БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 41 643
  • 729
  •   1
Отговори
# 285
  • София
............ И за да не е само спам, да попитам - купих си форма за торта преди няколко седмици, откопчаваща, най-обикновена. Вчера обаче видях, че  избила ръжда и то завидно количество. Това ми е втората такава с ръжда. Я кажете как съхранявате вашите? Каква да купя? Очевидно че ще е нова пак.  ooooh!
Не, не. Не я хвърляй толкова бързо. Вероятно не е била от скъпите, затова е избила ръжда, но пак ще ти върши рабата. След като я измиеш добре я подсуши с кухненска хартия.

# 286
да ви взема бе. Щом сте решили да подяждате куче-Рита-на-Мишо-и-Тишо, хубаво  Laughing да не са ми роднини.  Ама палатков лагер ще трябва да правим, место-спането е проблем.

Цвети, на сухо я държа - аз ползвам, мия, подсушавам и прибирам веднага.  Иначе е най-обиконвена от дом. потреби, няма ръжда. При мен проблема е, че започна да се поотваря - хубаво, че когато е  празна, но се притеснявам, че ще ми направи беля.
Според мен, ако ползваш и хартия за печене - няма да и пречи ръждата,  но най-добре си търси друга.

fio' - омлет, омлет със зеленчуци, бъркани яйца с нещо си, крем карамел, други кремчета (много обичам млечно -маслен с жълтъци)

# 287
  • София
Марче, Пепчо  Peace

# 288
............ И за да не е само спам, да попитам - купих си форма за торта преди няколко седмици, откопчаваща, най-обикновена. Вчера обаче видях, че  избила ръжда и то завидно количество. Това ми е втората такава с ръжда. Я кажете как съхранявате вашите? Каква да купя? Очевидно че ще е нова пак.  ooooh!
Не, не. Не я хвърляй толкова бързо. Вероятно не е била от скъпите, затова е избила ръжда, но пак ще ти върши рабата. След като я измиеш добре я подсуши с кухненска хартия.
И моята ръждясва, но като я ползвам, я покривам с хартия за печене.

# 289
Пеп-чо,нещо соленичко неможе ли да се сетиш ? Wink newsm78

Hug bowuu  bouquet

# 290
Пеп-чо,нещо соленичко неможе ли да се сетиш ? Wink newsm78

Hug bowuu  bouquet

може, само да искаш - в солени мъфини, в соленки - със сирене,извара, в тестото, може тънки омлети да направиш и да слепиш с крема сирене, шунка.... http://pep-4o.blogspot.com/2010/01/blog-post_3688.html една такава с кашкавал поема 3 яйца -  спокойно можеш 1 яйце + 3-4 жълтъка.

# 291
Пеп-чо, злато си ..  WinkPeace Hug bowuu  chef  bouquet
Лека нощ !!! Hug

# 292
лека  Hug и аз натам.

# 293
За много години!  Grinning Макар и с малко закъснение влизам и аз в една от най-полезните ми теми Hug

# 294
  • София
за жълтъка - не знам, но виж какво ми излезе  за боб Мунг. И наа Звездев рецептите са много добри - каквото съм все се е одобрявало

//www.google.com/search?q=(боб%20Мунг)#q=%D0%B1%D0%BE%D0%B1+%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B3+%D1%80%D0%B5%D1%8 … D0%BF%D1%82%D0%B8&revid=1241638653

Зелен боб мунг( зелена соя) съм приготвяла и много го харесваме. Обаче сега питам за червен боб мунг (червена соя). Гуглето мълчи по този въпрос  newsm78

# 295
  • София
Момичета,

трябва ми изпитана рецепта за пилешка супа и най-вече ме интересува застройката  Praynig

# 296
  • Sofia
missence, вероятно имаш предвид някаква по-...  застройка, защото аз ползвам една такава за всички супи - жълтък/яйце и кис. мляко.
Та пилешката супа... има вариации у нас. Ако имам слагам и чушка, иначе сварявам месото, след първите 10 мин. изхвърлям водата и наливам нова. Тогава добавям глава лук на четвъртинки и моркови на големи парчета. Свареното месо накъсвам/нарязвам на хапки, лука изхвърлям, а морковите нарязвам. Слагам всичко на котлона, като кипне добавям фиде и като е готово то, застройвам. Понякога пък я оставям бистра, без застройка.  Много магданоз накрая.

# 297
Момичета,

трябва ми изпитана рецепта за пилешка супа и най-вече ме интересува застройката  Praynig

За де не ти се пресече сложи само жълтък +кис. мляко или разбити жълтъци + лимонтозу. Но много малко от последното.

# 298
missence, вероятно имаш предвид някаква по-...  застройка, защото аз ползвам една такава за всички супи - жълтък/яйце и кис. мляко.
Та пилешката супа... има вариации у нас. Ако имам слагам и чушка, иначе сварявам месото, след първите 10 мин. изхвърлям водата и наливам нова. Тогава добавям глава лук на четвъртинки и моркови на големи парчета. Свареното месо накъсвам/нарязвам на хапки, лука изхвърлям, а морковите нарязвам. Слагам всичко на котлона, като кипне добавям фиде и като е готово то, застройвам. Понякога пък я оставям бистра, без застройка.  Много магданоз накрая.

Понеже една-две дами - ме апострофираха и не знам дали да си кажа и аз...

Но за всеки случай : застройката я правя като Морена, но вместо кисело мляко слагам лимонов сок!

# 299
  • София
  bouquet Благодаря ви. Точно пресичане искам да избегна, че имам и такъв злополучен опит  Embarassed

А, подправки какви?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт