Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 25

• 44 297
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
Пропуснах да попитам има още нещо, което мога да направя, за да докажа или отхвърля диагнозата астма-било като изследвания, било като следене на детето вкъщи за нещо специално? Благодаря Ви!

# 616
А с какви изследвания доказахте алергия към тези храни?
При приема им преди това имало ли е проблеми?

only - говори с учителката, това е абсолютна дискриминация. Аз обявих поведението на сестрите в яслата спрямо детето ми за дискриминация и нещата коренно се промениха. Не оставяй така нещата, защото на детето ти се насаждат комплекси по този начин.

# 617
  • София
Ели,
Според мен точно защото се колебаеш и постовете ти тук са сякаш за твое успокоение, много често написани в труден момент. Предполагам, че и за това повечето са си създали някакво по-различно впечетление. Hug
Аз също бих те посъветвала да слушаш един лекар. Първите 2 години и аз се лашках от лекар на лекар, нямах вяра, избирах според вътрешната си интуиция кое лечение да предприема.
Често лекарите, за да не истерясват майките не дават и 100% мнение и спестяват някои прилагателни.
Тук всички споделяме опит, но не бихме могли да даваме решения на здравословни проблеми, нито да поставяме диагнози. Обменяме информация относно лекарства, лечение, лекари, но всеки случай е различен, а и мнението, което си изграждаме е спрямо описанията тук, но те не винаги са обективни.
Пожелавам повече спокойствие на всички и здраве! Hug

# 618
Днес на разходката по-малко се задъхваше моя дребосък,но определено по-бързо се уморява от преди.Днес е трети ден на вентолин през 6 часа,от утре ако няма влошаване би трябвало да минем на 8 часа.Само дето няшия татко от вчера е болен,главоболие и 39 температура,казаха,че е синузит.Отделили сме го,но преди да вдигне температурата беше цял ден с малкия,та се надявам да не го е заразил.

# 619
Ние сме здрави за сега - спасихме положението със изопринозин само. От понеделник иска да го пускам на градина. Ние имаме алергия към картоф и лешник , но и двете неща са на границата -36 , при положение че нормата е до 35. Даже сега му изпържих картофи че много ги обича и не съм му давала от два месеца под никаква форма. Относно дискриминацията и аз да кажа , че Тошко не ходи редовно на два месеца го пускам за по седмица , защото родителите / не всички / , си пускат децата болни и се заразяват и останалите деца , а пък ние сме попивателна на всеки сопол и кихавица. Та моето дете нали не ходи редовно нямаше шкафче за дрехи и му донесоха едно , което го сложиха чак във външният коридор , не при останалите . Детето ме пита защо не се съблича при другите деца, ама какво да му отговоря. Дори избягват за се занимават със такива проблемни деца и са му се карали във петък , че да го откажат от градината , ама на детето му е скучно във къщи / в групата ни има и други като нас отношението е същото / . Пък и може ли да го държа като затворник - изостава във социалното си развитие от другите дечица. Няма образователни материали каквито има всяко дете/ книжка за оцветяване , ножици , лепенки и прочие/ , но в началото на годината дадох наравно със останалите родители по 50 лв и това е трета година . За леглото да не говорим , намира се на стената където се борят със мухъла . АЗ не го оставям да спи там взимам го на обяд .......И това ако не е дискриминация.....какво да ви кажа. При племенникът ми беше още по- жестоко - събираха родителите подписка да се изключи от училище защото е със 97 процента глухота и имплант във главата и изисква пазене от страна на дечицата да не го ударят ...., да е на първи ред и да повтарят учителите някои неща ако не ги е чул.......Жестоки сме във нашата държава . Бяха го били дечица , защото е глух - присмивали са му са се , и се наложи втора операция на главата за да се смени импланта.........
Бръкнахте ми във раната със тази тема  Cry

Последна редакция: чт, 13 фев 2014, 13:18 от klem4e

# 620
Дори избягват за се занимават със такива проблемни деца и са му се карали във петък , че да го откажат от градината , ама на детето му е скучно във къщи / в групата ни има и други като нас отношението е същото / . Пък и може ли да го държа като затворник - изостава във социалното си развитие от другите дечица.
Клемче, това е много сериозно - ти убедена ли си, че е точно с такава цел карането? Може просто да не е слушкало човечето  newsm78 Ти как разбра за това?

# 621
Казвали му - КАТО СИ БОЛЕН И ТОЛКОВА СПЕЦИАЛЕН - ДА ТЕ ГЛЕДА МАЙКА ТИ У ВАС , или нещо приблизително знаете как клюкарят децата , но всеки си разбира детето и знае какво има в предвид   .Няма да си го измисля детето , а и нали ви казвам и на други дечица със астма /имаме още три в групата/ , и са им казвали същите приказки , и те ли ще го измислят .  Rolling Eyes Родителите си споделяме тези неща , но не смеят да се оплачат  да не ги изключат .Живеем във малко населено място и се знае кой родител ходи на работа и кой не и къде .........

# 622
klem4e ти не си ли във Варна?
а аз да ти кажа не бих оставила така нещата, не мога да позволя детето ми да е дискриминирано  ooooh! егати ако трябва и жалба подай, аз лично за себе си съм на мнение, че ако им се опълчиш нещата се подобряват, а не обратното  Peace в училище имаше една госпожа, която много вика, и си беше позволила на Йони, еми след като си поговорихме и дадох да разбере, че на моето дете няма да и се получи да вика, аз никога не им викам, няма как да стане друг да си го позволява  Naughty  Hug Hug успех!!!

# 623
klem4e, като чета направо не ми се вярва, но в началото и при нас беше така - не детето, но нас искаха да откажат (миналата година успяха).
Ама аз се заинатих - карах се и с двете сестри в яслата, ходих и говорих със старшата сестра, като мислех и при директорката да отида, но не се наложи.
Разпечатах материали за астмата (какво представлява, как да се действа при пристъп, как никой не е застрахован и т.н.) и ги разлепих на стената пред вратата на групата, където си преобличаме децата - да ви кажа имаше ефект.
Как така се страхуваш, че ще го изключат? Щом детето е прието - мисля че нямат право, ако е заради отсъствията, ти можеш да ги оправдаеш с мед. бележка и никой неможе нищо да ти каже.
Не оставяйте така нещата! Имам надежда, че астмата ще се израсте, но комплексите за малоценност, които им насаждат как ще ги оправяме вбъдеще?!

# 624
  • Germany
Ужасни истории  Confused Клемче, не оставяй така нещата! Не мога да разбера защо хората сме толкова бездушни напоследък...

# 625
daisyKPA,
1) Само лекар, който следи детето и ги преслушва по време на боледуванията може да отговори на този въпрос - има значение дали е бронхит или бронхит със спазъм и затруднено дишане.
2) Може и да има, но не съм забелязала странични ефекти от сингулера. Не трябва да се приема нещо допълнително специално към него.
3) Бих давала ябълки, но по-малко и по-рядко. Защо иначе сте ги правили тези тестове, ако не ползвате после резултата.
Пожелавам на всички да са здрави!  Hug

# 626
Клемче, и аз мисля, че ако е така, както го описваш, си задължена да действаш  Peace Крайно време е да се научим да си отстояваме правата, и да изискваме подобаващо отношение. И аз си мислех, че от мкен нищо не зависи, но сега съм на друго мнение, щом успях да се преборя с някои неща. страх те е - от какво? Нима имат точка, по която да го изключат  Shocked - нямат, освен, ако не плащаш таксата. Ох, не искам да повярвам, че някой може да говори подобни неща на децата, и тайно се надявам децата да преувеличават, но надали  Tired

# 627
Клемче, виж аз имах подобен проблем с МАРИЯ. Тя освен с тежката астма, беше и със стеноза на уретрата , тежки алерии, атопичен тежък дерматит. Когато я пуснах на градина една от учителите беше заявила същото - да си я гледам като е толкова болна. И тенденциозно правеше някакви уж дребни гадории на детето да плаче. Аз обаче се намесих на мига и и заявих че ще и пратя отдела за закрила на децата. Че детето ми се води там на отчет тъй като е с ТЕЛК и ако има въпроси относно адаптацията на тези деца да им се обади. А след това говорих и с директорката и сменихме групата. Новите учителки обгрижваха дъщеря ми като писано яйде, тя ходи и на лагер с тях за 5 дена на Банско, до ден днешен я чакат да отид при тях. Сега с Михаил ги подхванах от самото начало, казах им че детето е с тежка астма, че се захласва и ако реве посинява и спира да диша, че е с 3 операции и тярбва да го пазят. Нямам никакви забележки, гледат ми го добре. Но съвет от мен - запознай се с директорката на градината. Намери начин да я почерпиш, Когато учителките видят че говорих с нея, и не се притесняват сами ще ти гледат дтето. Но първи ги надъвчии тях, и не се свивай и притеснявай. Кажи им че ако сеналага ще пуснеш жалба и до РИО, и до отдела за закрила на детето. Има закон за интеграция на хора с увреждания. Няма как да ти изключат детето независимо ходиш или не на работа. Това тях не ги засяга. Има си критерии по които се приемат децата в детска градина.

# 628
И аз в началото като плямпаше детето тези неща във къщи след градина си мислих че си ги измисля , но няма логика да е така . Тошко иска да ходи на градина - , за да звучи като  оправдание  , а и нали ви казвам споделяли сме със останалите майки със болни дечица отношението е същото и приказките - също . За сега действам все още без разправий само със забележки  . Казвам например че детето е искало вода , а те не са му давали /нормално ли е това / , Тошко казва ,че госпожата му казала , че сега не било време за пиене на вода - и това ли ще си го измисля. Като го взема от градината изпива половин литър шишенце на веднъж - това ми стига за да разбера че не лъже. А и дечицата са трогателно искрени , чак понякога неможеш да скриеш някои неща - издават те. Не можете да си представите как викат на децата по време на обяд например докато ги чакам до прозореца ги чувам . Когато и те ме видят не се крещи , но когато НЕ  ме видят така им се карат - може ли да ти крещят и ти да се храниш . Случаят беше - последният , че едното детенце искаше ябълката да е нарязана - отговорът беше  - В КЪЩИ СЕ РЕЖЕ - ТУК СЕ ГРИЗЕ , КОЙ ЩЕ СЕ ЗАНИМАВА ДА ТИ Я РЕЖЕ СЕГА ....А колко пъти са ме лъгали че Тошко е преобличан след като се поти , а дрехите не са пипнати , за разлика със някои действително преоблякани деца на които мокрите дрешки висят по шкафчетата за да съхнат.......Спамя само темата  , но наистина ми бръкна в раната .....Извинете ме  Confused

# 629
А с какви изследвания доказахте алергия към тези храни?
При приема им преди това имало ли е проблеми?

only - говори с учителката, това е абсолютна дискриминация. Аз обявих поведението на сестрите в яслата спрямо детето ми за дискриминация и нещата коренно се промениха. Не оставяй така нещата, защото на детето ти се насаждат комплекси по този начин.
Много благодаря за отговорите. Правихме кръвен тест, но по това което чета някои от резултатите са над 35/морков-66, краве мляко-29 и ябълка-38 /. И не, никога преди при приема на тези храни не сме имали проблеми.
Да, прави сте, че щом съм ги правила, трябва да ги спазвам, но какви витамини да дам на детето и под каква форма? /цитруси и мед не трябва да яде на 1г., ябълка, тиква и морков не може, ягоди и други подобни също, и на практика не останаха плодове/

Общи условия

Активация на акаунт