НВ-ВМХ, част 71

• 38 496
  • 726
  •   1
Отговори
# 300
  • UK
 Аз минах набързо и се представих преди празниците, но оттогава са се сменили 2 теми  Laughing
Покрай Коледа и Нова година не успях да се изпусна и даже свалих 2 кг без да променям нищо, просто не се натъпках Simple Smile
 Преди 4 дни започнах като си казах, че ако ми се дояде сладко ще си хапна малко , но преди тренировка. За мен беше, и е важно да не си казвам изведнъж, че спирам въглехидратите, за да не ми се струват привлекатели. За мое голямо учудване сладко не ми се яде, нито пък хляб и други тестени. Изобщо апетитът ми рязко спадна, а продължавам да си тренирам както преди - всеки ден. Това нормално ли е?
 И да благодаря за линка с полезните книги. Прочетох "Вегетарианския мит" и сега съм на " Good calories, bad calories"
 И последно, ако има съфорумки, живеещи в Англия, много ще се радвам да обменим опит за продуктите тук. Купих си clotted cornish cream  с 60% масленост  Laughing Неописуемо вкусна е   Blush

# 301
Примерът с фитнеса беше заради идеята за осъзнаването на желанията и подреждането на приоритетите, а не конкретно агитация за ходене на фитнес или за силови тренировки Wink И аз многократно предпочитам да съм навън и да обикалям - просто из града, дори не ми трябват паркове, а и в планините не обичам да се качвам, но примерно по забележителности или дори просто из София мога да миткам с часове. Страхотно ме зарежда и си ги искам тези разходки като наркоман - все повече увеличавам "дозата", а като е лошо времето или имам много работа, или пък нещо друго е изникнало и не успея да си направя планираната разходка, ми е много криво Embarassed Но силовите тренировки ми дават също немалко - за добрата физическа и дори психическа кондиция, няколко пъти вече се убеждавам в това. Вярно, че не са ми толкова интересни, но причината според мен е, че не съм намерила начин да ги направя по-интересни, а и по-ползотворни. Обмислям сега промяна, за да оптимизирам тренировките, защото досегашната схема не е най-подходящата.

Асос, допълнителният калций е напълно възможно да ти го е изиграл този номер.

И на мен ми липсва Тони, дано да е добре! Praynig

svidni4ka, браво на теб! Simple Smile Завиждам ви на форумките, които имате достъп до такива сметани Embarassed Тук все повече намалява изборът за заквасена сметана, вече май опрях само до Хармоника и руските Rolling Eyes Хубавата отначало сметана на Пилос я развалиха тотално #2gunfire То е просто очевадно, че е натъпкана с някакъв сгъстител, вероятно сухо мляко - или поне тази партида, която беше заредена през декември. Но дори и да е само тази партида, явно си го ползват сгъстителя, но просто този път са объркали пропорциите Rolling Eyes

С цеденото мляко положението е същото - само това на Добрев засега ми харесва и ми се струва качествено.

А иначе аз си харесвам биволското мляко и правя и снежанка с него - става си съвсем добре, макар че с цедено мляко е дори по-хубаво. И биволско мляко с печена тиква и орехи забърках - пак се получи много вкусно. Така че донякъде може да замести заквасената сметана и цеденото мляко и сигурно ще възприема тази стратегия. Аз купувам и ям заквасена сметана веднъж седмично, така че не ми е основна храна и няма проблеми да не я ям, но просто я имах за може би най-големия лукс през седмицата и затова ме е яд #2gunfire

Една интересна история за успех с НВ-ВМХ в Индия на цяло семейство: http://www.dietdoctor.com/lchf-success-greetings-india Включително момчето споменава, че в Индия на невегетарианското хранене се гледа с лошо око Rolling Eyes Друг интересен момент от тази история е, че момчето имало тежка алергия към прах, но когато спрял да консумира пшеница и захар, алергията изчезнала. Много хора споделят същото за сенната си хрема и за случаи на астма.

Последна редакция: чт, 09 яну 2014, 08:50 от Cioccolata

# 302

А фитнесът категорично ми е скучен. Предпочитам естествените движения (на открито по възможност) под формата на плуване, трекинг, сноуборд, дори работата в градината на вилата ми е по-забавна, честно казано  Embarassed

Пробвай кросфит, Simple Smileточно за теб ще е .

