ЗА или ПРОТИВ консумацията на месо?

• 63 340
  • 1 882
  •   1
Отговори
# 1 620
  • Варна
Действа , действа , колко да действа????

# 1 621
Веганството и вегетарианството е начин да се  самозаблуждаваш, че тебе ще те подмине всичко това, че си над другите, че не си част от природната верига, че изкупваш някакви "грехове", или по-скоро вътрешни комплекси. Че единственият начин да те забележат и уважават, да ти обръщат внимание. Иначе дълбоко в себе си се плашиш, че никога няма да бъдеш оценен какъвто си. Затова - нека бъдем различни, "себе си"! Нали е много модерно!
А, не hahaha !

вярвай , Аглика е много права с този анализ ...

# 1 622
Веганството и вегетарианството е начин да се  самозаблуждаваш, че тебе ще те подмине всичко това, че си над другите, че не си част от природната верига, че изкупваш някакви "грехове", или по-скоро вътрешни комплекси. Че единственият начин да те забележат и уважават, да ти обръщат внимание. Иначе дълбоко в себе си се плашиш, че никога няма да бъдеш оценен какъвто си. Затова - нека бъдем различни, "себе си"! Нали е много модерно!
А, не hahaha !

Тотални глупости е написала.Но по-интерсното е,че има и кой да и се възхищава на глупостите.Но ние пък като по-извисени ще спестим анализа на впечатлените от постинга и. Laughing
Отивам да си напиша на челото-вегетарианец,че да ме забелязват и уважават.. Joy

# 1 623
Веганството и вегетарианството е начин да се  самозаблуждаваш, че тебе ще те подмине всичко това, че си над другите, че не си част от природната верига, че изкупваш някакви "грехове", или по-скоро вътрешни комплекси. Че единственият начин да те забележат и уважават, да ти обръщат внимание. Иначе дълбоко в себе си се плашиш, че никога няма да бъдеш оценен какъвто си. Затова - нека бъдем различни, "себе си"! Нали е много модерно!
А, не hahaha !

Да, и затова най-вероятно и Алисия Силвърстоун, Ашли Джъд, Бриджит Бардо, Грета Гарбо, Дарил хана, Деми Мур, Мишел Пфайфър, Натали Портман, Орнела Мути, Пенелопе Крус, Антъни Хопкинс, Брад Пит, Дъстин Хофман, Жан-Клод Ван Дам, Клинт Истууд, Тина Търнър, Шаная Туейн, Принс, Боно, Браян Адамс, Джон Ленън, Пол Макартни, Карл Люис, Мартина Навратилова, Леонардо да Винчи, Волтер, Жан-жак Русо, Гьоте, Вагнер, Достоевски, Толстой, Зола, Томас Едисон, Винсен ван Гог, Айнщайн и т.н., и т.н. са станали вегетарианци, защото това е бил единственият начин света да ги забележи, да ги уважава, да ги оцени......    Joy
Да, определено яденето на месо повишава ..... нещо.Мисля, всеки може да си направи извода какво.

# 1 624
кой знае и те какви вегетарианци са били ,
'' месо не ям , но много обичам риба : )) ''

# 1 625
Колкото до ваксините-има мнение, че увеличението на деца аутисти се дължи на ваксини.
Има месоядни, които пък са разредили месото, вече по здравословни причини.

Ваксините са единствената причина да не мрете от сипаница. Колкото и да се напъвам не се сещам за друга...Ако някой се сети-да каже.
Кравите ги гледат по ужасен начин в САЩ -тъпчат ги с хормони за да удължат лактацията. Живота на една такава крава е средно 4 години. Тъжно нали?
Виждала съм как гледат крави в Холандия и честно казано им завидях-живеят по-добре от много българи в панелки, длъжни да се блъскат всеки ден в транспорта. Такова мляко бих пила без угризения.

