НВ-ВМХ, част 71

• 38 472
  • 726
  •   1
Отговори
# 390
Скумрията е сравнително достъпна наистина, за разлика и от сьомгата, и от сьомговата пъстърва. Но от време на време, когато намалят сьомгата или пък пуснат сьомгова пъстърва, се възползвам Wink

# 391
Аз я вземам на цена от 3.90 до 4,90 за кг, което си е направо без пари. От сестра си знам, че в София такава цена няма. Но сега се сещам, че сьомгова пастърва съм вземала на промоция от един хипермаркет-верно беше божествена.
 Момичета излизаме на въздух-прекрасна събота от мен!

# 392
Здравейте.

Мис Файн, добре дошла, добър избор.  Party  Hug Hug

Аз вчера за пръв път направи кокосови палачинки. По-прекрасно нещо не съм яла.  Heart Eyes Със сирене си ги намазах и с малко сладко, което не беше добре, но съвсем малко.
Все още не е настъпил момента за дълго да съм изцяло стриктна, но в повечето време съм, за което съм много доволна. Явно моето темпо е с по-малки крачки.

# 393
Облаче, и аз навлязох постепенно в този начин на хранене, а не отведнъж. Щом така ти е по-комфортно, направи го постепенно. Вярно, че така може да ти трябва и по-дълго време за адаптация, но пък ако те плаши рязката смяна, както ме плашеше мен, по-добре да правиш плавен преход, за да ти е по-спокойно. Няма смисъл да скочиш с двата крака, да ти стане много трудно, да не издържиш и да се откажеш, а после да се обвиняваш Hug Е, ако беше диабетичка, най-препоръчително щеше да бъде да направиш бърз преход, но след като не си, а и след като е налице факторът емоционално хранене, по-добре да си осигуриш психически комфорт - така и с храненето ще ти бъде по-лесно.

# 394
Благодаря, Шоки.  Hug Аз отначало бях решила да направя рязък преход, не се получи. И сега няколко дни съм стриктна, после ям малко сладко, и продължавам. Много е погрешно човек да се обвинява и да се чувства виновен и да вземе да се откаже.  Rolling Eyes

# 395
Здравейте.

Мис Файн, добре дошла, добър избор.  Party  Hug Hug

Аз вчера за пръв път направи кокосови палачинки. По-прекрасно нещо не съм яла.  Heart Eyes Със сирене си ги намазах и с малко сладко, което не беше добре, но съвсем малко.
Все още не е настъпил момента за дълго да съм изцяло стриктна, но в повечето време съм, за което съм много доволна. Явно моето темпо е с по-малки крачки.

Важното е, както казва и Шоки, да уцелиш твоя си начин
Няма нужда от самообвинения
Когато стане, тогава
Или даже да поддържаш 80% стриктност примерно пак е нещо
Като свикнат тялото и психиката и тогава е ред на следващата крачка

А относно сладкото, можеш да си направиш
Пакет замразени ягоди се варят на бавен огън, пасират се по желание
Варят се до желана гъстота
Може и да се желират леко накрая
Стават чудесни и без захар

Колко е сьомгата в БГ?
Ние тук взимаме, когато я пуснат на 20-25 лв за кг филе
Или 10лв за цяла риба
Но са винаги едни големи парчета и като я изпека на тиган и после само това ям цяла седмица, комбинирам с различни зеленчуци
После не поглеждам сьомга поне месец
После наново ми се прияжда и хайде пак

Вчера с приятелка се отбихме в тукашен режимен магазин
Поглезихме се с шок.мус
За съжаление бяха сложили мед и беше ужасно сладък и го ядох на части, хем беше съвсем малко количество, падна се по лъжица на час

# 396
Ами, в Пикадили напоследък, от месеци, сьомгата е 35-40 лв/кг Rolling Eyes Понякога я нямаляват на 20-25 лв, но трябва да се дебне моментът. И аз имам предвид филе, макар че понякога купувам и котлети, но на тях цената май винаги им е малко по-висока.

# 397
 Hug УАСП,и аз така смятам, защото като се сравнявам с другите в не моя полза, е много демотивиращо. Благодаря за идеята за ягодите.  Hug
Само се безпокоя така като ям сладко отвреме -навреме и как ще се получи с килограмите. Да не взема да кача, сега съм 78 и хич не е желателно да се увеличат.

