БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 41 661
  • 729
  •   1
Отговори
# 210
  • Мнения: 7 849
то и на обикновената вода като и сложиш сол се доближава до морската. само дето пикнята и липсва.  Joy


И не само... smile3557 Обаче както казват възрастните хора - нали е минало през огъня Joy

Последна редакция: сб, 04 яну 2014, 11:53 от Билян@

# 211
  • Мнения: 280
PaulaSS, то е ясно, че колкото домакини- толкова рецепти както за баница, така и за различните видове чорби, яхнии и пр. Копър и магданоз и чер пипер нищо не е задължително. Много хора не обичат зелении в чинията си. Само без девисил рибена супа/чорба не съм яла.. Според мен тук е разковничето за хубава рибена чорба!
даже съм правила с пилешко, с повечко девисил и са се обзалагали, че чорбата е рибена Simple Smile)))

Ооо,да. Embarassed

Без да искам съм пропуснала девисила. Разбира се, че без него няма да е рибена чорба. Но другите зелениисъм писала според предпочитанията.

Просто споделих - аз как я правя. Peace Ако съм сгрешила - пишете - няма да се намесвам.

# 212
  • София
  • Мнения: 368
Здравейте! Искам да попитам с какво според вас е по-подходящо да са разреди пестото за спагети, със сметана или с бешамел?

# 213
  • Мнения: 7 849
Здравейте! Искам да попитам с какво според вас е по-подходящо да са разреди пестото за спагети, със сметана или с бешамел?

Според мен - със сметана. Но както преди малко писах "На вкус и на цвет - товарищей нет" Laughing

# 214
  • София
  • Мнения: 31 402
Ти пък!  Shocked Само един!  Shocked Аз колко имам ...  Mr. Green
Няма да се отказваш след един опит само.  Peace
Тайната е да внимаваш в рецептата и да помниш какво правиш; после ако не стане в тази тема да ти посочат грешките (следващия път ще избегнеш познатите грешки и да направиш нови  Mr. Green )


 newsm10

# 215
  • София
  • Мнения: 368
Здравейте! Искам да попитам с какво според вас е по-подходящо да са разреди пестото за спагети, със сметана или с бешамел?

Според мен - със сметана. Но както преди малко писах "На вкус и на цвет - товарищей нет" Laughing
  bouquet

# 216
  • София
  • Мнения: 5 738
Искам да направя пълнени чушки, обаче съм се засилила да ги правя  в тенджера под налягане. Я кажете дали ще станат в нея, колко време трябва да се готвят ако ориза ми е полуготов и най-важното колко вода да сипя в тенджерата-трябва ли да покрива чушките? И ако ми дадете и идея за белия сос, че аз винаги го правя на око, ама сега нещо по-различно да пробвам.

# 217
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
tzvety26, правила съм в тенджера по налягане, разбира се стават. 
Особенно щом ти е полуготов оризът, кое налага употребата на въпросната тенджера?  Аз не бих готвила под налягане в случая, та дори и в такавата тенджера. Вода, щом ще правиш сос, нека покрива чушките, нали ще ползваш бульона за соса после, времето е 20тина мин. Иначе то и аз на око правя соса - загрявам мазнина, в нея брашно (според зависи колко сос искам), разреждам с малко вода и после и бульона. Застройвам го с жълтък и кисело мляко.

# 218
  • Добрич
  • Мнения: 72
Здравейте!
Имам въпрос-на 31 декември готвих пържолки с гъбен сос и ми остана половин буркан с печурки.Съхранявам го от тогава в хладилника,днес се сетих за него,но ме достраша да не са се развалили или остаряли/мислех да направя на малкия гъбена каша/,та въпросът ми е-колко време може да се съхранява в хладилник отворен буркан с печурки?
Благодаря предварително!

# 219
  • Мнения: 1 708
Здравейте!
Имам въпрос-на 31 декември готвих пържолки с гъбен сос и ми остана половин буркан с печурки.Съхранявам го от тогава в хладилника,днес се сетих за него,но ме достраша да не са се развалили или остаряли/мислех да направя на малкия гъбена каша/,та въпросът ми е-колко време може да се съхранява в хладилник отворен буркан с печурки?
Благодаря предварително!
ако са мариновани доста могат да изкарат. Нищо им няма Peace
Аз да попитам- търся една тема за многолистно тесто за кроасанчета. За жалост не помня кой беше автор на темата, покрай великден някъде беше хит и се създаде самостоятелна тема newsm78

# 220
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Аз да попитам- търся една тема за многолистно тесто за кроасанчета. За жалост не помня кой беше автор на темата, покрай великден някъде беше хит и се създаде самостоятелна тема newsm78
Не съм сигурна... дали не са моите кроасани?!

# 221
  • Мнения: 1 708
Те са  bouquet отдавна им се каня, но по празниците какво ли не се готви, та си ги свалям да са под ръка при първи свободен случай. Благодаря ти Heart Eyes
може ли и линк към темата, че не ми стана паълно наясно накрая преди сгъването на бизнес плик, колко разточвания има Blush

Последна редакция: сб, 04 яну 2014, 19:05 от tinki_15

# 222
  • Мнения: 1 448
Моля, за тайната рецепта за варен ориз за гарнитура  Tired Каквото и да го правя - силе/слаб огън, с/без бъркане - нищо! Последният път отдолу се свари, отгоре остана суров  Crazy

# 223
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
tinki_15, за нищо, радвам се, че съм уцелила. Simple Smile

baileys, хубаво измиваш ориза, да тече бистра вода от него, докато го миеш. Да падне нишестето му, за да не се слепват зърната после. Аз загрявам мазнина, слагам ориза да се оцъкли бъркайки, наливам вода - 1:3 разбърквам и оставям да се свари/поеме водата. Не бъркам повече и изключвам котлона малко преди да е поета цялата вода, захлупвам докато се поеме.

# 224
  • Мнения: 1 448
Ще пробвам и ще докладвам  bowuu  chef bowuu

Общи условия

Активация на акаунт