ЗА или ПРОТИВ консумацията на месо?

• 62 856
  • 1 882
  •   1
Отговори
# 1 500
Там е работата, че не е нова система, йога е много древна , някои казват от преди 500 000 години . Не всички йоги са вегетарианци . Ако човек е горе долу ОК със здравето , няма да иска да променя нищо .Там е работата, че съвременната медицина и общество ни предлага да живеем  хронично болни , оцеляващи на купища хапчета и антидепресанти , които ако според вас са евтини си е ваша работа. Много ясно , че всичко което ми дава шанс за по нормално съществуване , без тонове хапчета ,ще е начин за мен . Кой крив кой прав времето ще покаже , не съдя никой , все отговаря за него си .

# 1 501
  • вятър в маслините, вятър над хребета
защото sophiemmaspencer
е много по-забавно, интересно да се забиваш по сайтове за 'знание' вместо да седнеш и да си преговориш учебника по биология например, ако изобщо се помни нещо от училище то е досадата от ученето. Затова например планетата се върза на филма за Русалките, ако не си гледала, предполагам си чула. защто слабо грамотни хора са много податливи на 'интересности', и идеално се запълват дупки в образованието им с малко манипулация, драматичен речетатив и музика , компютърна анимация и ето, че се оказа, че филма за съществуването Русалките е най-гледания в историята на Анимал Планет. Това е парадокса на слабата грамотност. Много е податлива на всякакви манипулации, щото й е трудно да седне и да започне от 1+1=2. Трудоемко е, досадно е.
Виж ако е някоя Алена да дойде да обясни какво й говорят звездите е друго:)
Колко е тъжно, че си толкова права!

Нищо против нямам месото. И против вегетарианците нямам. Фанатиците обаче ме изкарват от равновесие.

# 1 502
.

Последна редакция: ср, 15 яну 2014, 12:07 от Nickkie

# 1 503
  • София

Joy

Коментарите под статията са много на място.
Ще цитирам някои от тях:

"Поредната ПРОСТАЩИНА,ето за всички повярвали на глупавата статия http://www.acgon.com/Resin-Aliens-vs-Predator-AVP-Alien-Skull-Cr … e2c7a8a4afde.html Може да си закупите същия череп ....... Добре, сложили са снимка на пришълец.Ама защо баламосват хората?И аз отначало повярвах ама после се замислих. "

"Това е черепа на Пришълеца от филма "Пришълци" 2-та част."

"Аре малко по се старайте де, не ядем все още доматите с колчетата, моля ви се . Що не сложихте на някой мамут черепа най добре а ? "

Лошото е, че цялата еволюционна теория е базирана на подобни смешки.

# 1 504

"Това е черепа на Пришълеца от филма "Пришълци" 2-та част."

"Аре малко по се старайте де, не ядем все още доматите с колчетата, моля ви се . Що не сложихте на някой мамут черепа най добре а ? "

Лошото е, че цялата еволюционна теория е базирана на подобни смешки.

Що бре чадо , ти нали не си землянка, хищничка си и си дошла от космоса и от древността познаваш само свръх технлогии, тъкмо викам намерихме баба ти , на теб пак не ти харесва.  Crazy Flutter

# 1 505
Ох, вече ме втриса от такива, все едно гледам някакъв тъп телешоп! Все са някакви от типа "бифор и афтър" - колко бил дебел, грозен, болен, заблуден, нещастен и пр. , как бил "опитал всичко", а после изведнъж прогледнал, защото или попаднал на някакъв духовен учител, или прочел една книга, или седял и се чудел, и изведнъж най-гениално му хрумнало да измисли нова система!

и Лидия Ковачева започва с този номер с книгата си - как щяла да умре от туберкулоза ,но се излекувала с чай и мед ,
туберкулоза- с чай !!!

# 1 506
  • София
То да е само тя! И западняците, и нашенците, и азиатците, и всички пишат по една и съща схема. Все едно имат специално издаден наръчник или ходят на курсове по гурувско писане. Имам цял списък с имена, които като ги чуя, и ми се повдига.

