• 65 631
  • 1 882
  •   1
Отговори
# 780
Мързи те,щото ядеш сурово и нямаш енергия-кръвта ти смръзва и не се движи  Simple Smile.Затова ти се налага да пиеш троскоти...
Направо ме втриса от мързеливи домакини.Сина ми от сега говори,че жена му трябва да знае да готви-добре се ориентира на мама умника. Simple Smile

# 781
Както казваш, така да бъде...за тебе! Simple Smile

# 782
Станали са ти супер, пробвах един път - мухлясаха.

# 783
Miami_beach, ако наистина те интересува, а не ме питаш само за спорта, ще ти отговоря на лични.
Питам те и с образователна цел, щото аз доста режими (менщта) съм си правил, но опитите ми да направя изцяло вегетарианско меню (да не говорим в някоко варианта за разнообразие), покриващо нормите (т.е. да не преполага системна липса я на калций, я на Вит. Д, Е или холин) търпят сериозен неуспех..... Засега...  Rolling Eyes
Добре, ще видим ли поне едно меню newsm78 ? Може и повече от едно ако имаш желание...

Пускал съм такива в темичката за калориите в период, когато съм бил в период на заслабване и следях по-изкъсо всичко, тъй че не е проблем да ги пусна пак. За да не търся точно у кой постинг е било, ето направо няколко линка към публикуваното от мен по въпрос:

Текст относно периода 01-14.08.2013 г.
Таблица "План от 01-14.08.2013"
Таблица "Реално 01-14.08.2013"
Графики План и Реално 01-14.08.2013 г.

Т.е. планът съм си бил направи на база 2 примерни менюта за някакво разнообразие. Реално те се изменят с течение на времето, защото човек НЕ Е нужно да е "закован" у някаква рамка, нали?  Sunglasses Но пък се следва общата тенденция на задоволяване нуждите на организма ден след ден поне на 80-90% по всички показатели, като калорийния прием е ограничен и има някакъв добър баланс межди Б,М,В  Flutter

Види се, че след 09.08. несъм подобрил по-истински нещата у реалното.....  Mr. Green За пример, ето и менюта за 12.08.2013 г. - План и Реално....

Всичко постнато по-горе е на база данни от USDA и други реномирани източници, но грешката в данните на USDA относно съдържанието на вит. А в храните НЕ Е поправена и ме мързи сега да преизчислявам всичко пак (нужно е да се разделят цифрите за вит. А на 3.333, което НЕзнайно защо USDA не са направили... Откри го 1 "колежка" от калорийната темичка през есента, т.е. СЛЕД август 2013 г.)

Всичко постнато по-горе е на база изчисления от мой си софтуер...  Simple Smile

Имам и други менюта, да не навлизаме в подробности....

Както писах и преди, ще ми се да видя (поне) 1 чисто вегетарианско меню, покриващо комплексните показатели..... Признавам си, че досега НЕ СЪМ виждал такова чудо!  Rolling Eyes

Miami_beach, според теб животните не еволюират ли .

Много ясно, че непрекъснато еволюират... Както и самия човек у всичките му разновидности (раси) Wink

А защо вегетарианците смятат,че месото е по-вредно от млякото и млечните?
Холестерола !

А нивото на холестерола от месо и други вредни източници на холестерол, както е видно от моите менюта и сметки, всеки може да си го контролира... Стига да желае това!  Twisted Evil

Пънки - Тенкю! Много добре изглеждат тия неща!  Flutter Hug

# 784
Имам машинка само за 32 лв., ама магазинчето го затвориха, не знам от къде да се купи. Идеална за кълнове. Grinning
Скрит текст:

# 785
Пъкни, ти си гъзар, имаш си машина. Аз пробвах в купичка и щях точно сурови да ги ям.
пп: най-долните от лимец ли са?

# 786
Станали са ти супер, пробвах един път - мухлясаха.

Като са натрупани зрънцата 1 върху друго - мухлясват! Тр. да има някакво макар и малко разстояние между тях, а помежду им - влага  Peace

# 787
  • София

Бабите навремето като са постили,.т.е. веганствали по 40-50 дни са продължавали да готвят с мас.Същото препоръчва да става и в днешно време по постите една съвременна лекарка,като маста може да се замени с масло ,но да се готви с животинска,а не с растителна мазнина.

Едва ли са продължавали да готвят с мас по време на пости. Не са били толкова прости, че да не знаят, че маста е блажна и нарушава поста. Който готви с животинска мазнина, изобщо не пости.

# 788
  • София
Децата, родилките и бременните са били освободени от пост, та за тях все някой е готвел - по нашите ширини с мас.
В общо линии, ние, възрастните трябва да му мислим какво ядем, защото ние сме склонни към преяждане или гладуване и всякакви негативни навици. Особено като започне да ни треска душевната криза на средната възраст - последен напън пред природата да си докажем, че все още ни бива като младоци и се вкопчваме в желанието си за здраве и младост.

# 789
  • София
Децата, родилките и бременните са били освободени от пост, та за тях все някой е готвел - по нашите ширини с мас.

Сигурно са били освободени от пост, но едва ли е имало някой, който да яде мас и масло и в същото време да си въобразява, че пости.

# 790
Постенето, от време на време, особено свързано с циклите на Луната и/или Слънцето - е полезно!  Sunglasses Не е полезно целогодишното постене....  Crazy Поне според мен  Twisted Evil

# 791
  • София

Сигурно са били освободени от пост, но едва ли е имало някой, който да яде мас и масло и в същото време да си въобразява, че пости.
Едва ли преди 300 години всеки селски дом е разполагал със слънчогледово олио или зехтин.

Доядоха ми се кълнове заради вас. Предложете ми някой по-лесен начин за приготвяне. Преди време с майка ми двете правихме, помня, че някакви тави се мотаха из хладилника, пък някои не ставаха...

# 792
  • София

Едва ли преди 300 години всеки селски дом е разполагал със слънчогледово олио или зехтин.

Преди 300 год. може изобщо да не са ползвали мазнина при готвене. А тези, които са готвели с мас със сигурност са знаели, че правейки го - не постят.

# 793
Против яденето на месо съм. Това е лично за мене избор. По вътрешен начин получен преди 20 години. Пък и най-древната философия на земята - Ведите - говори за човека като за вегетарианец. После с грехопадението хората са станали месоядци. Сега е времето отново да се върнат към чистия начин на хранене - растенията. Да не причиняват болка и смърт на други същества. "Не убивай!" - една от 10-те Божи заповеди. Без насилие да живеем.

# 794
Сега е времето отново да се върнат към чистия начин на хранене - растенията. Да не причиняват болка и смърт на други същества. "Не убивай!" - една от 10-те Божи заповеди. Без насилие да живеем.

Растенията растат, значи са живи.

Общи условия

Активация на акаунт