БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 41 400
  • 729
  •   1
Отговори
# 540
  • Sofia
  • Мнения: 22 547
леко нагарча. Без захар е.
Е, тъй де... не е ли какаото горчиво и без захар по принцип...  Wink

# 541
  • Мнения: 1 269
Паца, ето рецепта за панакота
 http://ilrai.blogspot.com/2013/05/blog-post.html
 Може и без шоколад, с ванилия ще стане ванилова. Плодове или сладко по избор отгоре.
Благодаря!   bouquet

# 542
  • гр. София
  • Мнения: 397
-True Blue-, тук са обсъждани бразилските хлебчета. Аз съм правила тази рецепта и хлебчетата стават много вкусни.

# 543
  • Мнения: X
Това брашно от маниока откъде се купува?/За тапиока бях чувала ,за маниока сега /явно много съм изостанала// .

# 544
  • Мнения: 3 020
леко нагарча. Без захар е.
Е, тъй де... не е ли какаото горчиво и без захар по принцип...  Wink

Ами да, ама тя явно си представя какао като Нескуик примерно и затова не е сетила, че е какао, щом пише, че и по вкус й е друго  ... иначе е ясно, че който "работи" с такова, веднага ще го познае Wink

# 545
  • Мнения: 2 359
-True Blue-, тук са обсъждани бразилските хлебчета. Аз съм правила тази рецепта и хлебчетата стават много вкусни.
Мерси   bouquet

Абе де да знам що така с т'ва какао  Grinning

Имам замразени домашни кюфтенца, с какво мога да ги направя? Мусака не ми се яде, а и не искам да ги пека с гарнитура... нещо друго...?

# 546
  • Мнения: 11 607
Имам замразени домашни кюфтенца, с какво мога да ги направя? Мусака не ми се яде, а и не искам да ги пека с гарнитура... нещо друго...?

По чирпански....
напр. http://www.gotvetesmen.com/top/favourite-recipes-mince/recipe_1888.php

# 547
  • гр. София
  • Мнения: 397
Мисля, че в България не се продава брашно от маниока. Като се разрових за него прочетох, че ако маниоката не е отгледана правилно, брашното от нея е опасно. Не знам дали е вярно, но ето това е източника.

# 548
  • Мнения: X
  Консумирането на маниока в суров вид е изключително опасно за здравето !! В 400 грама сурова маниока се съдържа достатъчно количество циановодородна киселина, за да убие човек. При разлагането й се отделя цианид, чиито признаци за отравяне са световъртеж, повръщане и невъзможност за координиране на движенията. За да се премахне циановодородната киселина, маниоката се подлага на термична обработка. Друг начин за премахване на отровната киселина е смилането и сушенето на корените.

 Това открих .

# 549
  • Мнения: 2 359
А в Хепи с какво ли брашно го правят....

# 550
  • гр. София
  • Мнения: 397
-True Blue-, направи си тези с бяло брашно от втория линк и не ги мисли тези от Хепи  Simple Smile Все пак домашното си е най-добре.

# 551
  • Мнения: 2 359
Но те имат и мая, което вече ги прави съвсем различни. Аз искам тестото да се доближава максимално до онези. Направо ги обожавам  Heart Eyes

# 552
  • Мнения: X
Ето това открих -  Re: Бразилски хлебчета
« Отговор #8 -: 07 Ноември 2007, 12:33:28 »
Сега намерих в един руски  форум, момиче, което жиеее в Колумбия обяснява, че брашното от маниока ( юка) може да се  замени с царевично брашно.

# 553
  • гр. София
  • Мнения: 397
Тук пише, че брашното от маниока може да се замени с натурално пшенично нишесте. Не съм пробвала тази рецепта, но изглежда добре.

# 554
  • Мнения: 135
Здравейте , тьрся рецепта за тесто за тутманик,
Искам тази вечер да го омеся ,да го прибера в хладилника и сутринта само да го оформя и изпека.

Общи условия

Активация на акаунт