БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 41 612
  • 729
  •   1
Отговори
# 270
  • Пловдив
http://recepti.gotvach.bg/r-10026-%D0%95%D0%B2%D1%82%D0%B8%D0%BD … D0%BA%D0%B8%D1%88
Виж това: евтин, бърз с малко продукти, става във всякаква фурна. Преди изобщо не можех да опека кекс в моя раховец. Не е задължително да е какаов и със заливка. Аз не слагам какао, а ванилия, а може да си направиш две смеси или част от сместта кафява и да си го нашариш.

# 271
Днес правих целувки и ми останаха 5 жълтъка -  Praynig, какво да ги правя /не майонеза/ ? newsm78 ooooh!

bowuu  bouquet

# 272
  • пак там
Бат` Бонго, и до Буркина Фасо мога да скокна с черпнята Simple Smile

# 273
poohito, не се отваря линкът

# 274
  • Пловдив
ето го в текст
Скрит текст:
Евтин какаов сладкиш
Необходими Продукти
яйца - 2 броя
захар - 1 ч.ч.
брашно - 1 1/2 ч.ч.
кисело мляко - 1 ч.ч
сода - 1 ч.л. бикарбонат
какао - 1 с.л.
олио - 1/2 ч.ч.
масло - 1 голяма с.л. меко
ЗА ГЛАЗУРАТА
пудра захар - 4 с.л. равни
какао - 2 с.л.
вода - малко топла
Приготвяне на Евтин какаов сладкиш

Смесете брашното, захарта, содата и какаото в купа. Разбийте яйцата с киселото мляко, олиото и маслото. Добавете течните съставки към сухите, като разбъркате до еднородна смес.

По желание добавете към кексовата смес малко натрошени орехи или друг вид ядки, които ви се намират. Прехвърлете сместа в подмазнена и набрашнена тава и го изпечете в предварително загряна на 200 градуса фурна.

За глазурата разбъркайте какаото и пудрата захар с водичка, колкото да се получи редичка каша. Готовият какаов сладкиш нарежете на парчета и го полейте с глазурата.

Да ви е сладко!

# 275
Благодаря! Ако някой все пак се сети за обикновения двуцветен кекс , моля да ми прати рецепта Simple Smile

# 276
  • София
Благодаря! Ако някой все пак се сети за обикновения двуцветен кекс , моля да ми прати рецепта Simple Smile
Имам едра рецепта за двуцветен кейк, но е с 250 масло. Сега колко е обикновен за теб,  не зная. Някой я беше публикувал тук и аз си я записах, но нямам спомен кой беше.  Peace

# 277
Под обикновен имам предвид без глазура, пълнеж, крем и т.н.

# 278
  • Sofia
bisunka, аз имам този, дано те устройва.

Кекс

4 яйца
200г  кис. мляко
1п. бакпулвер
125г масло
1 1/2 ч.ч. захар
2ч.ч. брашно
ванилия
какао

Разбива се маслото със захарта, жълтъците, кис. мл + бакпулвера, брашното, накрая белтъците разбити на сняг и ванилията.  Малка част от тестото се отделя и оцветява с какаото.  

# 279
Здравейте дами, предложете рецепта за лесен кекс, майка ми правеше един двуцветен лесен и бърз, но нямам рецептата Sad

Чуден кекс

Кекс "зебра", икономичен вариант

Кекс на Raya

Кексът на TheNMaster

Виж дали има подобен на двуцветния, по принцип двуцветен винаги можеш да направиш, отделяш малко смес, слагаш какао и правиш завъртулките. Peace

# 280
о, чудесно!

# 281
  • София
Под обикновен имам предвид без глазура, пълнеж, крем и т.н.
Двуцветен кейк
Скрит текст:
250 г масло, меко
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. прясно мляко
4 с.л. какао
4 яйца
2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
Всичките съставки без какаото се разбиват.  В половината от сместа се прибавя какаото през цедка и се разбърква добре.  При изсипване в намаслената формата се редуват двете смеси. Пече се на 160-179 градуса за около 40-45 минути до "суха клечка".
Това е.

# 282
Да предложа и моя кекс.  Mr. Green

5 яйца, 1 и 1/2 ч.ч. захар, 5 суп.лъж. олио, 5 суп.лъж. вода, 1 бакпулвер, 1 ванилия, 2 ч.ч. брашно. Всичко се разбърква по ред с миксер. Изсипва се във форма като се оставя една част (около 1/3 или по-малко). В заделената част се слагат 2 суп.лъж. какао. Тя се изсипва в средата и с вилица се правят кръгообразни движения. Пече се. След като се извади от формата, се поръсва обилно с пудра захар. Да ви е сладко.   bouquet

# 283
Здравейте дами, предложете рецепта за лесен кекс, майка ми правеше един двуцветен лесен и бърз, но нямам рецептата Sad

Чуден кекс

С две ръце за този. Днес пак го правих.

# 284
  • София
Пък и бате Бонго помогна.
Благодаря и на двамата!   bouquet
бат`Бонго обича и да дегустира  Joy  а пък при пеп-4о  съм се цанил за домашен любимец - куче. ще и джафкам  когато пожелае - само да ми хвърли някое тлъсто кокълче  hahaha
Мен и като котенце може да ме вземе. И постничко понякога може да ми дава, хич няма да се оплаквам  Mr. Green. И за да не е само спам, да попитам - купих си форма за торта преди няколко седмици, откопчаваща, най-обикновена. Вчера обаче видях, че  избила ръжда и то завидно количество. Това ми е втората такава с ръжда. Я кажете как съхранявате вашите? Каква да купя? Очевидно че ще е нова пак.  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт