Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 25

• 44 295
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
  • Germany
А с какви изследвания доказахте алергия към тези храни?
При приема им преди това имало ли е проблеми?

only - говори с учителката, това е абсолютна дискриминация. Аз обявих поведението на сестрите в яслата спрямо детето ми за дискриминация и нещата коренно се промениха. Не оставяй така нещата, защото на детето ти се насаждат комплекси по този начин.
Много благодаря за отговорите. Правихме кръвен тест, но по това което чета някои от резултатите са над 35/морков-66, краве мляко-29 и ябълка-38 /. И не, никога преди при приема на тези храни не сме имали проблеми.
Да, прави сте, че щом съм ги правила, трябва да ги спазвам, но какви витамини да дам на детето и под каква форма? /цитруси и мед не трябва да яде на 1г., ябълка, тиква и морков не може, ягоди и други подобни също, и на практика не останаха плодове/

Круши, грозде, праскови, кайсии, дюля, череши. Ябълка може печена, според мен. За млякото - може да опитате с козе, както и да е преработено - сирене, кашкавал.

# 631
Ооо, аз какви кошмари имах с детската...писала съм ви, но едва ли помните
Помолихме да сменят препаратите ( Колдан Д, с който поливаха буквално всичко и смрадта започваше още от двора). Взимахме го освен с пристъп, и с течащи нос и очи от детската. Докато стигнем до поликлиниката , която е през два блока, от чистия въздух той се подобряваше и теча на очите и носа спираше...
След огромни, ама огромни разправии с директорката, на ниво община  ooooh! и по-нагоре, се почнаха психоатаките по детето, същите неща- в нашия случай учителките и сестрата бяха говорили, цитирам : "Оня алергичния" и подобни...
Е, по това време с директорката си общувахме вече само писмено, или чрез РИОКОЗ, районната кметица и прочие институции. В момента, в който синът ми ме запита с треперещ глас алергичен ли е и това много лошо ли е, на висок тон заявих пред сестрата и учителката, че подобно нещо не съм очаквала от педагози, но ако се наложи ще подам сигнали където трябва, но няма да позволя детето ми да бъде тормозено, обиждано или подлагано на някаква дискриминация.
Слава Богу, смениха препаратите, на следващата година дори МЗ промениха наредбата и вече има формулирано като за идиоти изискване как да се чисти с хлорсъдържащи препарати, а учителките доизкараха групата без повече инциденти. Не си позволиха повече коментари пред децата, защото нито за секунда не съм оставила съмнение в тях че съм сериозна и че ще взема мерки.
Но чувството ми е много добре познато.
Според мен трябва да вземеш мерки и да не оставяш нещата така. Имаш законови права, покрити от куп закони.

За ябълките- лелката в нашата детска имаше подобен уред http://2styrkela.com/dom-i-kuhnia/sudove-i-instrumenti/uredi-za- … -za-iabulki-10244
За секунди децата имаха нарязани парченца ябълки ( по принцип и без това не им се полагаше по цяла ябълка). Не може ли да закупите , има и по 2-3 лева.

# 632
Лост , сега се сетих за твоите разправий .......За уреда за рязане на ябълки е чудесна идея , но ставаше въпрос за това че леличката буквално я мързеше да я нареже . Та ставаше въпрос само за едно детенце бе ....няма да и паднат ръцете .Ядосах се просто . Те големите ужасий се случиха със племенникът ми преди повече от десет години , но и това което детето ми прима като държание също не е приятно . То си казва като се прибере от градината , както впрочем и всички други дечица .
Май нещо болните дечица понамаляха  Flutter

# 633
  • около Варна
Аз съм педагог, ужасих се от вашите истории. На дъщеря ми винаги и дават най-дългите стихчета за празниците, понеже е доста паметлива и артистична и тя най-редовно е болна и не може да присъства. Последния път беше много обидена, че на другите деца раздали стихчета, за нея нямало. Аз го очаквах този момент, но си мисля какво пречи да им дадеш на децата да учат по едно стихче извън сценария, пък като не може да присъства няма да е голяма загуба. Сега и двамата имат подготвени думички за празника на мама, въпреки че за два месеца са ходила около 8 дена, в момента пак са вкъщи, но учителката се обади да мина да взема думичките да си ги учат.

# 634
Момичета, направо не мога да повярвам през какво минавате.
Ние имахме 1-2 дечица в групата с различни проблеми. Е, тези жени направо преобърнаха света, за да се интегрират децата.
На последното тържество едното дете не искаше да се включи в танца и госпожата отиде до него и с най-милия глас го попита дали ще й бъде кавалер. Това дете грейна цялото.
Преобличат ги, въпреки, че те вече са втора група и сами си сменят дрехите при нужда. До вода винаги са имали свободен достъп.
А лелята е такова слънце! Бяха на екскурзия и жената предвидливо беше взела разни намазани филийки от закуската, защото знае, че като слезнат от автобуса , децата ще търсят ядене, а кетърингът им беше чак на обед.

# 635
Шайн , само съм чувала за такива хора - професионалисти . Ние сме попаднали на обратната крайност за жалост.

# 636
Браво Шайн, дай Боже навсякъде дечицата да са заобиколени с такива хора

# 637
Нашия батко е с ларингит.Направих му цяла ампула Пулмикорт,но това което ме притеснява е,че има и спазъм на гърдите,свирят много.Пулмикорта дали ще е достатъчен за да отпусне и гърдите и гърлото?Следобед ще го заведа да го прегледат на дежурен кабинет,защото за късмет и двете ни лекарки ги няма днес.Иначе ако не е кънтчщата кашлица и свирещите гърди,няма температура.

# 638
Те големите ужасий се случиха със племенникът ми преди повече от десет години , но и това което детето ми прима като държание също не е приятно .