# 1 626
Достоевски , цитат : ))) :

"Има нещо нездраво и съмнително в трезвеника. Възприемам хората, които не пушат, тяхна си работа, дори възприемам тези, които не се заглеждат след жените по улицата, макар че... Но както и да се мъча, не мога да възприема непиещия за нормален. Непиещият е маниак и точка по въпроса. Всеки, който се опита да облече трезвеността в благообразно обяснение, е гад, мръсник, безочлив продажник. Да не пиеш означава да живееш като идиот. Да си противоестестен и пластмасов като вегетарианец. Липсата на алкохол води до оглупяване и тежка шизофрения. Изкривяват се представите за света. Човек, който не пие, е обладан от нечисти сили, служи на дявола и извънземните, става гей или умира от гъбички и херпес!" Фьодор Михайлович Достоевски

# 1 627
  • София
То пък, и той се е изказал...

# 1 628
Може би смисъла е, че когато се стремим към чистота и отричаме "мръсните и нечистите" неща , те пак влизат в живота ни, но под други форми. Не е начина да отричаме "лошото" и "лошите", за да сме "чисти". Не мога да го обясня добре. Аз лично бях станала вегетарианка заради чисто невротични причини, вегетарианството въплъщавше мои много дълбоки страхове. Сигурно има и други хора като мен, за съжаление.  Confused

Не познавам хора, които от деца , без външен психологичен натиск, са се отказали от месото. Звучи като спокойно и уравновесено решение, но не знам...

Ако човек не обича вкуса на месото и не му е приятно да го яде по физически, така да се каже, причини - според мен това е една здрава основа за вегетарианство.   bouquet

Моля, не приемайте лично, разсъждавам си от моя гледна точка.   bouquet

# 1 629
  • София
То пък, и той се е изказал...

Ясно е, че не се е изказал той.

# 1 630

"Има нещо нездраво и съмнително в трезвеника. Възприемам хората, които не пушат, тяхна си работа, дори възприемам тези, които не се заглеждат след жените по улицата, макар че... Но както и да се мъча, не мога да възприема непиещия за нормален. Непиещият е маниак и точка по въпроса. Всеки, който се опита да облече трезвеността в благообразно обяснение, е гад, мръсник, безочлив продажник. Да не пиеш означава да живееш като идиот. Да си противоестестен и пластмасов като вегетарианец. Липсата на алкохол води до оглупяване и тежка шизофрения. Изкривяват се представите за света. Човек, който не пие, е обладан от нечисти сили, служи на дявола и извънземните, става гей или умира от гъбички и херпес!" Фьодор Михайлович Достоевски

Цитат
http://www.severozapad.org/forum/index.php?topic=1012.0;wap2
Бургаското електронно списание "Нюанси" излаза със заглавието
"Пришиват на Достоевски мисъл на бургазлия"
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=31754537496704 … d=145633605491048

# 1 631

Супер! Grinning Значи аз съм абсолютно неприемлив човек за Достоевски - "противоестествен и пластмасов шизофреник", защото освен, че не ям месо, и алкохол не обичам и не пия Laughing
И да си гей било много лошо според него, значи...
Добре все пак, че един друг руски писател - Лев Толстой се е различавал значително по убеждения.

# 1 632
Аз бих искала да попитам веганите тук   bouquet как разбирате къде да поставите точката, докъде да не ползвате животински продукти и откъде нататък може да се ползват?

Веганите не ползват никакви животински продукти .

ама разбира се, че не ползват
онази почва, дето им отглежда храната, се тори с какво друго, ако не с животински тела и екскременти  newsm78

Краси, можеш да ме столкваш колкото искаш

# 1 633
  • София
Дори човек да не е чел нито ред от Достоевски, пак не би трябвало да може да повярва, че това е ногова "мисъл". Заради терминологията.

Последна редакция: пн, 20 яну 2014, 11:52 от Alexandria37

# 1 634
да , така е - заради думата пластмасов : )

Общи условия

Активация на акаунт