Шоки,наистина индийците гледат на невегетарианството така. В Англия бях при индийци. Много ориз,паста,подправени със  зеленчукови сосове,плодове и пълнозърнени храни. Яйца вземаха заради мен Laughing,както и сирене и масло. Месата ми бяха илюзия там,освен ,ако аз не се запасявах предварително. О,забравих -ядяха скариди,сьомга. Heart Eyesпонякога

Последна редакция: чт, 09 яну 2014, 09:36 от Ioanna82

# 303
 Hug Здравейте.

Аз пък много ми мечтая за кростренажор, имам чувството, че това ще ми е най-лесно и удобно. Нямам време да отделя за спорт през седмицата на този етап.

# 304
Да де, индийците са традиционно с вегетариански уклон, но Индия е сред държавите, които са най-силно засегнати от диабет втори тип Rolling Eyes Напоследък много се е увеличила конкретно консумацията на захар, вкл. от безалкохолни и пакетирани храни.

Облаче, кростренажорът е страхотна инвестиция. Ако си планираш добре времето през деня, със сигурност ще можеш да намираш някакъв "отрязък" за него - 20-30 минути примерно. А можеш да го ползваш и за интервални тренировки - тогава ти е необходимо още по-малко време.

Друг начин е да правиш по-дълги тренировки, но 2-3 пъти през седмицата. Ако разчиташ само на кростренажора, няма смисъл от дълги тренировки, но ако включиш някакви упражнения към него, тогава може да си планираш така нещата, че да отделяш примерно 45-60 минути 2 или 3 пъти седмично. Не е нужно да е всеки ден.

А също най-лесният начин за вкарване на повече движение е да се ходи пеша при всяка възможност и да се качваш по стълбите.

Последна редакция: чт, 09 яну 2014, 09:47 от Cioccolata

# 305
В " на кафе" някакъв младеж  Laughingговореше май  за вредата на хляба,поне това чух набързо и за това,че е причина за високия холестерол.

Облаче,взимай си кростренажор,при възможност .Имам от доста години и никога не би ми писнал. Съчетай го с други упр в къщи Simple Smile

Шоки,тези хора,при които бях, бяха слаби,но някак си мазни
.Децата,живи и здрави да са им сладурите ,страдаха от някакви алергии,но не съм сигурна какви точно. Не казвам,че е непременно от начинът им на хранене. Не съм специалист в това отношение
 Когато им казах,че в бг основно ям месо,яйца и зеленчуци , малко въглени и т.н.смръщиха нослета Laughing с неодобрение.
 Далеч бях от мисълта да им говоря за НВ-ВМ,разбира се- те си имат установени навици, от дълги години.

# 306
  • Vildbjerg,DK
Въпросният младеж е Д-р Гайдурков Laughing, който сега обяснява как медът всъщност не е полезен, че вдига именно лошия холестерол и т.н.т Спомена, че ако все пак искаме да хапнем лъжичка мед, можем да му намалим ГИ като добавим малко смлени ядки. Говори и за пълнозърнестият хляб, че всъщност не е по-полезен от белия, за глутенът само между другото спомена, че е много проблематичен, но май ще правят отделна тема за глутена и пшеницата.
Мисля, че има такава тема в Диети за отслабване с негова диета, но не съм влизала да чета.

# 307
Ха, интересно, щом чак Гайдурков е започнал да предупреждава за вредността на меда и на хляба, значи има надежда Wink Да, пълнозърнестият хляб е не по-малко вреден от белия. А за меда няма смисъл да се говори - той си е чиста захар.

# 308
  • Vildbjerg,DK
Не само за хляба, а и за млякото и млечните - обезмаслените, Гала спомена за месото ( чистото филе ) и той се съгласи с нея. Имам чувството че Гала доста е запомнила от гостуванията на Милко - използва често негови думи. Скоро му гледах участията и ми прави впечатление. А след малко и за жълтъците ще говорят Simple Smile

# 309
Облаче,
взимай си кростренажор, но гледай да е наистина удобен - пробвай го в магазина, защото има едни, които за мен са "спънати" - не знам точно как да го обясня, но в опита си да ги направят компактни като за вкъщи, нещо им е сбъркано.
Понеже нямам много място, по тази причина избрах велоергометър и съм супер доволна. Не правя монотонно кардио, а интервално такова със смяна на предавките и т.н. Бих те посъветвала да вземеш и комплект гири и си готова  Wink

Виждам, че доста се коментира и глутена последно време, та се хванах и поизчетох информация и тъй като около мен имам доста лекари, биохимици и хора, които следят храненето си стриктно - разговарях многократно и с тях. С изненада установих, че според тях се спекулира страшно много по въпроса. Те смятат, че да, има хора с глутенова алергия, но тя действително трябва да бъде доказана с кръвни изследвания и чревна лигавица. Обобщено са на мнение, че в момента това е поредната гореща тема.

