ЗА или ПРОТИВ консумацията на месо?

• 63 039
  • 1 882
  •   1
Отговори
# 1 455
  • Linz
Аз научих, че в 21 в. все още има хора, които отказват да приемат еволюционната теория. Както и че много хора приравняват вегетарианството на веганството. Също и че има много нетолерантни и груби хора. А също и ми се затвърди впечатлението, че колкото е по-некомпетентен един човек, толкова по-крайна позиция има и с размах отрича обоснованите доводи на другите.

# 1 456
Супер клипче, Боги!  bouquet

# 1 457
Май единствения положителен ефект от темата е, че собствениците на кучета и котки научиха, че не трябва да ги хранят с гранули.

Аз ще продължа да ги храня с гранули.  Laughing

# 1 458
Животното с клизмите е ибис.

Да бе? Къде го чете това?

Четох го на много места,включително и не в нета.
Аз пък на ни едно не намерих. Може ли линк?

и аз нищо не намерих ,
освен следното изречение :
Yogi Ramacharaka says, in his writings, that ibis invented the rectal douche long ago.
 а като събитие без аналог трябва да е описано и снимано , нищо подобно не видях никъде ,
за мен това е някаква измислица ...

# 1 459
Май единствения положителен ефект от темата е, че собствениците на кучета и котки научиха, че не трябва да ги хранят с гранули.
Аз ще продължа да ги храня с гранули.  Laughing

имаме десетгодишна капризна котка , месо не яде , само гранули , понякога пие мляко ...

# 1 460
  • София
Животното с клизмите е ибис.

Да бе? Къде го чете това?

Четох го на много места,включително и не в нета.
Аз пък на ни едно не намерих. Може ли линк?

и аз нищо не намерих ,
освен следното изречение :
Yogi Ramacharaka says, in his writings, that ibis invented the rectal douche long ago.
 а като събитие без аналог трябва да е описано и снимано , нищо подобно не видях никъде ,
за мен това е някаква измислица ...

Явно е част от хиндуистката митология.

# 1 461
Ramacharaka, Yogi, 1862-1932 - значи за 100-тина години никой не е успял да цъкне поне една снимка на въпросната процедура ...

Последна редакция: нд, 12 яну 2014, 17:04 от eau

# 1 462
Ramacharaka, Yogi, 1862-1932 - значи за 100-тина години никой не е успял да цъкне поне една снимка на въпросната процедура ...

Всъщност, древните египтяни са го споменавали
http://books.google.ca/books?id=TnDg03_Hb7sC&pg=PA36-IA2& … enema&f=false

# 1 463
Какво значение има дали си правят клизма животните изобщо . Не си слагат и силикон в циците, не ходят на фитнес , не "бозаят" до дълбока старост и не пият друго мляко освен майчиното им /при бозайниците/ .Не си плащат данъците за хралупата и не получават пенсия.  Но пък някои могат да летят , други да дишат под водата , много чуват звуци ,които ние никога няма да можем да доловим. Виждат неща ,които няма да видим , миризми които не можем да усетим , следват инстинкти ,които на нас са чужди , живеят в друг свят , различен от нашия , но все пак сме на една планета. Всички имаме едно общо , инстинкт за самосъхранение и това , че живеем на една планета.

# 1 464

Laughing
ясна е работата значи ,
просто се зачудих как би станало технически , трябва някакво налягане , с тая тънка човчица няма как да стане ...

# 1 465

Laughing
ясна е работата значи ,
просто се зачудих как би станало технически , трябва някакво налягане , с тая тънка човчица няма как да стане ...

Ох, ще има да го мисля сега тоя ибис цяла нощ. Не ми стигат другите проблеми, ами и това.

# 1 466

Каква връзка има налягането с тънката човка??

Обаче,много жалко,че се разби на прах мита за клизмите и йогите. LaughingТе пък всъщност изобщо не ползват помощни средства за почистването на дебелото четво,а има съвсем друга техника. Peace

# 1 467
  • Пловдив
Аз писах за клизмите, но не за клизмите и йогите.
Въпроса беше, че бозайницет в природата не си правят клизми. Независимо дали са хищници или тревопасни. Храносмилателната им система съответства на консумираната храна и не се нуждаят от клизми.
Обаче тук се появяват д-р Емилова, д-р Евтимова, д-р Яж ябълкова, д-р Не кусвай месова. Всички те ни казват как ще ни научат да ядем правилните неща и те са толкова правилни, че няма да имаме камъни в дебелото черво, но е добре да си правим клизми. Кое е му е добре на един здрав човек щом ме се налага да си прави клизими или благодарение на техния "правилен" начин на хранене този човек вече май не е толкова здрав?
Да изкоментирам ли още малко фекалната тема.
По колко пъти е нормално дневно да дефекира един човек. 1-2 или някой тук ще кажат 10. Ако приемем, че е 1 път трудно ще го постигне, ако консумира само растителна, храна, която за голям обем дава сравнително малко енергия.
Научно популярната литература, която ви даде повод да се заяждате за ибиса да ви каже по колко пъти в денонощието дефекират тревопасните, че и дори свинете, когато са на предимно растителна храна. Може да се направи справка и за хищниците как са нещата.
За жалост, ако пасем само трева първо ще ни трябва доста за да се поддържаме живи, а и какъв живот ще е това, като огромно време от него ще прекарваме в тоалетната.

# 1 468
Аз писах за клизмите, но не за клизмите и йогите.
Въпроса беше, че бозайницет в природата не си правят клизми.

За йогите писаха други,аз лично си спомням кои,но не смятам да им посвещавам време да ги избоявам или цитирам.
Haпослeдък не следя много темата,но поне там, докъдето четох внимателно си спомням какво си писала и сега ти го припомням:
А да обичаш да правиш или да ти правят клизми за мен не е нормално, защото природно е пределно ясно как трябва да работи дебелото черво и не съм чула, виждала или чела в природата да има живо същество, което да се нуждае от клизми за да съществува нормално.

Та въпроса  бил за "живо същество",а не за бозайник.
По останалата част също мога да поспоря,но не виждам смисъл,особено що се отнася до това да го обсъждам с хора,които считат за нормално да те ...отзад,а намират клизмите за нещо ненормално...
Просто няма как да се разберем. Peace

# 1 469
  • Пловдив
Помня, че написах "живи същества". Грешката си е моя.
Друга грешка е, че продължавам да чета тази тема.
Още сега ще я поправя.

Общи условия

Активация на акаунт