БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 41 313
  • 729
  •   1
Отговори
# 660
  • Мнения: 4 121
Здравейте, правили ли сте свински черен дроб на фурна?!  Вкусен ли става?!
Не искам  да е пържен, но да не стане сух при печенето.

# 661
  • София
  • Мнения: 10 825
Мисля да правя ето тези мъфини http://honeyandmilk2.wordpress.com/2013/05/12/%D0%BB%D0%B8%D0%BC … 1%83%D1%80%D0%B0/. Обаче имам само един лимон и съответно няма да ми стигне количеството лимонов сок. Дали е добра идея да допълня със сок от грейпфрут?

# 662
  • Sofia
  • Мнения: 22 544
Дали е добра идея да допълня със сок от грейпфрут?
Абсолютно, защо не. Simple Smile

# 663
  • София
  • Мнения: 10 825
СУпер! Благодаря за отговора, Morena!  Hug Точно на подобен отговор се надявах. Запретвам ръкави в такъв случай  chef

# 664
  • Велико Търново
  • Мнения: 1 288
Извинявайте предварително, сигурно е питано безброй пъти, но довечера ще правя вратни пържоли и искам нещо по-различно. Винаги ги правя на фурна с малко мазнина и вода/вино, подправки и покрити с фолио. Този път искам нещо по-различно, та моля за идеи.

# 665
  • Пловдив
  • Мнения: 44 129
Каква е тайната на пухкавия и ронлив кекс newsm78 Все правя,правя и...рядко го улучвам такъв Rolling Eyes

# 666
  • Мнения: 4 864
Каква е тайната на пухкавия и ронлив кекс newsm78 Все правя,правя и...рядко го улучвам такъв Rolling Eyes

Аз правя такъв с лимонада. И в сместа да има олио, а не масло.

# 667
  • Пловдив
  • Мнения: 2 136
А аз си мисля, че тайната на рецептата, която използвам аз е смесената мазнина.
Половин ч.ч олио + голяма супена лъжица меко масло. Хем е с аромат на масло, хем има течните мазнини (мекота) от олиото.
Другото е:
Трудна работа само с яйца, но и така става с яко разбиване и риск да спаднат.
С кисело мляко и сода.
С лимонада, газирана вода, швепс.
С баклупвер.
Разни начини за да шупне.
Последно. Вкарвам в загрята фурна (общо загрята на 180), превключвам отдолу само, докато достигне максимален обем и започне да изсъхва леко повърхността от топлината. Едва накрая изпичам отгоре. Ако в началото още се пече отгоре хваща кора и не се надига и вътре става тиклав.
Може би си зависи и от фурната де. Този метод обаче съм го изпитала в Раховец и друга малка печка без луксозни аксесоари (вентилатори и др.).

# 668
  • София
  • Мнения: 12 648
Извинявайте предварително, сигурно е питано безброй пъти, но довечера ще правя вратни пържоли и искам нещо по-различно. Винаги ги правя на фурна с малко мазнина и вода/вино, подправки и покрити с фолио. Този път искам нещо по-различно, та моля за идеи.

Върху пържолите слагаш лук, нарязан на шайби. Отгоре намазваш с майинеза, разбъркана с горчица. Накрая сипваш бира отстрани и печеш с капак, за да се задуши.

Последна редакция: пн, 13 яну 2014, 18:05 от Vanja77

# 669
  • Мнения: 11 797
Извинявайте предварително, сигурно е питано безброй пъти, но довечера ще правя вратни пържоли и искам нещо по-различно. Винаги ги правя на фурна с малко мазнина и вода/вино, подправки и покрити с фолио. Този път искам нещо по-различно, та моля за идеи.
2-3 лъжици зехтин, 1-2 лъжици горчица, 1 лъжица мед, соев сос. Объркваш всичко, намазваш пържолите и оставяш няколко часа. Ако нямаш време, директно ги слагаш в тавата, като ги обвиваш от всички страни с хартич за печене - да стане като плик (на мен не ми се занимава да загувам по няколко пъти краищата и затова ги захващам с телбод). Печеш 40-60 мин на 160-180 градуса. Ако не са зачервени отгоре, може за десетина минути да отрежеш горната част на хартията и да ги оставиш да се зачервят. Отдолу си хващат хубава коричка.

# 670
  • Мнения: X
Извинявайте предварително, сигурно е питано безброй пъти, но довечера ще правя вратни пържоли и искам нещо по-различно. Винаги ги правя на фурна с малко мазнина и вода/вино, подправки и покрити с фолио. Този път искам нещо по-различно, та моля за идеи.
http://chef.wizard-bg.com/svinski-przholi-ss-smetana-gbi-i-topeno-sirene  ,аз добавям и царевица.
Здравейте, правили ли сте свински черен дроб на фурна?!  Вкусен ли става?!
Не искам  да е пържен, но да не стане сух при печенето.
  Накисва се в прясно мляко за поне час преди да се опече. Може да се завие в було и става страхотен /но трудно се намира -може и да се продава някъде /
http://www.ludimladi.bg/?p=view&aid=3233

# 671
  • Мнения: 2 359
Мисля да правя ето тези мъфини http://honeyandmilk2.wordpress.com/2013/05/12/%D0%BB%D0%B8%D0%BC … 1%83%D1%80%D0%B0/. Обаче имам само един лимон и съответно няма да ми стигне количеството лимонов сок. Дали е добра идея да допълня със сок от грейпфрут?
Това става и на кекс , нали? Че не ми се занимава с мъфини. Яде ми се вкусно и лесно кексче Simple Smile А не може ли вмесно прясно мляко да сложа кисело?  Rolling Eyes
А защо съставките се смесват по този начин? Не става ли течни и сухи по  отделно и после  се смесват?

# 672
  • Мнения: X
 Хубаво е да спазиш рецепта за да се получи този резултат.Не пречи да е във форма за кекс.Вкуса ще е друг при смяна на млеката. Но ни може и да пробваш аз винаги правя такива импровизации и се получава.
 Но пък относно първият ми опит с мъфини пак си комбинирах рецепти и се получи отлично.Ама както винаги забравих да си запиша това дето правих Grinning

# 673
  • Мнения: 76
Здравейте момичета,дадоха ми преден бут от сърна и не знам какво да го правя.
Дайте рецепта за нещо си,моля ви..
Благодаря

# 674
  • Мнения: 9 445
Здравейте момичета,дадоха ми преден бут от сърна и не знам какво да го правя.
Дайте рецепта за нещо си,моля ви..
Благодаря

прати го на мен, аз знам  Wink
http://pep-4o.blogspot.com/search/label/%D0%A1%D1%8A%D1%80%D0%BD%D0%B0 тук за сърна, а после виж глиган - почти всичко от глиган става и със сърна. Ако е дива, слагай месото в студена вода да се изкисва.

Общи условия

Активация на акаунт