ЗА или ПРОТИВ консумацията на месо?

• 63 210
  • 1 882
  •   1
Отговори
# 1 695
  • SA
Цитат
За справка от учебника "Човекът и природата" 4 клас- Храносмилателната система на растителноядните животни е по-дълга от тази на месоядните, защото растителната храна се смила по-трудно от животинската.

Именно! При човек храносмилането на растителната храна завьршва чак в дебелото черво и част от нея така и остава неусвоена ( целулоза). А преживните животни успяват да я усвоят благодарение на бактериите, които обитават целия им храносмилателен тракт, както и на многократното й врьщане от стомаха кьм устната кухина за множество предьвквания.
Месо, мазнини от друга страна човек ги усвоява много добре още в тьнките черва. И ей това твьрдение не отговаря на истината:
Цитат
Иронията е , че да може да смелите това месо което толкова много обичате е  с помощта на много зеленчуци , пък ако не ви се дъвчат си е ваша работа.
Човешкият организьм разполага с всички необходими органи, жлези, ензими за смилане на месото и този процес по никакьв начин не зависи от растителната храна, която приема.  Peace
А и самата терморегулация на тялото се влияе не толкова от процесите, които се случват в червата, а точно от количеството енергия, която се доставя с храната.

Последна редакция: ср, 22 яну 2014, 15:00 от kameloth

# 1 696

И омега киселините ли мерят в човешкия организъм? Абсурд е просто да са в еднакво кличество.

Разбира се, че се мерят, особено ако има съмнения за рак. Като материал за изследването служат мембраните на червените кръвни клетки. Мързи ме да обяснявам по-подробно. Simple Smile

# 1 697
Цитат
Човешкият организьм разполага с всички необходими органи, жлези, ензими за смилане на месото и този процес по никакьв начин не зависи от растителната храна, която приема
Да, и затова сигурно хората, които ядат предимно и основно месо, постоянно страдат от запек.   Mr. Green

# 1 698
  • SA
Цитат
Човешкият организьм разполага с всички необходими органи, жлези, ензими за смилане на месото и този процес по никакьв начин не зависи от растителната храна, която приема
Да, и затова сигурно хората, които ядат предимно и основно месо, постоянно страдат от запек.   Mr. Green

Страдат тези, които ядат големи количества сухо филе, пилешки , пуешки и подобни меса. Нищо подобно не се случва, когато се консумира месо с нормалните по него мазнини. Пьк и аз всьщност не познавам много хора, които да ядат "предимно и основно месо". Това са някакви твои фантазии, които не спираш да повтаряш.

# 1 699
  • София
Цитат
Да, и затова сигурно хората, които ядат предимно и основно месо, постоянно страдат от запек.   Mr. Green

Мен ме хваща запек от салата зеле,червено цвекло и моркови и от банани.От месо никога не ме е хващал.

# 1 700
Агнешкото месо например страшно разкарва. По принцип е много по-вероятно да си със запек, ако се храниш основно с прости въглехидрати, отколкото, ако се храниш основно с месо.
Също така има голямо значение дали човек се движи достатъчно - аз съм имала периоди, през които карам само на сандвичи, обаче цял ден съм в движение с голямо физическо натоварване, и съвсем редовно (да не кажа често) ходене по нужда, а в други периоди, когато малко се движа, каквото и да ям, по-рядко ходя.

# 1 701
И омега киселините ли мерят в човешкия организъм? Абсурд е просто да са в еднакво кличество.
Разбира се, че се мерят, особено ако има съмнения за рак. Като материал за изследването служат мембраните на червените кръвни клетки. Мързи ме да обяснявам по-подробно. Simple Smile

Аз пък мислех,че като има съмнения за рак хората се пращат на компютърен томограф. Simple Smile

# 1 702
  • SA
Не бях чувала за този тест за измерване на омега-3 в еритроцитите, но ето какво намерих по вьпроса:
http://www.medicalnewstoday.com/releases/161231.php

Вьведен е преди няколко години, но чак рутинно не се прилага, особено пьк при сьмнения за рак.
По-скоро се използва като прогностичен критерий за бьдещи сьрдечно-сьдови заболявания, стареене и т.н.

# 1 703
Цитат

Всеки ден когато обядвам и вечерям ям месо, запек никога не съм имала.

# 1 704
Тиква. Simple Smile
Тва, дето казват Анди, че сланината затопля, иначе белите мечки щяха да ядат месо, а да оставят сланината на полярните лисици, а те правят обратното.
Има заместители, ако на човек му е толкова студено и неще да яде месо.
Ако е там работата, има и диета с месо, мен ме ужасява, но бях мернала в тази тема суперсимпатичната ми Тумба. Не съм против ядящите месо, а против жестокостта към животните.
Тва, дето казва Ор от аюрведа май го знам или ми звучи логично, влече те тва, от което вече имаш предостатъчно и така още повече засилваш дошата...
Аз се кефя на такива закачки като тази за алабаша, щото разговорите с хора без чувство за хумор са мноу тегави...
Белите мечки ядът тюлени главно заради мазнините им.

# 1 705

Аз пък мислех,че като има съмнения за рак хората се пращат на компютърен томограф. Simple Smile

В никой случай няма да минеш само с образна диагностика, каквато е томографията. За да се диагностицира рака си трябва игла. Wink Освен това томографията се прилага рядко, защото е много скъпа и е свързана с облъчване.

# 1 706
  • Насред хаоса
Да, и затова сигурно хората, които ядат предимно и основно месо, постоянно страдат от запек.   Mr. Green

Като върла хищница и месоядка откакто се помня, мога да кажа, че това изобщо не е вярно. Като се има предвид, че на масата ни винаги има месо, понеже ако няма, все едно не съм яла, все някога щях да усетя такъв проблем, ако беше така, както казваш.

# 1 707
Цитат

Мен ме хваща запек от салата зеле,червено цвекло и моркови и от банани.От месо никога не ме е хващал.

Това всъщност е ефект който имат всички диети ограничаващи  някоя група храна.
Когато човек яде балансирано  няма такива проблеми. Белег за правилно хранене е освен редовността и .. х-ките на отделеното. А това е много важно.

# 1 708
Всеки диетолог ще ви каже , че без зеленчуци не може да смелите месото . Много Тюдори в този форум , не че очаквах по-добра обща култура, чак учебници по биология цитират . Аз познавам хора, които ядат само месо , също и диетата на Дюкян/или кой там беше/ , за която дори по телевизията даваха , че много вреди на здравето ако се прави 8 месеца примерно .

# 1 709
И как твоят "диетолог" ще обясни разхлабителния ефект на телешка пържола със сос беарнез само час след консумацията?

Толкова глупости на едно място скор не бях чела
Упорито конкурираш един друг веге трол по "информираност" и упоритост да го покажеш
 Joy

Последна редакция: чт, 23 яну 2014, 09:00 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт