Гримиране - идеи, техники и предизвикателства - 48

• 52 002
  • 726
  •   1
Отговори
# 150
  • някъде под слънцето...

Да не си помислите, че съм света вода ненапита(не, не ходя да "мЕтам салфетки"), но колко стипендии за отличен успех и разни други пари за храна съм дала, заради някакви си червила на Ланком. Защо ли? Козметиката и парфюмите са най-достъпните продукти, от т.нар луксозни "high end" брандове.

Много интересна мотивировка  за използването на  селективна козметика.Просто за6тото е най достъпния продукт  от "high end" брандове.

# 151
  • в 1001-та нощ
М, да Звезди Blush точно тази мисъл ми мина през ум  Heart Eyes аз цял живот не съм ползвала никаква козметика - нито бяла, нито декоративна, но с първата бременност кожата започна да се изсушава, а трябваше да лежа и се ровех по ягодата .... така започнах да ползвам някаква бяла козметика, доста по-късно и декоративна, а парфюм винаги съм имала само един  Blush Това ми е било напълно достатъчно. Да, виждала съм, че всички ползват крем, но не съм изпитвала необходимост и ми е било дори гадно  Laughing за грим - да не говорим  Mr. Green

Сега ми харесва - да се грижа за себе си - резултат от това - да си приема "недостатъците" (физическите), да ги обикна и да го правя с обич  Peace Намирам го за умерено, за мнозина може и да е прекалено - но е важно аз как го усещам. Да, не ходя всеки сезон в Бразилия, Индонезия и т.н. бих искала, но ....и това време ще дойде  Blush За кръчми пък - изобщо да не говорим.

До скоро работата ми беше на пиедестал, сега женствеността и майчинството и целият ми свят е обърнат към тях  Peace

Убедена съм, че правилно подбраната козметика има положително влияние, ведно със системните грижи - вътрешно и външно.

# 152
Относно НГ бях така + червеното червило (Raspberry) на Revlon.
Моля игнорирайте това, че изглеждам супер бяла.

http://girlstemptation.blogspot.com/2014/01/todays-make-up-late- … istmas-party.html

# 153
Някой вадил ли е единични сенки на Катрис за магнитна палитра - дали панчетата се лепят върху магнита?

# 154
Някой вадил ли е единични сенки на Катрис за магнитна палитра - дали панчетата се лепят върху магнита?

Аз  Peace И се лепят различно  Wink Някои се лепят много добре, други се разхождат из цялата палитра, ако има място. Явно ги правят от различен материал и зависи на каква партида си попаднал.

# 155
  • гр. София
Здравейте, много бих искала да ви следя и за да не е абсолютен спам ще сложа 2 снимки от днешния ми грим. Снимките са правени към края на работния ден. Пояснявам, че съм начинаеща и не се справям много добре. Приемам всякакви препоръки.  Hug

Скрит текст:

# 156

Аз  Peace И се лепят различно  Wink Някои се лепят много добре, други се разхождат из цялата палитра, ако има място. Явно ги правят от различен материал и зависи на каква партида си попаднал.
А тези течния метал, пробвала ли си да вадиш, не съм сигурна дали въобще са в метален пан  newsm78 За бейкет сенките на Елф имам същите опасения и още не съм ги вадила, а заемат толкова място  Tired

# 157
Не, аз на Катрис имам няколко само от квадратните  Peace

# 158
  • Пловдив
Като прочетох за сенките в бурканче на Буржоа се сетих за нещо, което бях чула от позната, а после и чела в чужд блог-че Буржоа са дъщерна фирма на Шанел и ружовете им се произвеждали в един и същ завод, та може и с бурканчетата да е същото, някой знае ли нещо по този въпрос? Simple Smile Един от фдт им е спряган отново като най-добър заместител на един Шанелски , това също е показателно, но дали наистина са дъщерна фирма или просто имитатори?  Ето този форум изрових сега в гугъл http://www.mumsnet.com/Talk/style_and_beauty/1128504-Bourjois-an … hing/AllOnOnePage

Последна редакция: пт, 03 яну 2014, 22:57 от aH~

# 159
Абе и аз, водейки се от мълвата, че Буржоа е дъщерна фирма на Шанел, си взех един техен руж... Уж много симпатичен като цвят, но нещо не ми харесва. Веднага признавам, че нямам руж на Шанел, но пък четейки хвалбите за техните ружове, не вярвам това нещо, дето го имам на Буржоа, да е съизмеримо.

Момичета, хубави гримове сте показали на последната страница, браво!