А не мислиш ли, че ако някой тогава беше взел необходимите мерки и се беше оплакал някъде, сега нещата щяха да са такива  Wink? Това имах предвид  - ако ти сега се опиташ да оправиш нещата, вероятността това да се повтори след 10 год., е доста по-малка  Peace

Шайн, адмирации за персонала във вашата ДГ   bouquet Дай Боже, всекиму, дет' се вика  Grinning

# 639
Клемче, взимай мерки и не се замисляй  Hug ще видиш, че отношението към детето ще се промени към по-добро  Peace

# 640
Те големите ужасий се случиха със племенникът ми преди повече от десет години , но и това което детето ми прима като държание също не е приятно .

А не мислиш ли, че ако някой тогава беше взел необходимите мерки и се беше оплакал някъде, сега нещата щяха да са такива  Wink? Това имах предвид  - ако ти сега се опиташ да оправиш нещата, вероятността това да се повтори след 10 год., е доста по-малка  Peace
Тогава сестра ми вдигна голям шум първо свика родителска среща ,директорката на училището ,  после писа до инспектората .....и в крайна сметка се промениха много нещата и слава богу във добра насока.
Сега ще наблюдавам още малко и ако не се промени отношението ще взема мерки. Със директорката се сприятелихме , но това не дава резултат.
Ние от снощи свирим , а вчера на обяд бяхме на преглед и ни казаха че сме добре, даже мислих в понеделник да го пускам на градина . Shocked Тук пак мъгла - сякаш живея не във България.

# 641
Клемче,  Hug
И тук е мъгла, нищо общо с предните дни, ама така е, времето полудя  #Crazy
Хайде, б ързо да се справите със свиренето  Praynig

# 642
Ох и моя не ходи на градина вече 3 месеца,обаче много ме е страх да го пусна.На  него му изписват всеки път аб,не знам защо.Той и мъжа ми много настоява.Много рядко минаваме без,тогава когато се заинатя.Ако не беше пил толкова много последните 3 месеца,нямаше да се притеснявам толкова.Тя имунната му система е разбита от тях.Като знам,че пак 4 дена ще ходим,не ми се пуска.Детето вече полудя в нас,няма никакви контакти.Мисля да го почна на хомеаопатия подържащо паралелно с сингулера.Вие пробвали ли сте.Не искам  да го гледам различно,той трябва да се развива нормално като всички деца.Има ли някой в групата който е давал аб толкова често.
Нашите спазми винаги са следствие на инфекция или настинка,след упорита хрема на 2-3 ден ,се разкашля,и обикновено прави спазъм след следобедния сън,последните няколко пъти ся чува свирене на слушалка,няма виден спазъм,оправя се от пулмикорта и вентолин,това трае няколко часа.Последния път лекарката каза,че трябва да атакуваме носа,но не стана,пак слезе.Не сме правили никакви изследвания,не са ни назначавали.

# 643
  • Sofia
Ippi, при нас е същото като при вас. От септември е пил 3 антибиотика, плюс сега януари покрай пневмонията още три( единия венозно). Винаги се почва с хрема и след Два дни е слязло надолу.
Лятото пробвахме с хомеопатия, пълен провал, още ме държи скоро няма да пробвам пак.
Сега съм спряла сестра му от ясла и гледам да ги срещам само със здрави деца и то навън. Вчера за първи път от два месеца се престраших и ходихме до икеа ( т.е. Беше в затворено помещение с дуги хора). Иначе се гледам да сме далеч от хората...
Есента мисля да се връщам на работа и като ви чета, не знам какво ще правя с него, той ще е нон стоп болен от яслата.
Иначе по въпроса с яслите, нашите лелички са супер. Сега каката е при тях, срптември ще е малкия. Те от сега му знаят неволите и му обръщат внимание. Даже ми казват да го водя когато имат тържество. Но аз като си представя, че може да лепне нещо и отказвам.каката въпреки, че миналата година ходи общо 17 дни, никой не ми е показал, че е нежелана. Сега пак я пускам от време на време, знаят, че съм си вкъщи и нищо. Тя много си ги харесва и ходи с желание. Явно е до човек. Аз ако има проблем за в бъдеще бих реагирала. майка ми едно време само ходеше и се караше с директорки и учителки. Не винаги беше права, но аз се чувствах защитена, и винаги е имало положителен резултат, като поведение на учителите спрямо мен и сестра ми!

# 644
Моите деца пък ходят редовно на градина и конкретно малката, която е с астма на ясла. Тя е на сингулар и по моя идея Poumon histamin 15 ch - вечер по 5 гранули. Просто наистина няма кой да ги гледа вкъщи.
По принцип включвам доста хомеопатия за различни неща - гърло, болка, хрема и т.н., от прочетено в нета (за сега съм доволна - смея да твърдя, че съм намерила точните препарати за децата си)
Прави спазми при инфекция, но и от нищото - астмата е с алергичен компонент. Правихме кръвни изследвания - белтъка, който показва наличието на алергия й беше в пъти над нормата, но панела алергени, койте бил подходящ за нейната възраст (2 г) не показа нищо (незная какви алергени са включени в него). Храни се с абсолютно всичко, включително силни алергени (мляко, риба, цитруси, мед и т.н.) - няма проблем.
Когато има инфекция - не посещава яслата, когато получи пристъп "от нищото" и вентолина мине от 6 на 8 часа я пускам.
Не се отделяме с таткото, когато сме болни (не виждам полза от това - с маски и в отделни стаи пак всички по домова книга изкарваме вирусите).
Търся мнения за хомеопат в София, но ви моля ако можете да препоръчате вие такъв, защото проблема е астмата(недоказаната алергия към нещо си)!

Общи условия

Активация на акаунт