# 1 507
Не знам защо толкова се шокирате от това.....
Малко болести организма не може да пребори сам.
Когато се храниш нормално, голяма част от изразходваната енергия отива за обработка, преработка и усвояване на храната.
Оставиш ли обаче тялото да се самовъзстановява и самолекува, намалявайки храната, то концентрира силите и енергията си в това.
Не сте ли се замисляли защо като сте болни, нямате апетит?
Защото тогава организма има друг приоритет, да "изгони" болестта, да се справи с нея и насочва всичките си усилия в тази посока.
Тъпкането на търбуха оставя за по-добри времена.    Laughing      

# 1 508
  • София
Замисляли сме се. Нямаме апетит, защото болестта уврежда функциите на органи и системи. Може да издържи един-два-три дни на минимум храна, но със съответните течности, но не и повече от това, без да бъде застрашен. За обработката на храната е нужна доста по-малко енергия в сравнение с енергията, която предоставя храната. Досега да сме се гътнали, ако беше обратното - преработката да е по-скъпа от доставката.

# 1 509
Животно като е болно не яде. Глада лекува, ама вие "не сте животни" , поне "някои " от присъстващите. Иначе точно това е метода, когато се разболее тялото , не се храни , чисти се от токсините и с повече късмет е здрав. Тук Джуди може да се включи с опит .

# 1 510
За обработката на храната е нужна доста по-малко енергия в сравнение с енергията, която предоставя храната. Досега да сме се гътнали, ако беше обратното - преработката да е по-скъпа от доставката.

Не можах да разбера какво искаше да кажеш с това.Според теб излиза,че храната предоставя повече  енергия,отколкото тялото хаби,за да я преработи?В такъв случай много зле,защото остават много несмлени остатъци.

# 1 511
Хахахах
400 евро
Ама сигурно има шарани, дето ги дават, за да имат такава "находка" в къщи

Нормално е човек да няма апетит, когато е болен
Ама как това веднагически го превръща в животно ми се губи нещо ...
Но и всеки знае как един силен бульон действа на болен човек, нали

Само да ви припомня, че без храна се издържа 40 дни
После си труп
За съжаление го видях с очите си в реалността

А Лидия Ковачева е отдавна известна с лъжите в книгите си
Доста е поспестила от истината, за да и пасне на теорията

# 1 512
За обработката на храната е нужна доста по-малко енергия в сравнение с енергията, която предоставя храната. Досега да сме се гътнали, ако беше обратното - преработката да е по-скъпа от доставката.

Не можах да разбера какво искаше да кажеш с това.
Аз я разбрах-тялото изразходва енергия не само за храносмилане, но и за дишане, ходене, мислене, т.е. за всички извършвани от него дейности.Т.е., храната дава много повече енергия, отколкото отива за обработка на храната.
Но не това беше смисъла на моя пост, затова не ми се спори.
Кой разбрал, разбрал.    Grinning

Цитат
всеки знае как един силен бульон действа на болен човек, нали
Защото е течност.Същата работа би свършил и чая, и чистата вода.
Когато е болно, тялото има нужда от течности, за да функционира нормално, но не и от храна.

# 1 513
  • София
Точно де, с повече късмет!  Laughing Три дни може да се чисти, ама след четвъртия може него да го... очистят. Животните като са болни не ядат, защото имат проблем с набавянето на храна - ако е тревопасно като падне и легне на земята няма какво да пасе, а хищниците нямат сили да гонят плячката, и като за капак на всичко, няма и кой да им донесе храна. Така си умират. Слава Богу ако човек се тръшне болен и без апетит, има кой да му даде течности, а след третия ден като съвсем отпадне, пак има кой да му сготви една супа и да му даде кисело мляко. Иначе разчиташ само на "повечко късмет".

# 1 514
Не, и в домашни условия не ядът, когато са болни, така се самолекуват. Wink

Общи условия

Активация на акаунт