БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 41 604
  • 729
  •   1
Отговори
# 255
  • Мнения: 9 456
може - по 1 с.л. прясно мляко и  олио  + лъжичката захар.

За много години!

Моля за помощ - имаше една рецепта на Пепчо с месо, зеленчуци и пържени картофи в гюведже, но нещо не мога да я намеря, може ли някой да ми помогне?

в гювечета нямам с пържени картофи.
това е с пържени картофи http://pep-4o.blogspot.com/2009/12/blog-post_6067.html
кошнички с пилешко - но картофите не са пържени http://pep-4o.blogspot.com/2009/07/700-800-60-70-50-1-1-1-2-3-150-2-2-3.html
и така погледни http://pep-4o.blogspot.com/search?q=%D0%BF%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D1% … D1%83%D1%86%D0%B8

# 256
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Някъде бях чела, че с прясно мляко се маже, ама дали е било за питка?  Rolling Eyes
С олиото ще стане ли лъскава?
Аз по принцип мажа с жълтък, с няколко капки пр. мляко и олио.   Или с белтък.
Само с пр. мляко и олио не съм пробвала. От олиото ще е лъскава, та пробвай с двете, ако искаш.

# 257
  • пак там
  • Мнения: 2 892
пеп-4o, благодаря!

И между другото, огромно благодаря за рецептата на питката-цвете, изведнъж се оказа, че мога да меся вкусни питки  Mr. Green

# 258
  • Мнения: 9 456
щом човешка ръка го е пипнала - значи и ти можеш  Hug
на мен пък Дидка ми помогна много с оформянето, измерването...   bouquet и не се изложих за точния момент. Сега има много красиви  из нета. И с обяснения, подробни. Само да има човек желание да прави.

а ти намери ли това, което търсиш?

# 259
  • София
  • Мнения: 10 825
Да си повторя питането:
Вчера в магазина видях тетрапак кутии с пастьоризиран жълтък, белтък и цели яйца. Не съм наясно, но по този начин мога да ги ползвам сурови, в разни кремове и салати или бъркам?

И още едно питане ще повторя, преди Коледните празници питах какво мога да направя с червена соя (боб Мунг), но не получих отговори. Не ми е спешно, но се мотае във шкафа Blush

# 260
  • Мнения: 7 849
за жълтъка - не знам, но виж какво ми излезе  за боб Мунг. И наа Звездев рецептите са много добри - каквото съм все се е одобрявало

//www.google.com/search?q=(боб%20Мунг)#q=%D0%B1%D0%BE%D0%B1+%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B3+%D1%80%D0%B5%D1%8 … D0%BF%D1%82%D0%B8&revid=1241638653

# 261
  • Мнения: 3 461
Как да приготвя фрикасе с прясно мляко и по възможност без запръжка.
И тъй като съм много зле в готвенето моля за малко по-подробна рецепта, ако е удобно.
Мерси !

# 262
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Как да приготвя фрикасе с прясно мляко и по възможност без запръжка.
Джей, а защо с пр. мляко?   Ползваш го вместо вода значи.
И как без запръжка, имаш предвид запържването на брашното ли? То е силно казано запръжка в този случай... според мен.

# 263
  • Мнения: 3 461
Ами с прясно ми се струва по-добре от кисело примерно. Както казах съм много зле в кухнята, тепърва се уча, затова ми трябват подробни рецепти.
Това масло да се запържи в брашно не е ли пак запръжка, не знам ?

# 264
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Както казах съм много зле в кухнята, тепърва се уча, затова ми трябват подробни рецепти.
Разбрах, да, споко ще те научим.  Hug

Ахаа.. ами то брашното се разрежда с вода (бульона от месото де), за да се получи каша, пък застройката с жълтък и кис. мляко може да се пропусне.  Запържване е, но то брашното много бързо поема мазнината, та всъщност е силно казано запържване, а е по скоро запичане... си мисля аз.  Simple Smile
За да го пропуснеш значи или трбява да си разбъркаш просто брашното във вода или пр. мляко (ако искаш) и да сложиш да кипне и да се сгъсти на каша. Или да сложиш в загрятата тенджера направо брашното без мазнина.  Лично на мен и двата варинта ми звучат не така вкусно, както обичайния начин, но разбира се - въпрос на вкус. Simple Smile  Ето това е моят начин.

# 265
  • Австрия
  • Мнения: 28
Как да приготвя фрикасе с прясно мляко и по възможност без запръжка.
И тъй като съм много зле в готвенето моля за малко по-подробна рецепта, ако е удобно.
Мерси !

Джей
Заповядай, рецептата на пеп-4о. Кеф ти с прясно мляко, кеф ти с кисело. Много подробно е описано всичко. Оня ден готвих. Рецептите на пеп-4о са много точни.  Peace Брашното може да не го запържваш.

http://pep-4o.blogspot.co.at/2010/05/blog-post_09.html

# 266
  • Мнения: 9 456
мда  Peace На мен ми е по-лесно с препеченото брашно и почти  винаги имам буркан - размивам го в топло мляко или вода и в тенджерата. Накрая за разкош и бучка масло, като се отмести яденето от котлона.

# 267
  • пак там
  • Мнения: 2 892
щом човешка ръка го е пипнала - значи и ти можеш  Hug
на мен пък Дидка ми помогна много с оформянето, измерването...   bouquet и не се изложих за точния момент. Сега има много красиви  из нета. И с обяснения, подробни. Само да има човек желание да прави.

а ти намери ли това, което търсиш?

На мен проблемът ми с питките не е толкова в оформянето, колкото в самото месене. Но явно и рецептата е "моята", и обяснението е простичко и ясно, та вече три пъти я правя без проблем.  Hug

Да, първата ти рецепта - ала Галерия, така че за утре съм заформила вечерята. Пък и бате Бонго помогна.

Благодаря и на двамата!   bouquet

# 268
  • Мнения: 7 779
Пък и бате Бонго помогна.
Благодаря и на двамата!   bouquet
бат`Бонго обича и да дегустира  Joy  а пък при пеп-4о  съм се цанил за домашен любимец - куче. ще и джафкам  когато пожелае - само да ми хвърли някое тлъсто кокълче  hahaha

# 269
  • Мнения: 110
Здравейте дами, предложете рецепта за лесен кекс, майка ми правеше един двуцветен лесен и бърз, но нямам рецептата Sad

Общи условия

Активация на акаунт