НВ-ВМХ, част 71

• 38 508
  • 726
  •   1
Отговори
# 270
Жижи, една често срещана причина за проблеми с тоалетната е нарушена флора, а това се оправя с прием на пробиотици. Но си трябва да се взимат дълго време, не става веднага.

# 271
Между другото, сега точно гледам блога на Маргарета. Едно от новогодишните й решения е напълно да се въздържа от глутенови храни, защото е забелязала не само, че й се отразяват най-зле в здравословно отношение, но и че най-много й пречат на отслабването. Д-р Дейвис споменава същото - че понякога, когато хората са решили да се хранят нисковъглехидратно, но си позволяват по малко хляб или нещо подобно, което откъм грамове въглехидрати се вписва в избрания от тях план, отслабването спира. Затова в такива случаи, когато човек иска да си позволи някакво отклонение, може да е по-добре да се предпочете безглутенов вариант - картофи, ориз, фасул, киноа, вместо тестеното. Маргарета например си е затваряла очите, когато на колбасите пише, че съдържат пшенично нишесте. Сега е решила да избира такива с картофено, ако въобще ще купува. Разбира се, това може да не важи при всеки, но не е лошо да се има предвид и глутенът като възможна пречка, а не само грамовете въглехидрати във филия хляб.

И още нещо любопитно за такива случаи на много трудно отслабване (пак от блога на Маргарета): оказва се, че преди години за едно лято свалила 10 кг с нормално НВ-ВМХ, но тогава била в почивка, хранела се вкъщи и не била под стрес. Забелязала е, че ако разчита на това какво ще може да си купи за обяд, когато е на работа, тогава не може добре да контролира нещата и започва или да качва килограми, или отслабването спира. Така че е важно, когато човек има такива затруднения, да си носи обяда от вкъщи, за да е сигурен какво точно яде Peace

Абсолютно те подкрепям и за двата ти поста! Все още не мога да намеря мотивация да си променя навиците. Насилвам се, ама не става. Но ще трябва да започна все някога, защото ми омръзна да чакам.

За въглехидтратите и отслабването и аз установих, че наистина има значение откъде ще идват 5-10%-те. Ако примерно съм само на месо и яйца + няколко хапки хляб, вместо салати за гарнитура, не отслабвам и дори пълнея. А въглените са си под 50гр. Същото е, ако за десерт към храненето си добавя шоколад (черен, млечен) по 1-2 плочици - пак са около 10-15 гр въглехидрати, ама на ден стават +30 повече отгоре и това ми пречи на отслабването. Отслабвам стабилно само ако В са ми стриктно салати. Дори печените зеленчуци явно са ми в повече заради калориите най-вече. Ако си правя режимен десерт (тахан + сметана примерно) пак задържам, защото хем има повече В от една салата, хем са и повече калории като цяло. Просто при мене няма средно положение, а трябва категорично и мощно ограничение за необходимия период смъкване на килограми + ХИИТ или тежести всеки ден. Подчертавам го, защото се губи ефекта от липсата на тренировка при мене обаче. При други хора ще е различно. Освен това четох в книгата на любимия ми треньор Брет Контрерас, че жените се възстановяват страшно бързо след спорт, особено силов и те могат спокойно да се натоварват всеки ден. Примерно, един мъж ако прави качествена силова ще се възстанови за 48ч, а една жена за 4ч.  Shocked Важното е да не се претренира! Т.е. за моята пълна промяна ще трябва да се стегна яко с храненето и да наблегна на спорта. А и имам реално доста за сваляне, не съм за посл.2-3кг. Ето че има случаи като мен, които адски трудно отслабват на режима и трябва върховна стриктност.

Проблемът ми е, че не мога да спазвам абсолютна стриктност повече от 3 седмици заради МЦ и после обратно се връщам в релси и докато се върна, ооох...  ooooh! ooooh! Другото, което ми е адски трудно е, че нямам кой да ми помогне с тренировките. Имам нужда от личен треньор да ми казва какво да правя като на олигофрен и да ми дава инструкции, да ме наблюдава всякак тренировка, защото никога не се натоварвам достатъчно. Просто е адски трудно да се мотивира човек сам самичък като няма кой да му помогне! А и като си имам достатъчно грижи и ако и това трябва да го измисля сама, направо не знам.... Вече ми направиха една програма във фитнеса при нас, но там не са лични треньори за жалост и  те оставят на самотек после.  Rolling Eyes

# 272
Шоки, как хубаво си го написала  Hug

Разбира се, че когато човек желае, може да постигне всичко - постоянно го повтарям на хора около мен, които само се оплакват, лутат се от диета на диета - коя от коя по-безумни, но реално не предприемат нищо в посока редовен спорт. За мен тези, които твърдят, че фитнесът е скучен, просто не знаят нищо за него, не са прекарали повече от няколко тренировки в зала, не са се интересували как работи собственото им тяло. А относно инвестираните суми - въобще не е необходимо човек да посещава най-лъскавите зали, които картите са над 200 лв. месечно. Ходила съм в такива и от време на време също го правя, но реално предпочитам да тренирам в кварталната такава, където тренировката е само 4 лв., а пестя много време от придвижване.

Аглика,
относно тренировките - все трябва да има някой в залата, който би могъл да те наблюдава поне първите 4-5 тренировки дори и да е срещу някакво допълнително заплащане. Щом си начинаеща е добре да има някой с теб, за да се научиш да изпълняваш правилно упражненията, да си правиш целите серии  Laughing

# 273
Шоки,много хубав пост. За  Маргарета Лундстрьом също ми е интересно.  bouquet

Една статия на Инес,стара е,дано не се повтарям-   
Най-големите грешки, които допускате,когато започнете да се храните нисковъглехидратно

http://www.--спам--/bg/2012/nutrition/%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B3%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D0%B8%D1%82%D0%BE-%D0%B4%D0%BE%D0%BF%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BA/

Началото на статията

Онзи ден една жена, която чете блога ми,се свърза с мен и ми зададе следния въпрос:” Виждам, че храненето ти наподобява нисковъглехидратна- високомазнинна диета. Как така имаш сили да тренираш? Аз пробвах да се храня така, но се чувствах много отпаднала и нямах никаква сила, пък да не говорим за трениране!”

След, като си поговорихме, се оказа, че тя изобщо не се е опитала да се храни по начина, по който се храня аз, а просто към стандартната си диета от почти никакви мазнини и много проетин, е махнала и малкото количество въглехидрати, които е консумирала. Така в общи линии е оставила в менюто си основно протеина.

Вече ставам досадна, знам ( ), но трябва да разберете, че горивото на организма са или въглехидратите или мазнините. Ако изключите и двете няма как да очаквате тялото ви да функционира и да се чувствате добре!

Скрит текст:
Днес си взех и изследванията на мъжките хормони,тестостерон е в норма-1,15,при граници 0,22-2,9.  ,а още нямам цикъл....Трябва ли и други.  BlushАз така и не съм ходила на гинеколог,а направо в лабораторията,описвайки проблема и искайки определени изследвания...Четох нещо за Кортизон и DHEA,които ,като гледам,май съм пропуснала...
А вчера имах световъртеж,който днес поотшумя,но още ми се върти на моменти. TiredАз съм си страхлива,много,и ,ако продължава,ще ходя и на невролог. Извинете,че ви занимавам,просто имах нужда да споделя Hug

# 274
Ioanna82, да не ти е много ниско кръвното и от това да ти се вие свят? newsm78 Или пък да си изкарала наскоро грипа?

А от колко време нямаш цикъл? Може да се е отразило това, че си била в чужбина - стрес си е все пак Embarassed

# 275
Шоколадче,кръвното ми бе ок,нито грип съм изкарвала.   bouquet Цикъл вече трети месец нямам...Но,да,засега и аз го отдавам на стрес.

И да се похваля нещо ,един вид успех с дъщерята. Иска вече от моя тахан с какао и ядки Heart Eyes/ тя си бе пристрастена към "МилкЪ" /и ми заяви,че ще се храни с "полезно". Дано е за постоянно  Laughing Разбира се,зависи основно от мен,знам. Wink

# 276
Дано да е само стрес! Hug

Аз докладвам, че ядох печена на фурна ряпа Wink Бялата стана почти на масло, толкова се размекна. А черната остана по-хрупкава и на вкус беше общо взето като алабаш. Но черната е много твърда и в суров вид, също като алабаша. Така че и репите според мен са добър избор за зимен зеленчук Wink

# 277
  • София
Репите са ми редовната гарнитура, настъргани или с алабаш, или в зелева салата.  Peace
Печена не съм опитала, но ще опитам.

И в къщи си имам два ортака на тахана, моите девойки умират за тахан, особено голямата.  Grinning

Йо, според мен не отлагай гинеколога. Тест за бременност предполагам, че си правила? Едва ли не си, но аз да си кажа ... А болки ниско долу имаш ли?