# 160
Коментирано е често и преди. Реално собственикът на Буржоа впоследствие придобива Шанел. Така че, Бурожоа е собственик на Шанел, а не е дъжерна фирма или имитатор.  Peace

# 161
  • в 1001-та нощ
Като прочетох за сенките в бурканче на Буржоа се сетих за нещо, което бях чула от позната, а после и чела в чужд блог-че Буржоа са дъщерна фирма на Шанел и ружовете им се произвеждали в един и същ завод, та може и с бурканчетата да е същото, някой знае ли нещо по този въпрос? Simple Smile Един от фдт им е спряган отново като най-добър заместител на един Шанелски , това също е показателно, но дали наистина са дъщерна фирма или просто имитатори?  Ето този форум изрових сега в гугъл http://www.mumsnet.com/Talk/style_and_beauty/1128504-Bourjois-an … hing/AllOnOnePage

Купувала съм продукти Буржоа с голям ентусиазъм  Peace страхотно, но след 6м - някак изсъхват и се втвърдяват .... променят се  Peace затова се отказах да ги купувам   Peace с ружа се разделих бързо - беше ми светъл, сенките не ги разменям именно, защото отчитам промяната и не мога да предложа продукт, който "не ми харесва" по такава причина. Предполагам и с ружа се е случило същото във времето - или такава е формулата или са кофти кутиите  Peace

За връзката - и Chanel и  Bourjois са собственост на фамилията Wertheimer  Peace Не мисля, че е точно да се каже, че едните са шапка на другите =>

Спред уикипедия - превеждах набързо - през опит да е литературно, на места съкратих .....давала съм линка, който желае - ще си прочете в оригинал   Peace  :

Ernest, бащата на Pierre Wertheimer - емигрира от Аляска в Париж през 1870г  Peace и купува дял в компанията за театрален грим Буржоа. Тя е била иноватовивна в  продуктите за сцена, разработва първия "сух руж", което е "подобрение" спрямо ползваните кремообразни продукти за оцветяване на лицата на дамите  до тогава. До 1920г.. компанията става най-голямата и успешна по отношение козметика и парфюми във Франция, а стига и до Америка, където има произв. мощности в Rochester, New York и произвежда и предлага кремовете за лице на Хелена Рубинщайн. В установения семеен бизнес - братятя Пиер и Пол (синовете на основателя) поемат управлението през 1917г.

Връзката с Коко Шанел се случва през 1924г., когато създават обща компания  "Parfums Chanel."
Шанел е очаквала, че така ще разшири продажбите на парфюма си Шанел 5, който до този момент е бил достъпен само за отбрано общество през нейния бутик. Тя е вярвала в успешното им сътрудничество, заради успеха на Wertheimer на американския пазар. Théophile Bader, основателят на парижкия бутик на Galeries Lafayette е направил връзката между двамата през 1922г. на Longchamps races. Bader също е имал интерес да предлага парфюма в своя бутик в  Galeries Lafayette, като първото място, което го прави достъпен за всички Simple Smile

Срещу 70% дял Wertheimer-ите се съгласяват да финансират изцяло производството, маркетинг, разпространение .... на Шанел 5.   Théophile Bader получава 20%, а срещу 10% - Шанел дава своето име и се оттегля от бизнеса.

В следващите 20г. Шанел дава всичко от себе си да има пълен контрол, води дела, но без успех (1935г.)

Нов шанс има през Втората  световна война, когато се опитва да придобие пълен контрол отново - изземано е имуществото на евреите, а  Wertheimers са евреи, но те също не са се оставили и предвидливо защитили интересите си, като са прехвърлили контрола на християнин - френски бизнесмен и индустриалец - Felix Amiot, който в края на войната връща "Parfums Chanel" обратно на Wertheimers.

Интересна история, може да си поиграя за по-хубав превод  Blush

# 162
Благодая ви , момичета!   bouquet
А къде има Мак в Пловдив?
Няма. Peace Има само един в София.
Не се и учудвам, то тук (в Пловдив) какво ли има.....  ooooh!

# 163
Гримът ми на Коледното служебно парти - бляскавини, естествено:)

Още:

Скрит текст:

# 164
Здравейте! Може да не съм много по темата. Имам едно питане. В козм.салон ми поставиха за НГ снопчета на миглите с някакво лепило на Стар Нейлс. Идеята беше да държат максимум седмица. После падали. И друг път са ми поставяли и с много мазен лосион /но друго лепило/ падаха веднага. Тези сега не мога да ги мръдна изобщо. Някой да е запознат как мога да ги махна в дом. условия?

Общи условия

Активация на акаунт