БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 41 378
  • 729
  •   1
Отговори
# 525
  • Мнения: X
И аз така си го представям,но ако има някаква идея за нещо тип тирамису без кафе /кафе пия ,но в сладкиш не ми допада/.Може би горещ шоколад или шоколадов сироп. Или плодов сок.
 

# 526
  • Мнения: 18 811
Искам да питам тези, които правят често тирамису:

При вас как се усеща вкуса на бишкотите? Меки, твърди, топят се в устата?

Според мъжа ми били водни /то и на мен така ми се струва/. Аз ги топвам в нес-кафе и се чудя дали не е от това, че не съм го направила по-силно ли?  newsm78
имате проблем с тирамису-то ?
или сменяте мъжо , или викнете бат`Бонго.  hahaha (реклама)


Е смени тая снимка дееее, иначе предпочитам да го хвърля...тирамисуто   Wink

# 527
  • Мнения: 1 489
Здравейте, дайте идеи какво да приготвя като мезе за вино. Ще имам гости е ще правя греяно вино (глю вайн), за момента менюто е пълнени гъби със сирена, една разядка и разни сухи мезета - кашкавали и колбаси. Трябва да е простичка и бърза рецепта, че няма да имам време за нещо засукано.

За да не е гол поста рецептата за разядката - може да се маже и на филийка, става и за сос към салати, да е пълнеж за домати или шункови ролца.

1 кофичка кисело мляко ( може цедено или заквасена сметана, според желание за гъстота)
2х лъжици майонеза
200-300 гр. сирене
1-2 домата
босилек или сос песто
малко зехтин
по желание - маслини/орехи/чесън

Сиренето се натрошава, прибавят се киселото мляко, майонезата, домата се реже на много ситно, може да се махнат семките, за да не стане воднисто. Трябва да се внимава с босилека, защото е силна подправка особено, ако е пресен или сос песто. Всичко друго по желание нарязано на ситно. Разбърква се добре и се консумира както се сметне за добре.

# 528
  • София
  • Мнения: 12 215
Моето е с повечко крем на разрез, с 5 яйца и 500 гр. маскарпоне ми е рецептата.
Отиват ми 2 чаши дълго еспресо, не обичам нес.
да, да. Еспресо но много повече + 1 с.л захар вътре на пакет бишкоти.  С нес-кафе и аз  не правя.

# 529
  • Варна
  • Мнения: 11 348
Еспресо нямам, затова винаги ползвам нес-кафе. Досега да съм направила поне 4 пет пъти тирамису.

http://media.snimka.bg/s1/3060/032364878.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/s1/3060/032364876.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/s1/3060/032364875.jpg?r=0

Ето малко снимки, надявам се да се виждат.
Бишкотите ми са обикновено от Лидл, тоя път бяха от Пени, не са български.

Последна редакция: пт, 10 яну 2014, 14:47 от Киса

# 530
  • Мнения: 2 871
Киса, аз не мога да видя снимките.
Иначе тирамисуто го правя с еспресо. За да не стават много воднисти бишкотите се потапят съвсем леко, не целите и кафето да не е горещо.
yulmana, топни бишкотите в мляко или мляко с какао като не обичаш кафе. Няма да е като истинското тирамису, но пък ще ти допадне на вкус.

# 531
# 532
  • Мнения: 168
За тирамису винаги ползвам бишкоти Савоярди, има ги в повечето хранителни вериги, но са малко по-скъпи. Правя го с нес кафе и вместо да ги топя, като ги наредя с 1 лъжица ги поливам леко, за да не стават кашкави.

# 533
  • Sofia
  • Мнения: 29 033
Аз правя тирамису само със заквасена сметана в която също добавям нес кафе/сухо/и не слагам захар,а бишкотите топя също в хладко нес кафе с Амарето.

# 534
  • Варна
  • Мнения: 11 348
Редактирах снимките!  Laughing

# 535
  • Мнения: 2 359
Някой знае ли как се правят бразилските хлебчета на Хепи?
А как се прави мус от сирене Филаделфия?
И най-накрая да попитам, че винаги съм се чудила това кафявото в/у тирамисутата какво е?

# 536
  • Sofia
  • Мнения: 22 546
това кафявото в/у тирамисутата какво е?
Какао. Simple Smile

# 537
  • Мнения: 3 020

И най-накрая да попитам, че винаги съм се чудила това кафявото в/у тирамисутата какво е?

Неподсладено какао  Wink

Вчера правих тирамису - винаги добре ги потапям в кафето /ползвам нес, у нас само мъжът ми пие кафе и нямаме нужда от машина за еспресо/. Никога не са ми ставали кашкави или водни. Преди малко хапнах и последната порция.
За мен разрязано тирамису не трябва да изглежда по начина на Марчева.  Blush Така се усещат сухите бишкоти - така ми става, когато голямата иска да помага и тя ги топи и ги вади почти на секундата  Laughing . Не ни харесва така.
Опитай наистина с по-силно нес кафе + лъжица ром и 1 ванилия. Става идеално.  Peace

Забравих да добавя, че винаги ползвам българските бишкоти - на другите им отнема много време да се напоят или пък ние нямаме време да чакаме. Wink

# 538
  • Мнения: 2 359
Боже!!! 1 милион пъти съм яла тирамису и никога не съм си и помисляла, че е какао  Laughing не знам защо го усещам с друг вкус  ooooh!

# 539
  • Мнения: 3 020
Боже!!! 1 милион пъти съм яла тирамису и никога не съм си и помисляла, че е какао  Laughing не знам защо го усещам с друг вкус  ooooh!

Защото е като съвсем фин прах и леко нагарча. Без захар е.

Общи условия

Активация на акаунт