Аги, всичко, ама до последната думичка важи и за мен.
Аз също не свалям ако не мина на хипер стриктност, само на протеин и салата, и то мах. две хранения, като не са с прекаляване в количествата, както и в мазнините. Прекалявам ли с мазнините - край, няма сваляне никакво. Хапвам ли тахани, сметани, черни шоколадчета, - край. Единственото, което съм забелязала е, че 1 плод на ден (не банан или грозде, а примерно ябълка, най-високовъглехидратния, който съм си позволявала) не ми пречи. Всичко друго е прът в колелата за мен.
За глутенови да не говорим, от април месец хапнах глутен на морето лятото, и сега на бъдни вечер от питката, и то три хапки. Напълно съм го изключила от живота си и не ми и липства.
Същото важи и за спорта (отскоро се поопознах и в тази светлина  Embarassed) - за мен истината е всеки ден да има спорт, при това силови тренировки. Мина ли предимно на Хиит, кардио и т.н - омеквам за дни, осезаемо. Нямам представа защо така се получава, но е факт. Силовите ми се отразяват много добре, имам енергия, помагам на отслабването, оформям се, харесвам се и душевно летя!  Crazy
Аз тренирам в къщи, и мисля, че всеки, който няма смелост, желание, пари или време, би могъл да тренира у дома. Има страхотни силови тренировка в сайта на Руми Илиева, направени са по програми, така че не се луташ и чудиш какво да правиш днес. Обяснено е как се правят правилно упражненията, въобще - пей сърце!  Wink

# 278
Вив, аз точно сурова ряпа нещо недолюбвам, може би заради миризмата Embarassed Но така ми хареса много.

# 279
  • София
Вивиан, вчера писах, че ми трябва мъъъничко стимул, за да те питам за тренировките и ... ти днес сама ми го даваш  Wink

Скрит текст:
Аз преди НГ направих 6 седмичната програма на Руми за начинаещи - т.е. първата програма - и много ми допадна.
Като прочетох, че правиш силови тренировки от нейния сайт, веднага влязох да видя кои са, но нещо не се ориентирам по имената. Можеш ли да ми кажеш кои от останалите 8 програми са тези, които правиш? Предварително благодаря  Hug -

# 280
Вив, аз точно сурова ряпа нещо недолюбвам, може би заради миризмата Embarassed Но така ми хареса много.

Хубава идея ми даде с печенето  Peace
С кората ли я печеш или белиш и тогава? Слагаш ли във фолио или само така?
Благодаря предварително!

До момента винаги сурови съм ги хапвала - червената дори не я стържа, а направо я хрупам като ябълка

# 281
Бели се, нарязва се като картофи за печене и се пече в тава с мазнина. Може да се сложи фолио и то да се намаже с мазнина, дори е по-удобно, ако някое парче залепне.

# 282
Вив,правих  тест,първата ми работа бе това.Но,да ,ще отида и на гинеколог.

Ей,за печена на фурна ряпа,не бях се сещала Grinning
И от мен едно  предварително благодаря,Шоки  bouquet
Обожавам ряпа,сурова ,настъргана,а малките репички ги хрупам като чипс Heart Eyes

Лук на скара ще правя тези дни,видях идеята тук:
http://vanillka.com/2012/05/23/my-favourite-onion/

# 283
Лук на скара ще правя тези дни,видях идеята тук:
Oх това ми е любимо! Редовно като си пека пържолки на оребрения тиган и слагам и резени лук да се запекат. След това ги нареждам върху месото и става страхотия!
Иначе и аз съм почитатлека на ряпата и алабаша. Когати ми се хапва нещо ей така за хрупане, си режа на парченца , посолявам и си похапвам. На салата също много често я ям. С алабаш си бях правила огретен - със сирене и яйца, както се прави картофения. Много хубаво става.

# 284
  • София
Солима, относно тренировките, самата Руми казва, че е хубаво да ги следваш както са дадени, в такава последователност. Като една програма можеш да правиш от 4 до 6 седмици, за да не привиква тялото с нея.
Програмите са в секция тренировки (то е падащо меню), ще видиш, че първата е начинаещите, след това има други, като колкото по-надолу стигаш, толкова са по-трудни.
Аз така и не ги правя подред  Embarassed
Правила съм Божествени тела, Умирай трудно, Адреналин в кръвта, Стегни се ... Някои са съчетани с аеробни финали - например Умирай трудно.
Правила съм и отделни тренировки, които не са от някоя програма, когато съм в период, в който не ми се следва програма  Grinning
Ако ти допада Руми като инструктор - нищо повече не ти трябва, следвай съветите и тренирай силово, чат пат аеробно, храни се хубаво и скоро се почнеш да жънеш резултати  Hug
Но храната си остава най-важна  Peace Там има ли куцукане, тренировките не помагат.
Успех и дано мъничко да съм те стимулирала  Hug

Общи условия

Активация на акаунт