"Празнично звездите заблестяха–2 чертички те за мен огряха"Бъдещи мами над 35

• 24 931
  • 731
  •   1
Отговори
# 60
  • Бургас
Момичета, ЧНГ! Пожелавам на онези от вас, които още чакат своето чудо, да посрещнат следващата като нас - бебето заспало на рамото на ММ (щото иначе много ревем) и всички в домашни дрехи да гледате фойерверките на съседите и да си легнете веднага след посрещането на Новата година, защото всеки час сън е безценен Simple Smile Късмети нямаме, защото нямаше кой да направи баница Confused Много се изморявам и това безсъние и ставане нощем ми е голямо изпитание. Доспивам си през деня и почти не ми остава време за нищо...

Перу, честита къща!
За семейството - защо не пишеш на Марта Вачкова и нейното предаване? И на мен Наталия Симеонова ми е лигава.
http://archive.bnt.bg/bg/productions/about/92/apartamentyt

# 61
Честита Нова година и от мен! Нека сме здрави, спокойни и с надежда. И дано успеем да достигнем мечтите си!
Аз сега се връщам от Гърция. Тържествено заявявам, че това е първото ми и последно ходене на all inclusive където и да е, организирано от агенция и вкупом с милите ни сънародници. С две думи - безумно, нелепо и крайно непразнично посрещнах тази нова година. Ама сама съм си виновна ... Да се надяваме, че предстоящите месеци ще компенсират посрещането и ще имаме достатъчно поводи за празнуване Grinning
Перу, честит нов дом. Да ви е хубаво, уютно, топло Simple Smile и щастливо в него.
За многодетното семейство - насреща съм, ако решиш да организираме нещо (на каква възраст са децата?)
Нега, добре дошла и късмет ти пожелавам.
Аз оставам за процедура през февруари - задържан фоликул този месец и изчакване. Поне ще мога да опитав да сваля сланинките, дето се натрупаха по празниците  Mr. Green
Хубава вечер на всички

# 62
  • В градината...
Фокси, аз все отлагам моя трансфер, нещо не ми е до него. Май с теб ще сме за февруари  Peace

Децата са - най-малкото е на 9 месеца, после момиченце на 5 години, момчета на 8, 13, 14 и 16. По принцип са дребни, защото и родителите са такива.

# 63
Фокси, стана ли любопитно по каква линия може да организираш неща за тези деца? Така го пльосна в темата, че и аз така си пльосвам въпроса Simple Smile явно не е не нещо тайно.

Аз също се замислих за някой колет с дрехи. Но не знам дали биха им станали на децата. Аз такива малки работи нямам .... щото сме расли и двамата с мъжа ми. Но пък от друга страна, ако имам размери, мога да взема нещо или да направим някаква обща организация? Всеки с по нещо малко  newsm78

# 64
  • В градината...
Даре, казаха, че от дрехи май нямат нужда - малките износват дрехите на големите /а явно и други хора са им давали/. Основно имат нужда от храна - на ден отивали 6-7 хляба. Дължали на хранителния магазин в селото голяма сума, все на вересия вземат. Тук има практика, когато дължиш пари, магазинерите да ти прибират личната карта. Та, на майката са я взели.

# 65
Е то това си плаче направо за намеса на социална институция. Нали се сещаш, че ние не можем да решим този въпрос с постоянното изхранване? Пък на толкова хора 1 път в месеца колет с храна, какво ще реши?

# 66
  • В градината...
Естествено. Просто помагам. Лошото е, че те са с Бг произход, а тук от 7, 6 общини са на ДПС. Ако искаш да ти обърнат внимание, трябва да си от техния електорат. Те са поискали от общината да им помогне с общинско жилище под наем - къща, на село. Не искат апартамент в града, а къща - има много изоставени и пустеещи по нашите села. Сезирали са и Закрила на детето. Нищо.
Добре, че бащата работи и майката получава детски, та връзват двата края до някъде.

# 67
Значи трябва да се намери някое политическо или административно лице, което да вземе под внимание случая.

# 68
  • В градината...
Да, смятам да ръчкам общината. На мен по-може да ми обърнат внимание.

# 69
За Червения кръст мислила ли си?

# 70
  • В градината...
И за тях мислих. Ще ги търся.
Хасан Адем, социалният министър, е от нашия избирателен район. какъв абсурд.

# 71
Перу, нали знаеш, че колкото и да ни се иска не можем да оправим нещата на тоя свят? Аз бих участвала, ако се уговорим в темата. За книжки и ученически пособия.

# 72
  • В градината...
Знам, Даре. Но нали знаеш, ако всеки по малко помогне на някого, е повече от нищо.
Писах на БЧК.
Да, книжки е добра идея - децата четат и учат, много добре се представят в училище. Това именно е различното в подобни ситуации и заслужава насърчение.
Не знам дали разказах, когато спрях с колата пред схлупената им къчурка, децата наизскачаха, но първо излезе момиченцето - 5-годишната Роза. Дойде при мен, прегърна ме и каза - носиш ли ми играчки, много те обичам !

# 73
Simple Smile Добре де и за играчки може Simple Smile Все пак са деца, не става без играчки Simple Smile

# 74
  • В градината...
Една колежка даде една торба с нови, страхотни плюшени играчки.
Като влязох в двора, ме посрещна с лай едно куче, друго пък подскачаше с радост около мен. Като се качих на верандата, трето - мъничко паленце си въртеше опашката. Влязох в мрачната стая -  печката на дърва бумтеше, всички наредени по леглата /всички живеят през зимата в една стая/, на капака на печката една черна писана доволно мъркаше. Абе, цирк.

Общи условия

Активация на акаунт