НВ-ВМХ, част 71

• 38 491
  • 726
  •   1
Отговори
# 315
Шоки, благодаря! На мен темата ми е интересна и ще продължа да чета.
За себе си определено нямам подобни оплаквания и никога не съм имала,  ограничила съм глутеносъдържащите храни, но не съм ги изключила категорично на този етап. Предимно се водя от тялото си и неговите реакции - ние сме приятели и не се залъгваме взаимно  Laughing

# 316
  • Vildbjerg,DK
Гайдурков каза, че няма нищо по-полезно от суровият жълтък, но за сметка на това свареният не е толкова полезен. И се сещам , че Милко в няколко предавания сурови яйца си хапваше Simple Smile

# 317
  • Бургас
Prizma  Hug
аз за закуска хапвам месо със салата  Laughing  ,а от както се опитвам да намаля калориите,чай без захар с масло  Heart Eyes понякога добавям и сол

# 318
Мисля, че има такава тема в Диети за отслабване с негова диета, но не съм влизала да чета.
Ами той като холистичен специалист/диетолог препоръчва на всички 2 седмици на сурово като да не се добавя извлечена мазнина (дори и зехтин) и сол. Казва, че по принцип храната на човеците са зеленчуците, плодовете, бобови и зърнени. Също така препоръчва и плодови сокове. Тук из форумите са го цитирали други хора как не препоръчва тахан с мед като комбинация. Сега пък било добре ядки с мед...Да го приемем, че хората се развиват и променят възгледи и мнения.

Иначе той самият не знам какво точно яде...мотае ми се, че рядко риба; а може би и сурови жълтъци, щом ги препоръчва. Също имаше нещо и около маслото в посока, че го препоръчва. Но това вече са разни мои догадки.

Правилно съм запомнила:
Скрит текст:
"С какво се храните вие?
Това, което препоръчвам и на пациентите си. Не изключвам месото - аз самият ям пилешко и риба веднъж на два месеца. Приготвям ги на пара. Млечните ги включвам на периоди."
http://www.capital.bg/light/lica/2010/11/26/999937_hrana_za_choveka/

"Основното е поне половината да е сурова растителна храна, а животинските продукти да са не повече от 10% (вкл. млечните продукти). За да е балансирано менюто трябва освен половината от него да е съставена от плодове, зеленчуи, фрешове и сурови ядки, да се включат също така и зърнени и бобови варива. От животинските продукти единствено изключително полезен е суровият яйчен жълтък."
"В него се съдържа всичко възможно, от което се нуждае детския организъм – включително макро и микронутриенти. И не дава тази токсичност, както млечните подукти, които образуват слуз и са в основата на простудни и вирусни заболявания, на алергии; и месото, което дава също изключително много токсичен материал в организма."
http://www.moetodete.bg/hranene-8590/d-r-gajdurkov-za-detsko-zdr … ve-i-hranene.html

темата:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=662864.0

и рестрикцията:
http://www.zdravni.com/dieti/2099-otslabvane-s-10-kg.html

Последна редакция: чт, 09 яну 2014, 11:10 от Вери

# 319
И аз имам спомен за Милко и суровите яйца. Пробвала съм,домашни,смесени с малко мляко,мъничко стевия,разбити с пасатор-ми вкусни ми бяха. Те самите яйца,ако се варят повече от 7-8 мин ,ставаха проблемни,но май  белтъците /говоря по памет,обаче/ Аз ги тача всякак Laughing

Prizma,добре дошла. Да не си била на високо-белтъчна диета?
Мое примерно меню.

Скрит текст:
З- не ям,навик от много време.Кафе с малко мляко/скоро ще пробвам и с масло/ Ако закусвам,би било нещо от сорта на парче сирене,маслини,яйца на очи  в масло.
О- днес ще са бекон,гъби,лук на скара /друг път свинско със салата,или пилешко с масло и салата, или яйца,масло със зеленчуци на омлет/
при глад следобед-1-2лъжици тахан,или шепа ядки, или  кис.мляко,или хапки масло с кашкавал,но понякога пропускам
В-подобна на обяда.

# 320
Prizma, в какъв смисъл не са ти се отразили добре яйцата? Да не би да имаш някаква непоносимост към тях? Thinking

# 321
  • София
Благодаря за предложенията.
През лятото бях предимно на зеленчуци /зелени/, риба и пилешко месо. Кисело мляко и маслини. Яйца. Май само това ядях /заради чревна гъбична инфекция/.
Много, много добре ми се отрази.
Сега ми е трудно да започна диетата.
Вие какви зеленчуци ядете?
А с яйцата - около месец от началото на диетата започнах да правя обриви. Сега пак си ям яйца, но не повече от 3-4 на седмица.

