БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 41 685
  • 729
  •   1
Отговори
# 165
  • Мнения: 4 133
Имам сладкарска сметана- половин кутийка, за какво мога да го изполвам, без да е десерт

# 166
  • Мнения: 22 867
Здравейте, може ли някой да ми препоръча баница с яйца и сирене, но без тази на Морена, че вкъщи нещо не бяха впечалени. Crazy

Една от харесваните вкъщи е тая пухкава баница. Нищо, че е в руски форум, рецептата е българска. Правила съм я и в сладък вариант с извара и стафиди, чудесна е, но все пак въпрос на вкус. Ако има нужда, мога да помогна с превода. Peace
И още една правя напоследък, дано не прозвучи като реклама - точени кори, препечени на сач от ЛИДЛ, рецептата е на самата опаковка. Много вкусна баничка става, само дето я пека повече от другите.

# 167
  • Мнения: 98
Здравейте момичета!Весела,щастлива и усмихната Нова година!Искам да попитам за една рецепта.Става дума да понички в уред подобен на гофретник.Има кръгли формички с дупка.Въпросът е дали да се използва рецепта за гофрети или друга.На една приятелка е,не съм го виждала и тя няма рецепти към него.
  

# 168
  • София
  • Мнения: 418
Здравейте, може ли някой да ми препоръча баница с яйца и сирене, но без тази на Морена, че вкъщи нещо не бяха впечалени. Crazy

Ето я моята баница Simple Smile
 2-3 яйца, около половинка сирене, половин кофичка кисело мляко, лъжичка сода за плънката. Преди правех с масло (отиваше по пакетче горе-долу от малките), напоследък със зехтин. Кори Фамилия.
Тъй. Навивам по три кори като намазвам първата с мазнината после пляскам още две отгоре, пак мазнина и поръсвам от сместа. Увивам на рулце и редя в тавата. Накрая мажа отгоре с малко масло и готово. Пека на 160 градуса с вентилатор, 180 без.

# 169
  • Мнения: 22 867
............Става дума да понички в уред подобен на гофретник.......

Не съм сигурна дали са еднакви уредите, но погледни рецептата в последния пост на стр., имаше хубави отзиви за нея в темата.

# 170
  • Шоколандия
  • Мнения: 123
Здравейте, може ли някой да ми препоръча баница с яйца и сирене, но без тази на Морена, че вкъщи нещо не бяха впечалени. Crazy

4-5 Яйца
1 кофичка кисело мляко
1 бакпулвер
бучка сирене (аз слагам 1/2 от купешка буца, май излиза към 250- 300 грама)
1 каф. чашка олио
Използвам кори Фамилия
Всичко смесвам заедно. В чашката от олиото слагам от сместа, за да има за най- отгоре на баницата. Започвам реденето. Намазвам тавата с 1-2 лъжици от плънката, лист кора - плънка - кора плънка. Накрая върху последната кора слагам от отделената плънка. Пека на 180 - 200 градуса до зачервяване. Изкарвам я, обръщам тавата върху няколко купички и завивам с влажна кърпа тавата, както е обърната.

Ако искам да постигна текстура на дунапрен, корите ги нареждам нагънати като хармоника, като всеки ред кръстосва предишния.....

Последна редакция: пт, 03 яну 2014, 11:06 от Chocolate Lover

# 171
  • Мнения: 9 462
Здравейте, може ли някой да ми препоръча баница с яйца и сирене, но без тази на Морена, че вкъщи нещо не бяха впечалени. Crazy

Една от харесваните вкъщи е тая пухкава баница.

а у нас тази е любима http://pep-4o.blogspot.com/2013/02/blog-post_8.html тъй като се оказа, че не харесват баницата да е с кисело мляко.

Биляна и Естел, гледайте ръкавите да са здрави, твърди, защото толумбите са от сравнително тежко тесто, да не стане беля с олиото. Някой ги беше шприцовал на хартия за печене, нарязва и така пренася да ги пържи, но збравих кой..къде, за да проверя.

# 172
  • Мнения: 98
Labrex,благодаря!

# 173
  • Шоколандия
  • Мнения: 123
Здравейте! Правя малки кюфтенца, които ще набуча на зелка. Тъй като нямам нерви да изпържа всичките 110 топчета, мисля да ги изпека в тава. Трябва ли да правя нещо по- специално от това, просто да ги сложа в тавата и да ги изпека. Каймата не изглежда много мазна. За всеки случай не съм подмазвала тавата. Дали трябва да ги поръся (овалям) в брашно/ галета или може и направо да ги изпека?

# 174
  • Sofia
  • Мнения: 29 125
изпечи ги в/у хартия,за да не залепнат

# 175
  • София
  • Мнения: 348
Здравейте! Мога ли да използвам за нещо два злополучни, новогодишни, тортени блатове, които докато се изпекат отвътре, заприличаха на сухари?

# 176
  • Мнения: 22 867
Здравейте! Мога ли да използвам за нещо два злополучни, новогодишни, тортени блатове, които докато се изпекат отвътре, заприличаха на сухари?

Можеш, сиропирай ги и слепи с крем, какъвто предпочиташ. Peace

# 177
  • Пловдив
  • Мнения: 2 137
Смели блатовете в блендер или ги натроши, смеси това с масло и захар или маргарин и захар и направи нещо, като сладък салам или скалички.

# 178
# 179
  • Пловдив
  • Мнения: 647
Здравейте Simple Smile Можете ли да ми кажете колко време е годна за консумация след като е отворена и разбита сметаната Мегле?

Общи условия

Активация на акаунт