# 310
  • UK
Тук (в Англия) редовно има документални филми за Индия, по най-различни теми  Laughing Последният, който гледах, свързан с храненето и техните традиции, засягаше точно факта за епидемията от диабет тип 2 и органно затлъстяване, т нар. thin fat nation. Хората са слаби, защото мазнините не се отлагат подкожно, а около вътрешните органи, което е в пъти по-опасно.
 При индийците обаче има и доказана генетична предразположеност, освен това диабетът при thin-fat се отдава до голяма степен и на недохранване по време на бременност, което дава лош старт още с раждането.
Ето линк, ако на някой му е интересно http://www.rcuk.ac.uk/documents/india/CYajnik.pdf
Гледах още едно предаване, в което изследваха генетично индийци, живеещи в Лондон. Такива, които са деца от дългогодишни вътрерасови бракове и такива, които са смесени. Децата от индийско-европейски бракове нямаха тази генетична последователност в ДНК, която се свързва с диабет.
 Така че при индийците храненето е само една част от проблема Simple Smile

# 311
Ами, за глутена има данни, че има много по-широкообхватни прояви, а не просто цьолиакията, която е най-очевидният и всъщност най-крайният вариант. Тези автори, които чета напоследък (William Davis и David Perlmutter), цитират доста публикации в книгите си, а също и от своята практика (единият е кардиолог, а другият е невролог) и тяхното становище е, че всеки човек ще спечели в здравословен план, ако изхвърли глутеновите храни от менюто си, а също и високовъглехидратните. Глутенът може да влияе по толкова много начини, често без никаква връзка със стомашночревните прояви - може да дава алергии или астма, обриви, неврологични нарушения, ставни проблеми, автоимунни заболявания, проблеми със зрението, а също и психиатрични/психологически като нарушена концентрация, свръхвъзбудимост, депресивност и един куп други.

Отделно посочват, че съществуващите тестове улавят най-вече цьолиакията, и то в напреднал стадий, а не другите прояви, които излизат извън храносмилателната система. И затова препоръчват да не се консумират никакви глутенови храни, дори и просто като профилактика, включително за избягване на Алцхаймер.

# 312
...
около мен имам доста лекари, биохимици и хора, които следят храненето си стриктно - разговарях многократно и с тях. С изненада установих, че според тях се спекулира страшно много по въпроса. Те смятат, че да, има хора с глутенова алергия, но тя действително трябва да бъде доказана с кръвни изследвания и чревна лигавица. Обобщено са на мнение, че в момента това е поредната гореща тема.

Не знам до колко тези твои познати са запознати
Но от нашия семеен опит разбрах, че лекарите масово бъркат симптомите
Както и че кръвните изследвания не са меродавни
Те важат само при вродена непоносимост и само тогава има наличие на антитела

Има доста симптоми обаче и ако лекарят наистина има желание, може да предположи именно проблем с глутена
Но вместо това минават тънко, предписват химии и смешни диети

Отделно разбрах след доста четене, че се виждат щетите от глутена при гастроскопия
Но това само се отбелязва от изследващия, без да се препоръча пробен безглутенов период

Та спекулация или не, първо не би било зле да се информират наистина

Embarassed
Шоки, писали сме заедно

Последна редакция: чт, 09 яну 2014, 10:42 от Анонимен

# 313
  • Vildbjerg,DK
Like_Smoke възможно е и да е поредната “ гореща“ тема, но аз лично от 14.12 от както спрях зърнените продукти нямам проблем с корема. Не съм си правила изследвания и не знам дали имам алергия или не, но дори и да няма непоносимост - то със сигурност имам нетолерантност, съпоставяйки начинът по който се чувствам в момента. Не знам къде е истината, но може би е до лично усещане.

# 314
  • София
Момичета,  бих искала и аз да се присъединя към вас.
Имам опит от лятото със спазване на строга нисковъглехидратна диета. Отлично ми се отрази, но честото ядене на яйца - не.
Споделете, моля, идеи за ястия за закуска, обяд и вечеря.

Общи условия

Активация на акаунт