# 322
Явно си развила някаква алергия, но щом можеш да ядеш поне малко яйца, пак е добре.

А зеленчуците са ми зелевите (зеле, броколи, карфиол, брюкселско зеле, алабаш), от вчера ряпа, също моркови, гъби, целина, чушки (купувам и сурови, и сушени), тиквички, домати и краставици също купувам, също и спанак, зелен фасул (той е към бобовите всъщност). Аз не държа зеленчуците да са сезонни, екологично чисти и т.н., защото ако е така, трябва да карам само на зелевите Rolling Eyes Аз лично не обичам и не ям лук, чесън, праз, но за който обича, те са подходящи. Марули също не обичам и не ям, опитвам се да ги проям, но не ми се удава много, особено през зимата. Цвекло също не съм яла досега, признавам си, но мисля да пробвам. Тиква също ям горе-долу веднъж в седмицата. Авокадо също купувам.

Последна редакция: чт, 09 яну 2014, 11:17 от Cioccolata

# 323
Искам да се похваля, че все пак успях да убедя майка ми, че трябва да се хранят като мен. Вчера вече беше заредила хладилника само с режимни неща, чете информация и все ме пита. А днес ми звънна да ми каже какво е казал Гайдурков. И това за жълтъка ми каза, колко е полезен суров и как губи всичко след сваряване. И как сега се сещала, че навремето баба й я карала всеки ден да яде по един суров жълтък Simple Smile И как меда и хляба повишавали холестерола ...И изобщо започна да ми обяснява неща, които аз  й говоря вече месеци наред .

# 324
Малвина, значи точно като с баща ми и чутото от Папазова Laughing Аз приказвам, приказвам - не ми вярва. Чуе ли обаче същото от Папазова, веднага вярва ooooh!

# 325
Малвина, значи точно като с баща ми и чутото от Папазова Laughing Аз приказвам, приказвам - не ми вярва. Чуе ли обаче същото от Папазова, веднага вярва ooooh!

Това е нормално и е свързано с авторитета  Laughing Човек като види друг, облечен в лекарска престилка - примерно, е склонен да приеме думата му за обективна и достоверна. Ако същият, но без въпросното облекло издекламира идентична информация - тя се поставя под съмнение.
Затова и в рекламите на хранителни добавки, пасти за зъби и прочее използват медицински лица  Sunglasses В тези за гориво - автомобилни състезатели и т.н.

# 326

Laughing Това явно е повсеместно явление - и вкъщи същата история.

Вчера се зачетох в темата "за и против месото " - ехх, на някои постове съм се смяла с глас. ooooh!  Прави ми впчеталение, че масата хора като са си наумили едно нещо,  въобще и не искат да прочетат допълнителна информация  и да допуснат възможността да не са прави.

# 327
Е,това е. И моята майка така-като го чуе,прочете от някоя медия,или от някой с титла доктор,значи е истина Laughing Аз като говоря,съм заклеймена като "промит мозък".

Шоки,цвеклото е много вкусничко. Понякога си правя на салата,цвекло и други зеленчуци,овкусени с лимон ,зехтин-бижутерия.

# 328
Здравейте,
приемате ли нови попълнения?  Embarassed Аз имам мноооого за сваляне - 20 кг. и съм минала през какво ли не като диета. Надявам се тук да намеря това, което търся. Аз не мога да живея без сирене и млечни, така че това ме провали при Дюкан, а тук ми звучи много по-добре Simple Smile Сега да започна с въпросите: Ако се ядат зеленчуци може ли да се яде туршия например? Съжалявам, ако някъде е коментирано и не съм го видяла  Embarassed Благодаря предварително Simple Smile Примерното ми меню за днес: З. кафе + кашкавал О. Телешка пържола с гъби + зелева салата В. зелена салата с яйце. Как е това меню според вас?

# 329
Здравейте,
приемате ли нови попълнения?  Embarassed Аз имам мноооого за сваляне - 20 кг. и съм минала през какво ли не като диета. Надявам се тук да намеря това, което търся. Аз не мога да живея без сирене и млечни, така че това ме провали при Дюкан, а тук ми звучи много по-добре Simple Smile Сега да започна с въпросите: Ако се ядат зеленчуци може ли да се яде туршия например? Съжалявам, ако някъде е коментирано и не съм го видяла  Embarassed Благодаря предварително Simple Smile Примерното ми меню за днес: З. кафе + кашкавал О. Телешка пържола с гъби + зелева салата В. зелена салата с яйце. Как е това меню според вас?
Менюто ти е общо взето добре, но нещо ми се губят мазнините- малко са, направо никакви Simple Smile И като количество ми се вижда малко храната.
Туршия хапвам от време нарвеме по малко, но не е за препоръчване, защото в тях има захар , а и доста сол, от което се задъжа вода. А и в туршията няма нищо полезно според мен, заланчуците са загубили всичко което са имали.

Общи условия

Активация на акаунт