Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 25

• 44 283
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
  • около Варна
Моите деца също пият доста антибиотици, не минаваме с тридневни вирусчета, не знам защо. А преди да започнем Сингулара синът ми беше на 2 и половина за една зима изпи над 10 антибиотика, беше някакъв кошмар. Няма доказана алергия,  просто всяка хрема при него се превръщаше в бронхит или пневмония ooooh!

# 646
Ами ние от септември 2012 г . сме със астма и не е пил сякаш толкова често АБ . Два пъти в годината - февруари - март и октомври , ноември - като лепнем вирус . НО тази есен ме съсипа - изпи от октомври до декември 4 АБ , единият венозен.
Да ви предупредя - гледайте срока на годност на лекарствата - аз сега видях че са изписали на 26 януари Екозал , годен до февруари 2014г. Аз по принцип не го ползвам от както инхалирам Вентолин със небулизатора , но все пак не е правилно така.

# 647
на 26 януари Екозал , годен до февруари 2014г. Аз по принцип не го ползвам от както инхалирам Вентолин със небулизатора , но все пак не е правилно така. [/b]
клемче, имат право, те ти го изписват в момента (26.01) и се предполага, че веднага ще го даваш или до няколко дни, а срока на годност е до края на съответния месец, указан на опаковката, т.е. до края на февруари. Друг е въпроса, че ако беше видяла и казала можеше да ти дадат с по-голям срок  Hug

Ние сме изпили 3 АБ тази зима, което не е чак толкова много, октомври се оправи без, ноември, декември и януари пи, февруари се оправи без  Crazy да видим, моля се сега да е добре вече, да може да се включи в тържеството началото на март, ...... да видим  Hug

# 648
  • sf
Моят не е пил АБ от години, поне 3. Обикновено при него започва хрема, кашлица, спазъм- инхалации с Вентолин и за 3 дни е готов.
Сега този ларингит ме вкара в небрано лозе, не знам какво да очаквам. Като цяло е добре, но с прегракнал глас и от време на време кашля адски гърлено и кънтящо. Ако се случи да сме навън, хората подскачат чак  Joy Вчера ходихме и при нашата си док, каза,че не е за АБ, ларингит си е, гърдите чисти. Само инхалации с физиологичен и изписа Исла мус за смучене, ама той повърна от него, само ефизол харесва, в чудо се виждам  Rolling Eyes

# 649
Донсита, браво на вас   bouquet И нашите спазми, пу-пу, минават без АБ.
За гърлото можеш да пробваш Тантум верде - много добре действа, както и Ангин-хийл таблетки  Peace

# 650
  • София
Моите деца пък ходят редовно на градина и конкретно малката, която е с астма на ясла. Тя е на сингулар и по моя идея Poumon histamin 15 ch - вечер по 5 гранули.
А как се комбинира Сингюлер и хомеопатия? newsm78

# 651
Моите деца пък ходят редовно на градина и конкретно малката, която е с астма на ясла. Тя е на сингулар и по моя идея Poumon histamin 15 ch - вечер по 5 гранули.
защо да не се комбинира?

# 652
  • Sofia
Моя все лепва пневмокики в носа и гърлото и като почнат да свирят гърдите и да вдига температура почваме с  АБ. Но като цяло изкарва около 5-7 дена на вентолин преди да почнем с АБ. Понякога се оправя, понякога се влошава и се вижда, че няма да му се размине.
Алергичен е към, яйце и блтъка на млякото, на диета е и пак се разболява нон-стоп....

# 653
Ами и ние спазмите минаваме без АБ, но той със сингулера почти не прави спазми, но октомври след спазъм се влоши-направи бронхит и пихме АБ,, почнахме сингулера- после 2 поредни месеци гнойна ангина- там нямаше начин, последния път преди 2 седмици мина с лек спазъм и ларингитна кашлица, имаше 2 дни температура, овладяхме положението с Изопринозин, Пулмикорт и вентолин за 3 -4 дни.  Peace занапред само здравЕ!!!! Дай Боже!

# 654
  • София
защо да не се комбинира?
В принципите на хомеопатията е залегнала изключването на конвенционални лекарства, особено от този тип, както ваксини и подобни медикаменти.
Специално са ми казвали и когато изготвяха профила на момченцето ми, питаха за Сингюлер, Бронховаксом и какви ваксини са слагани, тук влизат и стероидните лекарства.
Когато бяхме на хомеопатия и се налагаше да слагаме урбазон, лечението започваше от фаза 0.
Лекарството, което ти даваш е Боаронско, но все пак е хомеопатия и се чудих дали знаеш как се комбинират.

