ЗА или ПРОТИВ консумацията на месо?

• 63 012
  • 1 882
  •   1
Отговори
# 1 755
Факт е, че веганите имат много ограничен избор на храна. Вегетарианците също.
Сериозно?      Joy Joy Joy
Аз не ям месо, а у дома почти не се повтаря ястие.
Колко от месоядните могат да се похвалят, че в 30 последователни дни са яли все различни неща?   Laughing   Дори не месец, поздравявам всеки месояден, който една седмица не е повтарял ястие/продукт.

Краси, ще те поздравя и теб, ако кажеш, че не си повторила нито един продукт през седмицата. Ако може и списък за всеки ден. Ако дадеш такъв за цял месец, още по-добре.
Е, хайде сега. Има си доставъчно видове храни. Месоядните да не би да ядем разнообразно?
При нас 5 дни в седмицата има картофи, един ориз и един макарони към месото + още един зеленчук.
Аз искам да въведа повече разнообразни храни в менюто. ОК съм да живея без месо, но се притеснявам дали се храним достатъчно разнообразно.

Между другото един интересен факт от моя опит. Захранвах децата като бебета без пюрета. Това, което ми правеше впечатление, че всички храни с изключение на месото ги намирах в памперса е непреработен вид.

# 1 756
Факт е, че веганите имат много ограничен избор на храна. Вегетарианците също.
Сериозно?      Joy Joy Joy
Аз не ям месо, а у дома почти не се повтаря ястие.
Колко от месоядните могат да се похвалят, че в 30 последователни дни са яли все различни неща?   Laughing   Дори не месец, поздравявам всеки месояден, който една седмица не е повтарял ястие/продукт.

Краси, ще те поздравя и теб, ако кажеш, че не си повторила нито един продукт през седмицата. Ако може и списък за всеки ден. Ако дадеш такъв за цял месец, още по-добре.
Е, хайде сега. Има си доставъчно видове храни. Месоядните да не би да ядем разнообразно?

Няма как да получа получа поздрав.  Sad  Аз питам Краси, да сподели опит. Може да си крадна някоя идейка. Wink

# 1 757
Един въпрос към вегетарианците. Колко зарзават трябва да изям за да си набавя желязото, което ще получа от еднин телешки стек? И колко зеленчуци трябва да изям за да си набавя дневната доза белтъчини, ако съм 100кг мъж и ми трябват 300г белтъчини на ден?

# 1 758
  • София
Има веган шоколад - стига да е без мляко и млечни, е веган.
Освен това, какаото е източник на желязо.
Не съм веган, просто давам инфо.

# 1 759
  • SA
Като казахте разнообразно хранене, моят стомах приема много тежко разни непознати екзотични храни. И прекалено разнообразно май също не е на хубаво. newsm78

Да, точно така е, Little Queen.  Simple Smile

desittta , баш 300 гр. белтьчини не са нужни на никого, независимо колко тежи. Но принципно си права, че по-голямо количество белтьчини трудно се набавят само от зеленчуци, освен ако не се приемат някакви прахообразни протеини, които аз лично не ги приемам за оптимална храна.

# 1 760
Въпрос към месоядните:Как сте сигурни,че месото,което изяждате се усвоява от организма ви? Т.e. той работи в перфектно състояние с всичките му сокове,ензими и т.н.,а не е дал някъде фира,което се случва независимо от хранителните наклонности.

Втори въпрос:Кои решава,че моят организъм има нужда от еди колко си калории,грамове и пр. мерки и теглилки от нещо си?

# 1 761
Един въпрос към вегетарианците. Колко зарзават трябва да изям за да си набавя желязото, което ще получа от еднин телешки стек? И колко зеленчуци трябва да изям за да си набавя дневната доза белтъчини, ако съм 100кг мъж и ми трябват 300г белтъчини на ден?

А ще обясниш ли, защо на един 100 кг. мъж му трябват по 3 гр. протеин на килограм ?!?! Това е нелепо и е много далеч от препоръчителните дневни дози.

# 1 762
  • SA
Въпрос към месоядните:Как сте сигурни,че месото,което изяждате се усвоява от организма ви? Т.e. той работи в перфектно състояние с всичките му сокове,ензими и т.н.,а не е дал някъде фира,което се случва независимо от хранителните наклонности.

Втори въпрос:Кои решава,че моят организъм има нужда от еди колко си калории,грамове и пр. мерки и теглилки от нещо си?