# 398
Трябва да приемеш някакви малки компромиси в постигането на голямата цел
Явно за теб всеки ден ти носи малка победа, а това не е хич малко
Иска се и известно препрограмиране явно
И никакво сравняване
Всякакво сравняване няма основа, всички сме различни, различна история, различна причина да сме тук, различен напредък
Аз напр свалях много бавно и за 6 месеца свалих с мъки 14 кг
А познати за толкова свалят по 30
Не е честно, ама такъв е животът

Относно зеленчуците, това наистина иска най-много време за готвене
Ето сега взех една зелка
Докато я сваря и припека, ще минат часове
Ще изгоря много ток
А 1кг пържоли се пекат точноза час на тиган или във фурна и искат точно две минути внимание

# 399
Опитът ще покаже, облаче Wink Така, ако видиш, че килограмите тръгват нагоре, а и не само килограмите, а всъщност по-важни са мерките, тогава ще имаш по-силен стимул да ограничиш повече въглехидратите Wink

Ехеее, УАСП, 14 кг за 6 месеца е страхотно! Ако беше за 1 година, пак щеше да бъде супер, но за толкова кратко време си е направо зашеметяващо.

И си права, че не трябва да се сравняваме, защото действително историята ни е различна Peace

# 400
  • София
Леле, 40 лв за сьомга ...  Shocked Все си е по-скъпо в Пикадили месото, ама това вече е направо  ooooh!
В нашия квартален рибарски магазин котлетите са 22 лв. при това охладени, не замразени.
Рядко взимам и аз, заради цената, но понякога - за разнообразие на скумрията.
Иначе чистената скумрия е 7,90лв. а цялата (нечистена) е 4 лв.

# 401
Облаче, аз бих те посъветвала , ако имаш възможност за 1-2 дена да си измерваш храната , която приемаш като количество и да я въведеш в  някой сайт, който ти дава % П, В и М . Така ще имаш ориентировачно представа в какви рамки на В се движиш . До 50 гр го дават за отслабване, от 50 до 100 гр за поддържане и над 100 се дебелее. Разбира се, че при всеки са индивидуални тия грамажи, но да добиеш някаква представа все пак.

ПП: А някой дали е купувал от Лидл вакумирано филе от скумрия и дали става като качество? Загледах се веднъж ( май беше 10-12 лв за кг  newsm78) и ми хареса , че е само филе и 4 парчета бяха по-малко от кг, но не посмях да купя, че ме е страх като се размрази да не станат на каша, тъй като имам такъв опит с други риби.

# 402
Между 25 и 30лв я гледах последно сьомгата в Пикадили, в Метро се движи също в такива граници, като разликата между филе и котлет е 1-2 лв мисля, не помня в чия полза, мисля, че беше на филето.
Аз обичам, но с тази цена веднъж месечно най-много да взема. Хубавото е, че ми е много удобна откъм чистене и давам на детето съвсем спокойна, защото няма скрити костички и прочие. Общо взето костите са ми основен критерий при избора на риба и колко е мазна.
Ципура и лаврак много обичаме, тях вземаме от солунската риба, но там цените също са солени, така че и те са  на месец-два-три Simple Smile

Аз декември бях решила да пробвам без закуска, но самият месец не ми беше чист като хранене, повече алкохол, по празниците се отпуснах и като цяло опитът не беше успешен. Не мога да го отдам на липсата на закуска в никакъв случай, за тази цел, трябваше това да е единствената промяна, но определено при мен съзнателното чувство за ситост, след визуален стимул с достатъчно храна е много важно и за подсъзнателното ми спокойствие до следващото хранене. Не знам стана ли ясно какво точно искам да кажа, но сега съм решила 2 седмици да пробвам едно и също всеки ден, 2 хранения с яйца, едно с месо и да видя какво ще се получи.

# 403
Сигурно аз съм сбъркана, но не обичам сьомга  Laughing
Купувам основно лаврак, пъстърва и фагри. Има една много хубава риба - хиона, но трудно се намира.

Облаче, момичетата много хубаво са те посъветвали - направи плавен преход, дай си малко време - така и чисто психологически ще имаш време да се настроиш и няма да приемаш този начин на хранене като задължение.

Вкъщи се храним НВ ВМ, но приятелят ми също тренира, така че за нас е нормално. Както вече сте отбелязали това пести много време от въртене в кухнята, а и от пазаруване - просто влизам в магазина и 20 минути са ми напълно достатъчни. Сигурно ще прозвучи гадничко, но много се кефя като си погледна пазарската количка - красота  Heart Eyes Като гледам чуждите и си мисля - горките хора, с какво се хранят

# 404
Хехе, и аз преди гледах в чуждите колички
Даже един от тукашните режимни гурута точно това пишеше: "погледнете какво купуват дебелите и какво слабите хора"

Ние губим време в магазина, защото всеки месец разместват всичко из основи
Точно научиш кое къде е и хайде пак наново се почва търсене
Ама това поне при нас не води до отбиване до рафтовете с буклуцу, колкото и да им се иска

Общи условия

Активация на акаунт