Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 25

• 44 317
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
Ели,медрола е Урбазон, но хапчетата са доста по-малка доза от инжекциите, 5мг май беше, докато при инжекционния почва от 15 или нещо такова  Peace ние сме пили по схема 2 пъти, сутрин и вечер схемата беше 2-2, 2-1, 1-1, 1 -ако е по-тежък пристъпа може и два дни 4 таблетки, 2 дни 3 и така-намаляващо винаги  Peace Аз го смесвах с малко сок и с пипетата на Нурофена да стане 2мл най-много, гадно е, но изстрелвам в устата и веднага му давам още сок Crazy

# 571
А нашата схема защо не е намаляваща?Че няма и как да питам лекарката,която го назначи,в чужбина е до края на седмицата.

# 572
А нашата схема защо не е намаляваща?Че няма и как да питам лекарката,която го назначи,в чужбина е до края на седмицата.
незнам, нали и в болницата като си на инжекции винаги е намаляваща  Thinking

# 573
Ами на нас и в болницата ни слагаха инжекциите 5 дни сутрин и вечер по една от 15 мг. на малкия ,а на баткото по 2

# 574
На моя син пък са му слагали Урбазон при приемане в болница еднократно.
Иначе когато е пил - винаги по схема.

# 575
Ами на нас и в болницата ни слагаха инжекциите 5 дни сутрин и вечер по една от 15 мг. на малкия ,а на баткото по 2
Не знам , Ели,  ние в болницата като сме били на Урбазон знам, че почвахме от 15мг и като се пооправи намаляваха дозата и ни изписваха като се намали до 6мг последния ден и после продължавахме само на вентолин у нас още няколко дни, това го помня. Но за вашата схема не знам какво да ти кажа.
Нямате ли възможност за консулт в София?  Hug

# 576
Аз съм се пробвала да давам Медрол на Михаил няколко пъти. Под каквато и форма да е той го повръща на фонтан. Да си призная и аз сега като бях със спазъм го повърнах. При моят син, ако се наложи се слага или венозно или мускулно. Ели успех на вас, Михаил вече е на градина. Все още има моменти на задъхване, пристъпна кашлица при по интензивно ходене, игра, тичане. Но иначе е добре.

# 577
Дами,  аз само искам да се похваля, даже да изкрещя, че вече имаме (макар и временно) решение и дечицата в Хасково с астма, които се нуждаят от освидетелстване/преосвидетелстване, вече могат да се явят пред общия детски ТЕЛк. Чувствам се лично удовлетворена, защото част от заслугата е моя, след неколкократни жалби до Министерството, до РЗИ, до МБАЛ, даже и до Омбудсмана на РБ  Confused
Та така, днес получих дълго чаканият положителен отговор от човекът, който пряко ръководи ТЕЛК - Хасково, а именно - директорът на МБАЛ - Хасково.
Има надежда явно, въпросът е непрекъснато да си търсим правата  Peace

# 578
Днес бяхме на разходка с малкия и ми направи впечатление,че много лесно се уморява,задъхва се и въздиша,спира да си почива и да диша дълбоко.Това не е  типично за него,при батко му съм го наблюдавала ,но при него не бях виждала такова нещо.Като повърви и направо остава без дъх,пребледнява още повече( той си е блед напоследък) и иска да го нося.Дали е от пристъпа или от бронхита?Започва и да кашли като се задъха.Това налага ли промяна на схемата с вентолина или не?

# 579
Rallichka
ние сме подали документи през юни, но до сега нищо.
Даже вече и не очаквам  Laughing

# 580
Ели , според мен се налага да смениш лекаря - не е хубаво да се мъчат органите без достатъчно кислород . Аз лично не бих издържала .....Извини ме, но като чета за вас тръпки ме побиват. То и ние се влачихме два месеца почти , но накрая май се стабилизирахме поне засега . За тези два месеца смених няколко доктора - светила и в болницата си полежахме , но се намери някакво решение и се стигна до подобрение. Не се налагам - просто споделям мислите си относно Ели .
Карамелче , Раличка -  успех на ТЕЛК- а, дано да ви дадат необходимите проценти , за да сипозволите за дечицата ви по - качествени неща .
Ще се пробвам и аз във Варна . Ако някой скоро от Варна е правил тази хватка нека да пише.

Последна редакция: вт, 11 фев 2014, 20:30 от klem4e

# 581
За сега това е най-добрата лекарка с която разполагаме.Определено не е възможно да пътиваме до Варна или София на лекар всеки път като се разболеят.Ходим 2 пъти в годината и после се стараем да спазваме предписанията.Но за съжаление не всеки път минава както ни се иска.А и не го държа без кислород,щом се задъха го нося и като си почине се оправя.Ако някой има предложение за добър педиатър,който да разбира от астма в Бургас ще се радвам да сподели.

# 582
eli_vulkova , аз съм от Варна и няма кой знае какви специалисти по астмата , само едни титли са ....не ми се говори .Само във София има добри специалисти и имаш избор .

# 583
Ели, не ми се сърди, но ще напиша какво мисля Peace.
Проблемът не е толкова в лекаря а в това, че променяш предписанията както на теб ти харесва.
Ако детето е толкова зле в действителност, както описваш не знам от къде имаш смелост да променяш схемата на лекарства, изписани от лекар. Та така ти го оставяш без лечение. В такова състояние децата са на мускулен или венозен урбазон. Щом не искаш да му даваш медрол, заведи го да му бият урбазон.
Как по-точно не го оставяш без кислород? Като го носиш на ръце? И това според теб компенсира липсата на медикаменти, от които има нужда?
Вчера детето се задушава в ръцете ти, а ти се чудиш дали да дадеш медрола чак на другия ден.
Преди месец -два направи алергична реакция към пулмикорт, а сега му смесваш медрола с панадол по съвети от форума. На всичкото натоварване на черния му дроб , защо реши, че панадолът е плодово сокче за разреждане на друго лекарства?

Извинявам се, че съм толкова остра, но спри, върни се и прочети постовете си и сама ще осъзнаеш колко е абсурдно положението.
Или детето не е толкова зле( за което искрено се моля) и всичко което описваш са само призраци в твоето съзнание( щом сама пишеш, че лекарите почти никога не чуват спазъм), или се стегни и прави това, което е изписал лекаря на детето. Ако трябва влезте и в болница.

Още веднъж се извинявам, но тук всички сме минали през тези кошмари с децата си , а ти чакаш едва ли не от въздуха да се оправи всичко Peace.

# 584
Ако става въпрос за Радева,защото тя утре заминава за чужбина,днес беше на работа ние бяхме на контрола.Лекарката е много адекватна,лекуваме се при нея от години.В момента е завеждаща отделение в новата болница.Ако е тя както се мисля,не мога да повярвам,че вие оставила вкъщи.Защото нас редовно ни засилва в болница с много по леки симптоми,което малко ме отблъсна защото не ми се лежи всеки път,инъче като терапия  и диагноза нямам съмнение.За доктор Илиева съм чувала добри отзиви,но никога не съм ходила,тя също работи там.г
Ние също слагаме ,мускулно урбазон,еднократно и спазъма минава,по никакъв начин не мога да го накарам да пие медрол,винаги го повръща и му текат лигите.
Напълно съм съгласна с мнението на Шайн,форума е за взаимопомощ,но не и за поставяне на диагнози и лечение.Аз тук си сверявам часовника,но винаги слушам доктора,и звъня при нужда.Тези състояния не са за пренебрегване,не е обикновено боледуване.

Последна редакция: вт, 11 фев 2014, 20:58 от ipppi

Общи условия

Активация на акаунт