# 655
И моят дребен ходи редовно на градина. Няма кой да си го гледа в къщи. Аз също преди да се върна на работа се притеснявах как ще работя а той ще е постоянно болен. Но детето се адаптира добре, грижат се за него добре и той си ходи с желание на градина. Не боледува особено често. Пристъпи си прави, това е нещо което няма как да предотвратиме. Но вярвам, че с израстването ще увладееме и пристъпите. Аз полагам усилия - да плува, да е на планина, на море, Хисаря, Сандански. Всичко което зависи от мен.
За отношението в детската градина и училище - човек трябва да се бори за правата на децата си. Няма начин. Аз имам 3 деца, всяко с проблем - и трите бяха с астма, големият е с дислексия, мигрена, малките са по 2-3 операции. Не допускам да се отнасят лошо с тях, да им подмятат или да ги третират като различни. Казах ви вече че само една учителка се опита да тормози Мария, но и казах че ще и изпратя отдела за закрила на детето.

# 656
  • Sofia
Браво Маричери! Аз преди исках трето, но след боледуванията на малкия, казах, че приключих с децата. Толкова го мисля и му треперя, че още едно такова, ще ме побърка. Добре, че ми е второ, ако беше първо, щяхме да си останем само с него. От месец е здрав, а все още вечер го проверявам как диша и нощем се будя. Спи в нашата стая за да го наблюдавам ......

# 657
защо да не се комбинира?
В принципите на хомеопатията е залегнала изключването на конвенционални лекарства, особено от този тип, както ваксини и подобни медикаменти.
Специално са ми казвали и когато изготвяха профила на момченцето ми, питаха за Сингюлер, Бронховаксом и какви ваксини са слагани, тук влизат и стероидните лекарства.
Когато бяхме на хомеопатия и се налагаше да слагаме урбазон, лечението започваше от фаза 0.
Лекарството, което ти даваш е Боаронско, но все пак е хомеопатия и се чудих дали знаеш как се комбинират.
Благодаря за информацията, нямах представа за това. Предполагам не намалява действието на Сингулара?
По вероятно е хомеопатията да не действа, правилно ли разсъждавам?

# 658
Когато пробвахме със класическа хомеопатия , успоредно със Флексотит и Сингулар , пихме два месеца хомеопатичното си лекарство . След което започнахме плавно да намаляваме Флексотита и Сингулара и 20 дни след спирането им , когато се изчерпаха в организма на Тошко  , се влошихме рязко и направихме пневмония /юни  2013г./. Според мен хомеопатията не може да излекува астмата . Та астмата нали е недоразвити дробчета , които реагират на алергени , вируси  и прочие , и когато с възрастта на децата белите дробове  се развият достатъчна - астмата се израства  . Та нали и хомеопатите това твърдят , че не могат да помогнат да израсте ръка / например / , когато тя е недоразвита . Със дробчетата е същото . Ако все пак някъде се чува излекуван от астма си мисля че не е било истинска астма ,а някакво подобно състояние.
Това си е мое мнение.

Последна редакция: пт, 14 фев 2014, 21:36 от klem4e

# 659
Аз скоро гледах,едно предаване,където казаха,че хомеопатията  класическата медицина могат да се комбинират,това че не могат  било мит.Също така говореха,че има закон само лекари да практикуват хомеопатия.Не бивало да се залита в крайности,само с един вид лечение.Аз лично съм ходила ,само при боаронски хомеопат,и то не заради лечението,а заради лекарката,лекува мен от 2 годишна,тя преди всичко е педиатър занимава с хомеопати от 14 год.Миналата година имахме схема с която цяла зима бяхме добре,с боаронскии гранулки и шуслерови соли,проблема е че сега не ги иска и го плюе,но ще го мъча.Също така тогава пиеше и коластра и не знам кое даде по добър резултат,но факт е че боледуваше много по рядко и леко.Дъщеря ми един ден ги беше набарала г и отворила всичките,изсипа ги в един  шкаф .Цялата схема беше около 80лв,не ми се купуваха нови,пък и бях решила ,че сме се оправили и ги спрях.След известно време пак се почна кошмара и напълно ,забравих за хомеопатията.Сега обаче като връщам лентата мисля,че при нас имаше ефект.
Има деца които се лекува само  с хомеопатия и боледуват по леко и рядко,просто моето  е пило много лекарства и не му действа така бързо.Много ме яд че ги спрях тогава.

Общи условия

Активация на акаунт