Оr, мога да отговоря на вьпросите ти само от моята гледна точка, без да претендирам, че това е мнение на всички, които ядат месо.
1. Като се храня по определен начин ( с месо в случая), се ориентирам, че това хранене е добро за мен ( сьответно храната се усвоява добре) по здравословното ми сьстояние и начиньт , по който се чувствам ежедневно. След като с години не се разболявам от нищо ( дори хрема), чувствам се енергична и изпьлнена с енергия всеки ден, нямам наднормено тегло и никакви хормонални проблеми, изследванията, които си правя от време на време( доста разширени), са нормални, означава, че се храня оптимално и не са ми необходими сериозни промени в насока хранене.
2. По отношение на твоя организьм , ти единствено си решаваш какво ти е необходимо - в смисьл на грамове, теглилки, калории и каквото там си изброила. Е, някои хора предпочитат да се допитат до лекари/диетолози/ шамани и т.н. за това , което им е необходимо, вместо да се информират с нужната информация. Но пьк всеки си решава нещата индивидуално, все пак. Аз вярвам предимно на себе си, що се касае до собственото ми здраве.

# 1 763
Откъде знаем, че месото е смляно? Сумирам в няколко изречения, без да цитирам безкрайни химични формули: ако не пръцкаш, значи ензимите работят, т.е. храната се смила и всичко е ОК. Ако пръцкаш, значи в организма протичат гнилостни процеси. Без лаборатория и в домашни условия - толкова. Другият начин е да се пуснат изследвания, но ако ако човек иска само да провери това, май няма много смисъл.

# 1 764
kameloth,аз мисля,че здравословното състояние и начина, по който се чувства един човек не зависят само от начина на хранене,а от начина на живот като цяло.

Откъде знаем, че месото е смляно? Сумирам в няколко изречения, без да цитирам безкрайни химични формули: ако не пръцкаш, значи ензимите работят, т.е. храната се смила и всичко е ОК. Ако пръцкаш, значи в организма протичат гнилостни процеси.

Аха,сега ми стана ясно.За да се види дали някой го смила трябва да яде само месо-сутрин,обед,вечер от понеделник до неделя и ако не пръцка значи го смила.Което на практика няма как да се проследи-щото никой не го яде дюс,а комбинира с други храни и прави всякакви хранителни грешки,които предизвикват гниене.

# 1 765
  • SA
kameloth,аз мисля,че здравословното състояние и начина, по който се чувства един човек не зависят само от начина на хранене,а от начина на живот като цяло.

Разбира се, че е така. Все пак, начиньт на хранене има важно значение за здравословното сьстояние на човек.

# 1 766
Егати теста! Аз пръцкам от: червени чушки, леща и праз. А как обичам да ги ям, не е истина.
От месо не пръцкам, значи - добре си го обработвам.
От мазни постни манджи /с постна мазнина/ получавам киселини. От мазни месни /с мазнина, която си е пуснало само месото/ - нищо ми няма.

# 1 767
Като казахте разнообразно хранене, моят стомах приема много тежко разни непознати екзотични храни. И прекалено разнообразно май също не е на хубаво. newsm78

Да, точно така е, Little Queen.  Simple Smile

desittta , баш 300 гр. белтьчини не са нужни на никого, независимо колко тежи. Но принципно си права, че по-голямо количество белтьчини трудно се набавят само от зеленчуци, освен ако не се приемат някакви прахообразни протеини, които аз лично не ги приемам за оптимална храна.
Да предположим, че става въпрос за активен спортист. За добра мускулатура трябва протеин и ако не е 3г на кг то поне 2,5г на кг. Колко зеленчуци за ми нужни?

# 1 768
Какво му е на теста - прост и лесен  Party Ако пръцкаш от нещо, или ти къркори коремът, или изпитваш дискомфорт - значи не ти понася тази храна (или нейното количество...)

baibibi - мисля, че изводите са ясни.
Ор - никъде не съм казала, че трябва да се яде само месо. Их начи, като пинчер си Laughing Hug

Последна редакция: чт, 23 яну 2014, 23:59 от Little Queen

# 1 769
Какво му е на теста - прост и лесен  Party Ако пръцкаш от нещо, или ти къркори коремът, или изпитваш дискомфорт - значи не ти понася тази храна (или нейното количество...)

baibibi - мисля, че изводите са ясни.
Ор - никъде не съм казала, че трябва да се яде само месо. Их начи, като пинчер си Laughing Hug

Като не си казала,как да се изпълни този тест,така щото да стане ясно,че човек не смила точно месото? Друга е работата-просто няма как да си сигурен в нищо.

Общи условия

Активация на акаунт