ЗА или ПРОТИВ консумацията на месо?

• 65 639
  • 1 882
  •   1
Отговори
# 735
а и стана ясно че в месото няма нищо незаменимо:))/

Освен вкуса му за тези, които го обичат.

Който идва от подправките и готвенето , пробвай сурово и кажи , че е вкусно  Simple Smile Незаменимото му е  във внушението и за такива ,които ги втриса като не ядат месо . Имам братовчед , с който си купихме еднакво ядене , яде , много му хареса и ме пита "ама ти нали не ядеш месо", аз казах ,че това е без месо , на него ми стана гадно , не го дояде и го изхвърли  Naughty

# 736
Изглежда само в България и само по БДС (каквото и да означава това!) копривата съдържа 716 мг калций. Всички други източници, който откривам (англопишещи) говорят за 481 мг = 48% от дневната норма. (USDA, a също и тук и тук)..... Второ, това данни за сурова коприва ли са? Обикновено се дават такива в подобни таблици, като тази на ББ-Тийм. Когато продукта се свари - доста елементи у самата коприва намаляват бая...  Crazy Нали вегетарианците НЕ Я ядат сурова?!  Shocked Трето, кой знае защо (особено след като казаха по ТВ преди 3-4 месеца, че НИКОЙ - разбирай никоя българска институция - не знае какво има у българското сирене, този ПРОСТ продукт!) не вярвам да данни от БГ-институции.... Да не говорим, че в ББ-Тийм бъка от поръчкови статии (НЕ казвам, че и тази е такава!)

Гад чевръста - Пробвай да направиш примерно меню САМО от растителни източници, което да покрива всичките норми поне на 90%..... Аз мога да предложа доста такива обикновени, смесени менюта, в които действително - нищо не е изсилено, т.е. НЕ призовавам да се яде само броколи за нещо... Но пробвай да ги навържеш, да видим дали ще имаш по-малко от 3-4 пробойни.... Което ще ти го зачета за ПЪЛЕН успех! 

БДС е български държавен стандарт (уж). Копривата, която съдържа почти половината от дневния прием на калций е бланширана, не сурова, то си го пише даже в единият линк.
Както и да е, мисълта ми е, че има различни източници на калций.

За сиренето нищо не мога да кажа, освен, че само се надявам по-скъпите сирена да са поне малко качествени Grinning.

Иначе ще ми е интересно да видя едно твое смесено меню.

# 737

Който идва от подправките и готвенето , пробвай сурово и кажи , че е вкусно  Simple Smile Незаменимото му е  във внушението и за такива ,които ги втриса като не ядат месо .

Някои рецепти са със сурово или почти сурово месо. Вкусно си е, за който обича месо. Аз освен сол и черен пипер на месо други подправки не слагам. Предпочитам собствения му вкус. По същата причина и на риба лимон не слагам.

# 738
  • SA
10 cent , това което ми е известно за витБ12 - обикновено  дефицит на този витамин се среща при заболяването пернициозна анемия, при което обикновено има и заболяване на стомаха - нарушена е секрецията на един фактор, който помага за усвояването на витВ12 в червата.
По начало, в дебелото черво на човек чревните бактерии може и да произвеждат вит.Б12, но той е неусвоим за тялото и се изхвьрля с изпражненията.

# 739

Който идва от подправките и готвенето , пробвай сурово и кажи , че е вкусно  Simple Smile Незаменимото му е  във внушението и за такива ,които ги втриса като не ядат месо .

Някои рецепти са със сурово или почти сурово месо. Вкусно си е, за който обича месо. Аз освен сол и черен пипер на месо други подправки не слагам. Предпочитам собствения му вкус. По същата причина и на риба лимон не слагам.

В кои е сурово ? Суши ли ? То  е така евроепиезирано, че едва ли някой от нас е ял истинско суши ,освен ако не е бил в Япония ,както и китайско . За аланглето е друга тема на разговор , пак е обработено  Naughty

# 740
Miami_beach, ако наистина те интересува, а не ме питаш само за спорта, ще ти отговоря на лични.

Питам те и с образователна цел, щото аз доста режими (менщта) съм си правил, но опитите ми да направя изцяло вегетарианско меню (да не говорим в някоко варианта за разнообразие), покриващо нормите (т.е. да не преполага системна липса я на калций, я на Вит. Д, Е или холин) търпят сериозен неуспех..... Засега...  Rolling Eyes

Камелот- Все пак трябва да си докажа, че някакво (примерно) меню е ОК, следвайки логиката, че като приемаш N-броя неща през деня у съответно количество, ерго - съответно съдържащите се у тая храна витамини и минерали, то си доставяш нужните в-ва на входа и оттам нататък организма има възможност да си задоволи нуждите и да си транслира в-вата там, където трябва (Природата си знае как!). Изначално е ясно, че ако редовно приемаш храни, в които сумарно липсва калций, да речем, то това с времето ще доведе до неизмеммно лош резултат от остеопороза или подобно. Най-малкото ще си засилиш риска от такова развитие зорлем... Което ми се струва глупаво и лесно избежимо  Flutter

Ама аз не си купувам дрехи от ВУ щото нямам пари бре  Grinning купувам ,защото примерно ми трябва черен пуловер и влизам там и виждам сумати нови дрехи захвърлени,щото не са последния моден писък за сезона.

