БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 41 682
  • 729
  •   1
Отговори
# 120
Добро утро, девойки /и тук-там младежи/! За днес съм си наумила да правя сладки с бяло вино, но възникна проблем - бялото го изпихме, а няма откъде да купя ново. Не ми се чака докато се приберем и си мисля да действам с червено. Според вас ще се получат ли или .... newsm78
правила съм с червено вино. Стават.
Иначе бяло вино, от обичайното място Simple Smile

# 121
Благодаря ти! И аз ще пробвам!

# 122
Добро утро, девойки /и тук-там младежи/! За днес съм си наумила да правя сладки с бяло вино, но възникна проблем - бялото го изпихме, а няма откъде да купя ново. Не ми се чака докато се приберем и си мисля да действам с червено. Според вас ще се получат ли или .... newsm78

Стават си, сам дето не са чак такива снежнобели. То зависи и от виното, правих веднъж с вино от отел, страхотен цвят имаше виното, но сладките ми станаха синьо-лилави. На вкуса им не се отразява, де. Peace

# 123
Това ми напомня как веднъж сиропирах сладкиш с компот от череши.... Позеленя като марсианец! Е, не се отрази на вкуса ...  hahaha

# 124
  • на последния етаж
Честита Нова Година!

Моля ви за бърза, лесна и вкусна рецепта за свински джолан.

# 125
с картофи  Laughing
ама кажи като какво ще го приготвяш  newsm78

# 126
  • Sofia
бърза, лесна и вкусна рецепта за свински джолан.
Каша/Фрикасе. Иначе кавото и друго си готвиш със свинско...  Simple Smile

# 127
  • на последния етаж
Идея си нямам как да го приготвя - никога не съм правила.  Embarassed
Да го пека ли, да го варя ли, цял ли, как...? Иска ми се да е нещо бързо и лесно, но и вкусно.  Laughing

# 128
Здравейте,
Искам да си купя фондю, но виждам че продават отделно за сирена, и отделно за шоколад. Знаете ли каква  е разликата. Искам един уред за двата продукта.

# 129
  • София
Тези, които са само за шоколад се подгряват с чаена свещичка. Щом искаш такова, което да върши работа и за двете неща - купи си от подгряваните със спирт/ газ/ котлонче.... всичко по-мощно от свещичка.

# 130
Идея си нямам как да го приготвя - никога не съм правила.  Embarassed
Да го пека ли, да го варя ли, цял ли, как...? Иска ми се да е нещо бързо и лесно, но и вкусно.  Laughing

в глинен гювеч, със зеленчуци http://pep-4o.blogspot.com/2010/11/blog-post_17.html
и цял, най-вкусен е така http://pep-4o.blogspot.com/2010/01/blog-post_6862.html с картоф, морков, чесън. Ако нямаш глинен съд - в тава, под фолио го изпечи.

# 131
  • София
Добър ден и ЧНГ! Ама много пишете... Знам, че е късно (дари забравих вече кой се оплакваше) от кестените от пазара. Но аз доскоро работех в Слатина и там от борсата вземах чудни и едри сурови кестени на 7 или 8 лв кг.
И  Гита Ог, вероятно са ти писали отдавна и е късно за питката ти, но докъдето прочетох не видях, омеси си питката в хлебопекарната или с миксер... и после само я подреди и печи Simple Smile

# 132
Търся интересна рецепта за солено/тестено предястие, което може да бъде приготвено от предния ден.
Имам си рожденик, който ще черпи колегите си съм приготвила меденки, линцери и локумки. Искаше ми се и нещо солено. Досега съм им правила палачинки и папачинкова торта (солена), бутерки с различни солени пълнежи и кифлички със сирене.

# 133
шарено руло http://pep-4o.blogspot.com/2011/08/blog-post_28.html може да си го направиш ден-два по рано

# 134
Честита Нова година! Бъдете живи и здрави, обичани и обичащи, усмихнати и в мир със себе си! Пожелавам ви Новата година да е по-добра от предишната!

Баницата се получи, малко суха стана /бързах и преместих градусите на 200/, но като за първи опит е повече от добре - на първи вечерта нямаше останало от нея.
Пре**ах шоколадовите бисквити Трюфел  ooooh! Close - вместо масло сложих маргарин и ... Close Безформени са, но са вкусни. Тестото не стегна заради маргарина - то не беше на балкона, то не беше в камерата и  finger
Баклавата е малко твърда, не омекна. Не разбрах тук къде е грешката? Доливах й сироп, има, но не попива.  Thinking

Аз само да се похваля  Flutter - направих двойна доза тулумбичките на пепчо и баклава. За утре от мен остана шоколадови бисквити Трюфел, мъфини от шоколадовия сладкиш с майонеза на Сладка хапка, баницата на Морена и питка, 'щото домашните искат.
Естел, в София ли си? Спешно адреЗ.
Да, в София съм, близо до Околовръстното.  Mr. Green

Един въпрос към Естел ( като се събуди  Laughing) - скоро четох, че се оплака от шприца си ( дано не греша) при правене на тулумбичките на пеп-4о ( много скоби, но са уникално вкусни и тавата я омитам с много малко помощ  Embarassed). Да не би да се сдоби с ръкав и накрайник - какви? Все не мога да уцеля големината на шприца ( купих от нета ръкав, адаптор, накрайник - ми не уцелих номера!) и ги правя с накрайник, взет миналия век от майка ми, но е мъка, защото не мога да закрепя никакъв плик - пука се. Та технологията е слагам колкото да напълня накрайника и бутам с палец - съответно стават къси и дебели  Sick
Още не съм купила.
След като ви се похвалих, че съм правила толумбичките, на другия ден те свършиха. Забърках нови двойна доза. Аз сама не мога да ги пържа. Помощника ми изпусна евтиния шприц в олиото /тя не е толкова виновна, за шприц от 4 лв няма как да искаш да е здрав и качествен/. След падането на шприца в нагорещеното олио го извадихме бързо. По прозрачната част в която се бута тестото има резки /разтопен е горния слой пластмаса, но още не тече напъханото тесто/. Има проблем и при вкарването на буталото. От топлината се е изкривила горната част на пластмасовата част. Малко трудно влиза, но все пак влиза буталото.
Крайно належащо е купуването на нов, но още не съм взела.
Ориентирах се към Факелман май беше, 10 лв от Кауфланд. На картинката са дадени 4 накрайника, пош е/пликче, торба/. Бързах и не го отворих. Ще го отворя като реша да купувам, за да видя дали накрайниците лягат хубаво в торбата. У нас има една торба, но няма накрайници в подходящ размер.

Общи условия

Активация на акаунт