ЗА или ПРОТИВ консумацията на месо?

• 63 337
  • 1 882
  •   1
Отговори
# 930
А защо се възприема, че един човек, ядящ месо, обезателно яде само това и нищо друго? Нито аз, нито кой да е, ядящ месо покрай мен, не разчита само на него. Всички си ядат и плодове, зеленчуци, хляб...

# 931
Оцета пък с какво ти помага на хигиената. Освен да обезмирисява, т.е. да осмърдява на оцет. Оцета (киселиността) може и да убива някой бактерии, но истински опасните едва ли, а вируси изобщо не може да убие. Ако някой ден изтрещя до толкова "от хигиенна гледна точка" ще си онся 70% спирт или алкохол, ще си забърсвам приборите с него и ще си ги фламбирам и изобщо "хигиенно гледащите" да вземат да станат и "хигиенно четящи" и да се запознаят как мрат зловредните агенти в околната среда и по предметите.

Как реши,че тръгнах с оцета от вкъщи?Спирта не убива,ами фиксира бактериите.Приборите в заведенията понякаога излизат с мръсотията,с която са влезли,после се полират с кърпа,защото няма време да се чака поправката на машината или миенето на ръка ,а трябва да се зареждат масите.Същия проблем има и с чиниите,там проблема решавам като не ям сурово и ям люто-нещо което по принцип се прави в страните с лоша хигиена,както и в страни с горещ климат.Дали и колко успявам,факт е,че лятото не ме хваща обичайния коремен грип,дето залива обичайно страната.

# 932
  • София
Проявявам разбиране към:
"не ям месо, защото не ми харесва."
или
"не ям сирене, защото не ми харесва"
Не проявявам разбиране към:
"не ям животински продукти, защото така е правилно"
Не е правилно или не е по-правилно от ядененто на животниски продукти. Веганството е пълно лицемерие и демонстрация на нещо си, която е никому непотребна.

thumbsup

# 933
  • София
Руснаците съветват при големи студове, да се закусва с филия със сланина или мас.Не знам каква работа върши мазното, но явно върши щом и по телевизията им го казват.
Могат да пият повече  Joy

# 934
Не е правилно или не е по-правилно от ядененто на животниски продукти. Веганството е пълно лицемерие и демонстрация на нещо си, която е никому непотребна.

А не проявяваш ли разбиране, когато човекът не яде месо, защото според личните му убеждения така е правилно и за него е установил, че е добре. Защото аз проявявам. Стига да не настоява, че и за мен тези убеждения са верни.
Между другото в тази тема съм от месоядната страна, но истината е, че ядем месо най-много веднъж седмично, веднъж на 2 седмици е по-правилно да се каже, най-вече пилешко. Риба правя само за мъжа ми и малкия син - пак веднъж на две седмици, ние с големия не можем да я понасяме.
пп: Тайна, филия квасен хляб + сланина ми е любимата зимна закуска.

# 935
  • София
Хората са хищници, заложено е по природа.. В месото има вещества, които не се съдържат другаде. ДА, може да се живее без месо, както може да се живее без ток, секс или дори къпане :Д Имам приятели, които не ядат месо, изглеждат бледи със сенки, слаби и немощни, изморяват се бързо и се държат странно! Хапвайте си месце, полезно е! Всяко прекалено нещо е вредно!

Хората не са хищници.  Rolling Eyes
За мен яденето на месо изобщо не е равносилно на секса, if you know what I mean.
За бледите и със сенки - това е извод за цялото от частното, следователно не върви.
За последното съм съгласна. Всичко в умерени дози. И кой каквото иска, това да си яде Simple Smile

# 936
  • София
Ако човек е установил, че месото не му понася и не яде - ок.
Но "защото така е правилно" го разбирам като разните разсъждения за горките животни и пр.
Което, както уточнихме, си е чисто лицемерие.
Най-малкото заради това, че заради така модерните веган продукти се изсичат хиляди хектари джунгла за земеделска земя, от което също страдат хиляди животни.

Маста май има някакви специални мастни киселини, които са свързани с движението на кръвта към крайниците в студени зимни условия.  newsm78

# 937
Пухито, вегетарианците хич не си слагат твоето неразбиране на сърце, ако ме разбираш. Wink

# 938
Проявявам разбиране към:
"не ям месо, защото не ми харесва."
или
"не ям сирене, защото не ми харесва"
Не е правилно или не е по-правилно от яденето на животински продукти.

thumbsup

# 939
  • София
Но "защото така е правилно" го разбирам като разните разсъждения за горките животни и пр.
Най-малкото заради това, че заради така модерните веган продукти се изсичат хиляди хектари джунгла за земеделска земя, от което също страдат хиляди животни.
..

Най-много гори се изсичат за отглеждане на култури, служещи за изхранването на добитъка.

# 940
  • София
..

Най-много гори се изсичат за отглеждане на култури, служещи за изхранването на добитъка.

А този добитък или растения отиват за изхранването на хората.
Абе 7 милиарда са си 7 милиарда както и да ги гледаш, вегетарианци или не.
Най-хуманно е да се самоубиваме, ама не е нужно да стигаме до крайности.
За мен лично, веганството е крайност.
Или мода.

# 941

Също да изяждаме болните, слабите и двойкарите (бих добавила и метросексуалните). В името на планетата. Между другото някои особи, леко мръднали на различни теми, съвсем сериозно призовават "Хора, погрижете се за планетата! Не раждайте деца!"

# 942
Първо, никой не яде само и единствено месо, дори и ВМ НВД включва зеленчуци и второ, ако хапваш кисело зеле със свинско никакъв скорбут не те заплашва. Не знам дали знаете, но откриването на киселото зеле е спряло разпространението на скорбута сред моряците. Открито е случайно, когато солена океанска вода е проникнала при провизиите  Simple Smile. Аз обичам животните и не бих могла да убия нещо за което съм се грижила, но това е по-скоро заради градския начин на живот. Сигурно при други обстоятелства няма да го приемам по този начин. Не ми е проблем яденето на месо от т. нар. хуманна гледна точка, по-скоро ме притесняват условията при които се отглеждат и колят животните. При нас в последните години тече дискусия за спиране на износа на живи животни за определени страни в които стандартите за хуманно отношение не се спазват и аз напълно съгласна, че определени условия трябва да има.
Друг е въпросът, че подобна забрана за износ ще удари доста животновъдите.
Така или иначе ние си хапваме пържоли и си мисля, че това си е нормалната хранителна верига. Я си представете ако в един момент всичките милиарди хора спрат да ядат месо колко въглероден диоксид ще се освободи в атмосферата, а?

# 943
Руснаците съветват при големи студове, да се закусва с филия със сланина или мас.Не знам каква работа върши мазното, но явно върши щом и по телевизията им го казват.

Дава усещане за топлина. Студът не се усеща толкова силно, с други думи.  Peace

# 944

Също да изяждаме болните, слабите и двойкарите (бих добавила и метросексуалните). В името на планетата. Между другото някои особи, леко мръднали на различни теми, съвсем сериозно призовават "Хора, погрижете се за планетата! Не раждайте деца!"

Тук е моментът да цитирам любителката на животни Пънки, която толкова мрази човеците, че си мечтае за умна човекоубиваща бомба
Ако намеря цитата, ще го пусна

Общи условия

Активация на акаунт