НВ-ВМХ, част 71

• 38 498
  • 726
  •   1
Отговори
# 285
Но храната си остава най-важна  Peace Там има ли куцукане, тренировките не помагат.
Абсолютно! Изпитах го лично по себе си. Тренирах много , без да спазвам режим. Уж се опитвах да внимавам какво ям, ама знаете как е..Днес ям добре, утре омажа нещата. В резултата на което станах като биче - мускулите се уплътниха, ама отгоре мазното стои. Започнах да чета много, за да разбера защо след като тренирам и толкова пот хвърлям, не отслабвам, а качвам. Грешката ми е била, че не съм знаела , че за да се отслабне  формулата е 80% хранене, 20% спорт Simple Smile
Относно отслабването и при мен само стриктното хранене ми помага да чистя мазнини. Започна ли да се откланям, веднага или качвам или става застой в кг. А моите отклонения идват от лакомите ми очи, не от обективно желание да ям въглехидрати. Видя ли нещо вкусно и лакомията ми веднага се обажда. Всъщност от както се храня ВМ тази гадина / лакомията/ все по - рядко ми досажда Simple Smile

# 286
  • София
ВивHug със сигурност ме стимулира! Благодаря ти от сърце!
И за да не е спам - малко стимул и за другите колебаещи се за тренировки - влезте на страницата на Руми Илиева и вижте снимките ПРЕДИ и СЕГА на Тара!

Скрит текст:
Аз точно в падащите менюта търсих, защото съм правила програмата за начинаещи. Но ти като каза, че правиш "силовите тренировки на Руми" аз реших, че ще намеря програма едва ли не с това име Embarassed А може би аз имам грешна представа какво е силова тренировка  newsm78

# 287
  • София
Малвина  Heart Eyes
Моите лакоми очи са само за режимна храна  Whistling Оризи, хлябове, картофи, сладкиши - вече не ме влекат, обаче с режимната храна ми е трудно да спра, ужасно вкусна ми е  Embarassed
Изпитание на волята ми е вечер, тогава след като съм вечеряла, все ми иде да си резна я парченце кашкавал, я синьо сиренце, я тахан ... Това ме саботира, защото още не мога да го преодолея. А преди, когато не спазвах ограничения, рязването и похапването беше от всичко  ooooh!
Та аз редовно си напълнявам, точно поради тази причина, защото не мога да надделея точно това, вечерното похапване  Embarassed

Солима, силови са тренировките и в програмата за начинаещи  Peace
Просто в другите програми са на три или повече кръга, а в програмата за начинаещи е един кръг.

# 288
Изпитание на волята ми е вечер, тогава след като съм вечеряла, все ми иде да си резна я парченце кашкавал, я синьо сиренце, я тахан ... Това ме саботира, защото още не мога да го преодолея. А преди, когато не спазвах ограничения, рязването и похапването беше от всичко  ooooh!
Мда, същата съм. Ей в такива моменти си Рупам ряпа или алабаш със сол Grinning

# 289
Мда, същата съм. Ей в такива моменти си Рупам ряпа или алабаш със сол Grinning

И аз. И моркови много хрупам, нищо че са оранжеви  Wink

# 290
За много години, момичета! Бъдете здрави, другото е човешка суета!   bouquet

Чакате ли ме с месечния ми отчет?  Laughing  Hug

То май ще мине като годишен отчет този път, защото точно една година съм вече на режима. Учудващо бързо минава времето...Благодаря за тази тема, благодаря за щедрото споделяне на информация, благодаря за вниманието и насърчението, които получавам от вас!  Hug

Знаете, че не пиша много често, но си ви чета. Проследих и последните коментари за стопиране на свалянето на килограми при някои хора. Е, аз съм от тях!  Mr. Green Реално само първите четири месеца свалях по два килограма на месец и оттогава спрях. Кантарът не помръдва и не помръдва, въпреки че последния месец силно ограничих и млечните. Само се чудя защо е толкова упорит този застой като в началото хапвах и тахан, и сметана, и кокосови стърготини, и доста ядки и въпреки това свалях. А сега не ям такива неща, т.е. по-изчистено е храненето ми на пръв поглед, а застоят продължава. Както и да е, не ми е голям кахър, само от време на време се качвам на кантара, може би един път месечно, колкото да установя, че пак съм си толкова.  Laughing Моето субективно, неподплатено с измерване, усещане е, че смаляването на обиколки продължава, макар и мноого бавно.

Иначе аз съм казвала и друг път, че попаднах тук, водена изцяло от здравословни подбуди. Търсех хранене, което да контролира кръвната захар и инсулина. Е, мога да кажа, че съм изключително доволна! Определено режимът работи и това си лични и по кръвните ми показатели, които наскоро публикувах. Наистина не съм вярвала, че ще мога да карам без хляб, ориз и картофи. Вярвайте ми - мнооого ги обичаХ! Да, съзнателно го пиша в минало време, защото наистина не изпитвам глад за тях. Понякога изпитвам глад за сладко, особено покрай овулацията и цикъла, но не и за тях. И друг път съм казвала, че хората като разберат, че не ям хляб, ориз и картофи, ме гледат много странно. Не ги впечатлява толкова, че не ям сладко, но тези изброените - да. След което се започва - колко бил полезен хлябът...То понеже е много полезен, та не можех да си сваля холестерола и триглицеридите десет години, нищо че си ядях хляб, ориз и картофи, а бях спряла всякакви мазнини. Както и да е! Всеки има свободата да прави каквото иска, аз не споря с никого.  Simple Smile

Ами, това е от мен! Не се отказвам и продължавам напред!  Hug

ПП. Тони не се е разписвала отдавна. Някой дали има вести от нея?

# 291
Кокиче, не знам какво точно можеш да направиш, за да размърдаш нещата, може би мазен фаст, но се радвам, че се чувстваш добре и имаш подобрение в стойностите! Hug Може пък организмът да извършва някакви ремонти сега и да не иска да се лишава от още мазнини, но в един момент пак да започне Thinking Според мен, щом въпреки ограниченията нямаш разлика, си въведи пак умерено тахана, кокоса и млечните, може това да даде желания тласък. Не знам какво да те посъветвам Embarassed А някаква форма на спорт включваш ли? Или пък варианта с пропускане на едно хранене, примерно закуската? Макар че този, последният вариант не се отразява добре при всяка жена, така че, освен ако наистина можеш спокойно да прескочиш хранене, не го прави.

# 292
Аз задвижих застоя в теглото си с преминаване на т.нар. кето - под 20 г въглехидрати на ден, само от зеленчуци са, някои дни пия и кефир. Такава е хавата с моето тяло, да речеш, че се боря с последни упорити килограми - не, имам да свалям още много. Но обмяната ми е дала фира, стиска всеки килограм като скъперник кюлче злато.

Та така - 9ти ден кето, -2.2 кг, -3 см от корема, видимо съм смалена и по дрехите също си личи, нищо не ми липсва, не съм гладна, енергична съм, кожата на лицето ми е супер, болки и болежки няма. За пръв път от много време посрещнах цикъла без онзи Глад. Хапвам нормално количество - месо, зеленчуци на салата и на тиган, доста масло, яйца, сирене.

Който много е зациклил с кг може да пробва.  Peace

Последна редакция: ср, 08 яну 2014, 18:28 от негативна

# 293
негативна, браво! Дано да се задържи това положително развитие! Hug

# 294
  • София
... И другото,което ме притеснява е,че може да имаме евентуално проблеми с WC-то.Айде ние големите ще пием магнезий да кажем,но с малкия какво да правя ако се случи?

Момент.
Наистина ли има връзка между приема на витамин Д и WC?
Защото аз преди месец, два точно този проблем си го обяснявах с бременността, докато преди това  при същия начин на хранене не го бях имала.

# 295
Проблем може да има при недостатъчен прием на магнезий. Също евентуално може при нарушена чревна флора, но първото, което трябва да се направи, е да се включи магнезий. Също може да се понамалят млечните. Идеята е, че вит. Д спомага за по-добро усвояване на калция, но той действа стягащо на мускулатурата (най-общо казано), докато магнезият действа отпускащо и по начало двата се балансират. Но при повсеместния недостиг на магнезий в днешно време, а повишен прием на калций от храната, ако се добави и вит. Д, може да се получи запек.

Ако се намалят малко млечните, това не би трябвало да се отрази негативно, защото пък усвояването на калция е по-добро заради вит. Д.

# 296
Шоки, как хубаво си го написала  Hug

Разбира се, че когато човек желае, може да постигне всичко - постоянно го повтарям на хора около мен, които само се оплакват, лутат се от диета на диета - коя от коя по-безумни, но реално не предприемат нищо в посока редовен спорт. За мен тези, които твърдят, че фитнесът е скучен, просто не знаят нищо за него, не са прекарали повече от няколко тренировки в зала, не са се интересували как работи собственото им тяло. А относно инвестираните суми - въобще не е необходимо човек да посещава най-лъскавите зали, които картите са над 200 лв. месечно. Ходила съм в такива и от време на време също го правя, но реално предпочитам да тренирам в кварталната такава, където тренировката е само 4 лв., а пестя много време от придвижване.

Аглика,
относно тренировките - все трябва да има някой в залата, който би могъл да те наблюдава поне първите 4-5 тренировки дори и да е срещу някакво допълнително заплащане. Щом си начинаеща е добре да има някой с теб, за да се научиш да изпълняваш правилно упражненията, да си правиш целите серии  Laughing

Абсолютно съм съгласна с подчертаното! Особено в секцията за свободни тежести могат да се правят хиляди упражнения! Аз с тях имах най- бързо стягане. Изобщо чувствах се супер, но установих, че трябва да се натоварвам повече. Например, пропускам т.нар. завършеци натренировката - ХИИТ след всички силови серии.

Иначе аз нямам проблем с изпълнението на сериите, има огледала и се виждам как ги правя, мисля докато ги правя и изобщо се концентрирам без проблем. Проблемът е, че не ми структурираха добре тренировките като ми направиха програма. Много са допотопни. Ако не четях в нета, направо не знам... Другият проблем е, че просто не се натоварвам достатъчно в някои упражнения, а унилатералните ги пропускам изобщо, не мога да ги правя, а трябва, защото коригират дисбаланси! На мене колената са ми проблем, конкретно дясното. Ей, като набера скорост с тренировките и току се обади и ми създавам проблем и трябва да спра.  #Crazy Много ме е яд! А и аз имам плоскостъпие и Х-образни крака, което се коригирало със стелки (уж). Та, предполагам, че това ми пречи да си тренирам месеци наред безпроблемно. Иначе много обичам да се движа. А днес от тази мъгла (от 1 месец не се е махала вече) пак ме заболя коляното без да съм тренирала, нищо. За пръв път ми се случва.  Rolling Eyes

# 297
  • София
Благодаря, Шоки, значи не е бил във Вигантола проблемът, защото тогава приемах по грам магнезий дневно. Но пък от друга страна близо от месец взимам по таблетка калций, което може би обяснява 00 проблема тия дни Rolling Eyes
Ох, винаги ми е било сложно с тези добавки. Сега разбирам защо съм ги избягвала толкова време.

А фитнесът категорично ми е скучен. Предпочитам естествените движения (на открито по възможност) под формата на плуване, трекинг, сноуборд, дори работата в градината на вилата ми е по-забавна, честно казано  Embarassed

# 298
Аглика,
относно коленете - аз също имам проблеми с тях, тъй като имам няколко операции, които си дават отражение. Но след известно време на тренировки, определено има подобрение, защото се укрепват връзките и се подобрява плътността на костите  Peace Можеш да пробваш наколенки също.
Ако смяташ, че при силови не натоварваш достатъчно, вдигни тежестта и намали повторенията  Simple Smile

Асос, съгласна съм, че спортовете на открито са страхотни. Въпросът е, че повечето трудно се практикуват целогодишно. Плуването е супер, но просто не е за мен

# 299
  • SA
Цитат
А фитнесът категорично ми е скучен. Предпочитам естествените движения (на открито по възможност) под формата на плуване, трекинг, сноуборд, дори работата в градината на вилата ми е по-забавна, честно казано

Assos, и аз сьм така.  Simple Smile Винаги , когато мога , предпочитам да сьм навьн, сред природата. То тогава го приемам като забавление, не като задьлжителна тренировка.
Но все пак, каква физическа активност ще избереш, наистина зависи от много неща, а не само от това, което обичаш.
*Кокиче* , винаги с нетьрпение очаквам месечните ти отчети!  Hug
Радвам се, че се чувстваш добре, а щом и обиколките ти се смаляват, макар и бавно, значи всичко е наред.
Тонито - преди месец се бях чувала с нея на лични. Тя имаше проблеми с баща си, а и други. Но е добре и си спазва режима. Дано започне да пише пак, защото ми липсва.  Heart Eyes
Аз честно казано не сьм се теглила от година и половина и някак установих, че хич и не ме и интересува колко точно тежа. Дрехите, огледалото и снимките са ми най-точен ориентир. В крайна сметка, не нося бадж с актуалните ми килограми, а значение има как изглеждам.  Simple Smile

Последна редакция: ср, 08 яну 2014, 22:49 от kameloth

Общи условия

Активация на акаунт