БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 41 366
  • 729
  •   1
Отговори
# 60
  • Sofia
При нас няма да е питка, хляб ще е (пълнозърнест), реши семейния съвет от мен, ММ и дребното. След малко изключвам блата, ще го изчакам 30мин. да изстине и свършвам за днес и аз. Утре сутринта ще сглобя и украся тортата и после салатите, хляба, пържолите и баницата. Сладки имам от Коледа.

# 61
Аз само да се похваля  Flutter - направих двойна доза тулумбичките на пепчо и баклава. За утре от мен остана шоколадови бисквити Трюфел, мъфини от шоколадовия сладкиш с майонеза на Сладка хапка, баницата на Морена и питка, 'щото домашните искат.

Естел, в София ли си? Спешно адреЗ.

Аз заредих ХП, мариновано ми е телешкото и свинското и вчера сътворих една салата от руски форум, от която не остана и ще повторя днес.

Мама Цоцоланка, давай и бузите насам! Simple Smile

# 62
ти защо сега, нали й трябват не повече от 3-4 часа???!!!

Винаги съм я правила нощно време, на бавен огън, днес фурната ми е свободна, което ми е много ценно!

С бузи се сдобих благодарение недоглеждане на половинката....Той чете Бут, пък то било бузи....Иначе като гледах етикета - само от Метро ще да ги е купил......

И за Биляна едни бузи, както и за всички останали -
Скрит текст:

# 63
За Нова година мама винаги прави баница със сирене и захарен сироп.Тази година обаче трябва аз да я направя, а не знам как беше точно...Мисля, че между корите се слага само сирене и олио и, след като се извади, се залива със сироп от захар и вода.Някой може ли да каже някаква подобна рецепта? Simple Smile

# 64
За Нова година мама винаги прави баница със сирене и захарен сироп.Тази година обаче трябва аз да я направя, а не знам как беше точно...Мисля, че между корите се слага само сирене и олио и, след като се извади, се залива със сироп от захар и вода.Някой може ли да каже някаква подобна рецепта? Simple Smile
Ето аз как я правя.4яйца.1ч чаша захар.1/2ч чаша олио.1 ч чаша кисело мляко.1бакпулвер.сирене.Това е пълнежа.След като се изпече се залива с 2ч чаши захар и 3ч чаши вода.Горещ сироп студена баница.

# 65
  • София
Здравейте ,записвам се в новата тема побутвайки питането си за изпитана рецепта за телешки пържолки със сметаново-синьо сиренен сос и още едно питане :
Взех си пълнозърнести къпани кори за баница ,има ли някакви тънкости за тях?

# 66
Ето аз как я правя.4яйца.1ч чаша захар.1/2ч чаша олио.1 ч чаша кисело мляко.1бакпулвер.сирене.Това е пълнежа.След като се изпече се залива с 2ч чаши захар и 3ч чаши вода.Горещ сироп студена баница.
Не е тази, но ще я пробвам.Тъкмо нещо по-различно Simple Smile Благодаря Simple Smile
Весело посрещане на Новата година! Simple Smile

# 67
 Мама Цоцоланка,  Hug ммммм много вкусно изглежда.

Гериалександрова, оня ден питах в старата тема момичетата дадоха много рецепти май имаше и такава
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=753450.msg27047320#msg27047320

За къпаните кори опита ми покзва, че носят повечко мляко и мазнина за да не стане по- суха баницата от тази със стандартните.

# 68
  • София
Мама Цоцоланка,  Hug ммммм много вкусно изглежда.

Гериалександрова, оня ден питах в старата тема момичетата дадоха много рецепти май имаше и такава
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=753450.msg27047320#msg27047320

За къпаните кори опита ми покзва, че носят повечко мляко и мазнина за да не стане по- суха баницата от тази със стандартните.
Благодаря   bouquet !

# 69
Бузите освен в супа , по какъв друг начин може да се приготвят ?Супи много рядко ям , още по рядко готвя .. застроени супи мразя , та затова ме интерисува някакви идеи за друг начин на готвене ?
Постоянен асортимент ли е в Метро или само по празниците са ги пуснали ?В каква опаковка бяха , какъв приблизителен грамаж , бг производство ли са и къде по конкретно в Метро ги има ?

# 70
Бузите за мезе:

Вземате свински, може и телешки бузи и ги варите в зелева чорба до сваряване,изцеждате и сушите като пастърма,изпива много вино  Simple Smile

# 71
Имам много кисели млека в хладилника, а ние не ядем...Какво мога да направя с тях, освен айран за изтрезняване за утре Wink

# 72
  • София
Картофени кюфтета с много чесново-млечен сос Simple Smile

# 73
  • UK
Момичета , да ми помогнетее малко. Не мога да отида да пазарувам , обаче реших че искам да направя питка , но имам само суха мая и кисело мляко. Дали неможе да дадете някоя лесна рецепта.

# 74
Момичета , да ми помогнетее малко. Не мога да отида да пазарувам , обаче реших че искам да направя питка , но имам само суха мая и кисело мляко. Дали неможе да дадете някоя лесна рецепта.

Ако имаш прясно мляко ще е добре.

Иначе онзи ден направих питката на Калия като смених водата с кисело мляко:

ПРОДУКТИ:

- брашно-1 кг.
- мляко - 300 мл.
- вода-200 мл.
- яйца - 3 бр.
- масло -70 г.
- мая - 1 кубче
- захар 1/2 л.
- сол - 1 лъж.
- олио - 2 суп. лъж.

Млякото и водата се загряват в подходящ съд. Добавят се захарта и от пресятото брашно до гъста кашичка. Оставя се да втаса, което става бързо (около 20 минути), тъй като млякото и водата са хладки.
Добавя се останалото брашно, яйцата (без 1 жълтък), солта и олиото. Меси се до меко тесто, което престоява около 20 мин.
Разделя се на 6 части, които се изтеглят в дълги правоъгълници, мажат се с размекнатото масло и се редят един върху друг.
Двата края се усукват в обратни посоки и се слагат в намаслена тава във вид на охлюв. Маже се с жълтък, втасва отново за около 40 мин. и се пече при 200 градуса.
Това е т.нар.вита питка.

Общи условия

Активация на акаунт