Рибозом - Ми нема лошо! Simple Smile Доколкото ми е известно, дори поп-кралицата Кайли Миноуг преди години си е купила за 5 USD oт магазин за дрехи втора употреба култовите златисти гащета, с които впоследствие прави супер-успешния клип Spinning arround, донесъл й няколко милиона долара  Peace

# 741

В кои е сурово ? Суши ли ? То  е така евроепиезирано, че едва ли някой от нас е ял истинско суши ,освен ако не е бил в Япония ,както и китайско . За аланглето е друга тема на разговор , пак е обработено  Naughty

Например Карпачо.
http://en.wikipedia.org/wiki/Carpaccio
Също стек Тартар. Има още доста. Ето някои:
http://www.bonappetit.com/trends/article/15-raw-meat-dishes-from-around-the-world
За полусурови - пържола Фиорентина и много други подобни. Кръвта тече в картофеното пюре в чинията. Хич няма подправки и струва доста пари.

Аз съм яла много истинско суши. Много и по много. Ценителите наблягат на сашими. Там няма ориз, зеленчуци, сирена, водорасли и подобни. Само сурова риба. Каквато съм яла доста и покрай дядо ми.

Последна редакция: нд, 05 яну 2014, 00:02 от Анонимен

# 742

Например Карпачо.
http://en.wikipedia.org/wiki/Carpaccio
За полусурови - пържола Фиорентина и много други подобни. Кръвта тече в картофеното пюре в чинията. Хич няма подправки и струва доста пари.

Аз съм яла много истинско суши. Много и по много. Ценителите наблягат на сашими. Там няма ориз, зеленчуци, сирена, водорасли и подобни. Само сурова риба. Каквато съм яла доста и покрай дядо ми.

И не е овкусено ли , без n подправки ?. Суши истинско и да си яла ТИ , то  е овкусено , а  другите хора не са, не и редовно , не и в България .

За паразити проверено ли е месото преди това ? Знам суши се прави от определени риби само, които нямали паразити  Naughty

# 743
Изобщо не разбрах какво питаш. Проверено за паразити ...  Joy Joy Мне, уверявам те, че не го проверяват за паразити. Шефът на кухнята се надвесва над рибата и казва на доставчика "става/не става". Туната си я разфасоват сами без да е минала през лабораторията за паразити, направо от фермата я носят.
п.п. Не съм казала нищо за суши в България, макар че и тук има прилично.

# 744

Който идва от подправките и готвенето , пробвай сурово и кажи , че е вкусно  Simple Smile Незаменимото му е  във внушението и за такива ,които ги втриса като не ядат месо . Имам братовчед , с който си купихме еднакво ядене , яде , много му хареса и ме пита "ама ти нали не ядеш месо", аз казах ,че това е без месо , на него ми стана гадно , не го дояде и го изхвърли  Naughty

Че то и доста зеленчук няма как да се яде суров или без подправки. Коприва, авокадо, спанак, тиква, боб, леща... Но това не е аргумент да ги причислим към неполезни храни и да не ги ядем.

# 745
Ял съм суши в японски ресторант във Франция..... Нарочно търсех да НЕ Е в БГ, за да е по-автентично, че нема как да ида во Япония за пълна достоверност..... Няколко броя маки (ориз с водорасли) и няколко броя суши (канапе от ориз покрито със сьомга, сурова). Исках да е със сурова риба и всичко сурово и това нещо определено ми хареса! Сьомгата беше перфектна, какви ти паразити......  Naughty Унаги (unagi) е с риба алангле... Е... ориза няма как да е суров, де!  Sunglasses

baibibi - Никой разумен НЕвегетарианец не казва, че НЕ трябва да се ядат плодове и зеленчуци... Докато ВСИЧКИ вечетарианци и вегани казват, че НЕ трябва да се яде месо и животински продукти! Да, има вегани, които по принуда са такива, щото НЕ могат да преработват животинските продукти у стомаха си... Това го разбирам... Но зорлем да си сложиш такова само-ограничение - ми се види тъпо... Пиша го това вече за трети-четвърти път у тая тема, не за първи Wink

Последна редакция: нд, 05 яну 2014, 00:14 от Miami_beach

# 746

Който идва от подправките и готвенето , пробвай сурово и кажи , че е вкусно  Simple Smile Незаменимото му е  във внушението и за такива ,които ги втриса като не ядат месо . Имам братовчед , с който си купихме еднакво ядене , яде , много му хареса и ме пита "ама ти нали не ядеш месо", аз казах ,че това е без месо , на него ми стана гадно , не го дояде и го изхвърли  Naughty

Че то и доста зеленчук няма как да се яде суров или без подправки. Коприва, авокадо, спанак, тиква, боб, леща... Но това не е аргумент да ги причислим към неполезни храни и да не ги ядем.

На човек преди да му закърнее апендицита , вярвам много трудносмилаеми неща са яли , от растителен произход  Naughty

Последна редакция: нд, 05 яну 2014, 00:16 от adelinda

# 747
На човек преди да му закърнее апандисита , вярвам много трудносмилаеми неща са яли , от растителен произход  Naughty

В смисъл... защо е закърнял апендисита, че не разбрах от изложението ти???  newsm78

# 748
  • София
На човек преди да му закърнее апандисита , вярвам много трудносмилаеми неща са яли , от растителен произход  Naughty

В смисъл... защо е закърнял апендисита, че не разбрах от изложението ти???  newsm78

Ми заради еволюцията.  Joy

# 749
Аз ям месо,не само защото обичам вкуса му,но и защото ме засища с малко количество.
Понеже съм била на режима на Лидия Ковачева няколко пъти знам колко трудно е да се засити човек
с едната му салата(това в периода на захранването)

Чудя се на вегетарианците как успяват да се самозалъжат,че млякото е по-полезно от месото...
това по повод споменаването на "млечните",които присъствали в менюто им като източник на протеин.

Общи условия

Активация на акаунт