НВ-ВМХ, част 71

• 38 471
  • 726
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте, момичета! Реших да ви пиша, защото ви следя с голям интерес, а ми се струва малко гадничко само да воайорствам  Laughing... Да се представя набързо - четиридесетгодишна  бивша пушачка, скачаща от диета в диета с променлив и непостоянен успех. (Последната ми беше на овесени ядки - за 10 дни свалих 3 килограма, които в никакъв случай не са мазнини.) Май на тази преклонна възраст най-накрая ми увря мозъкът, че не ми е нужна поредната чудодейна диета, а ми трябва начин на хранене. Препъни камъкът при мен е нетърпението, желанието за бързи резултати, но...както казах - човек помъдрява на дадени години Wink.
За съжаление няма да мога да допринеса нищо за темата (липса на опит, образование), а и най-вероятно и ще ви отегчавам с глупави въпроси. Моля за търпение Embarassed! Прочетох някои стари теми, но вие толкова много пишете, че направо е трудно да ви следи човек (браво за което).
Начинът ми на хранене (когато не съм на "чудодейна" диета) е месо, яйца (ох, дано да не си докарам алергия - ям поне по две на ден), мазно (сланина, масло, майонеза) и ЯДКИ, в частност семки. Притеснявам се, че прекалявам с тях, изяждам около 100-200 гр. на ден и не съм сигурна как ще се "вържат" сега. Усещам защо ги ям - ми, просто съм лакома, за да се наситя, трябва да дъвча нещо дълго-дълго... Особено като седна вечер пред телевизора (лаптопа) да гледам филм.
Ами, май това беше засега.

# 406
Добре дошла и успех
Семките ги яж сурови, непосолени и по възможност накиснати
Така няма да можеш да поглъщаш големи количества

# 407
Добре дошла и успех!
Махни я тази майонеза - не ти трябва  Wink
Смени я с извара или кисело мляко за сосове и дипове.
За ядките вече са ти казали, как да действаш. Освен, че не са ок печени, те имат и много сол.
Според мен спокойно можеш да ги замениш с моркови, краставици и чушки - режеш на лентички и хрупаш така пред ТВ-то  Wink

# 408
И при мен много се съкрати времето за пазаруване и количката ми изглежда направо красива  Laughing. Всичко на всичко три щанда-зеленчуци, сирена и месо. Аз пък риба хич не обичам, понякога взимам сьомга, повече заради децата, но и те много не примират. Само миди, пресни и ги варя на пара, цялото семейство ги обожава. Тук рибата е на особена почит, но въпреки, че идва от местните рибари е ужасно скъпа.
Тези дни вечер много ми се дояжда сладко, може би заради ПМС. Дано да отмине  Peace

# 409
  • София
капитан хук , здравей  wavey
Припознах се в теб с това, че искам резултати за вчера  Laughing винаги съм си била такава, затова и винаги съм правила екстремни диети. В резултат на това съм сваляла от мускул/вода/ мазнинаи при следващото качване на кг - качвах съответно мазнини ...Така се стигна до момента, в който бях доста мазничка, макар и не дебела, но с 6 кг отгоре, само мазнини, основно на дупе, корем и паласки ... Разбира се това "телце" се придружаваше от абсолютната невъзможност да сваля и грам, каквото и да правех ...
Искам да те окуража, че си на правилното място, но трябва да се заредиш с търпение. Момичетата тук винаги са ми повтаряли ( и особено Шоки, която е уникално търпелива  Embarassed) - търпение, търпение, търпение ... Аз мислех, че започвайки веднага трябва да започнат и резултатите, най-малкото в кантара. Е, не става така, за съжаление.
Но смело мога да кажа, че след 10 месеца вече се харесвам, мазнините по мен намаляха драстично, особено след като изчистих храната и започнах спорт, мисля, че постигнах формата, която исках първоначално и най-важното - научих се да живея без въглехидрати. Това е постижение, понеже аз съм захаро - зависима  Embarassed Не че не ям захар в момента, но е наистина рядко.
ПРез тези 10 месеца имах и множество напълнявания. По метода на пробата и грешката установих, че съм прекалявала с мазнините (ядях по около 300 гр на ден само мазнини) и като хапна и някой въглехидрат, различен от зеленчук - ето ти го, готово напълнялото коремче и палски. Вече не ям толкова мазнини (разчитам само на тези в продукта и на мазнината за приготвяне), т. е. установих коя формула действа при мен, за да свалям.
Установих също, че за да слабееш само от мазнина трябва дисциплина, постоянство и търпение.
Резултатите обаче са страхотни!

По въпроса с количката и пазара - и аз си се кефя на пазаруването, освен че спестявам доста пари (които преди харчех за вредности, от типа на кори за баница, спагети, оризи, лещи, всякакви пълнозърнести неща, и не помня вече какво ...). Сега пазарувам малко на брой, но прекрасни неща - месо, яйца, риба, маслини, зехтин, авокадо, сирена, кашкавал, масло, сметана. Евентуално някой черен шоколад, тахан или ядки. И зеленчуци и плодове.
Като гледам народа какво купува и лошо ми става.  Tired

# 410
капитан хук, добре дошла! Simple Smile Ако нямаш много килограми за сваляне, няма да стане бързо, предполагам, но във всички случаи този начин на хранене носи големи ползи по отношение на здравето Peace И Вивиан е права - понякога трябва повече търпение. (Вив, аз си спомням, че ти казах, че заради сравнително ниското ти тегло (по ИТМ си на долната граница, предполагам), при теб би проработило максимално изчистено хранене плюс спорт - оказах се права Wink Радвам се, че постигаш резултати и особено че си намери начин на трениране, който да ти е и приятен, и полезен! Hug) Обикновено по-бързо и по-лесно свалят хората с по-сериозно затлъстяване, а също и тези с инсулинова резистентност, метаболитен синдром, диабет. Ако и сега теглото е нормално, но искаме да махнем няколко килограма, защото не се харесваме, тогава обикновено е по-трудно.

Успех на всички в стремежа към тялото, което искате да имате! Hug Този начин на хранене дава приоритет на здравето, това е ясно. А оттам нататък по отношение на външния вид също често развитието е много благоприятно, но понякога не може да се мине без спорт, особено ако сме по-суетни Wink

# 411
Момичета, .... БЛАГОДАРЯ ВИ Heart Eyes! Наистина имам нужда от съвети, обяснения и подкрепа. Обърнах внимание на всичко, което сте писали и ще се работи върху него  Grinning! (Не се бях сетила да накисвам ядките). И майонезата ще я махна. Може ли да си пиша менюто, за да го поправяте? Който му се занимава , де Embarassed.
Основният ми и наболял въпрос е за яйцата...много ги обичам, по колко си позволявате на ден?

# 412
  • София
Кукче, яйцата са ти екстра, няма страшно, хапвай си ги всеки ден.
Пиши менюта, аз съжалявам че не писах и ми трябваха месеци, за да разбера защо нещата не ми се получават.
Шоки, вярно е, така ми каза  Blush Но е много трудно да започнеш спорт, когато си на средна възраст, никога не си спортувал и ни е противно до немай къде  Laughing Не съм и знаела, че силовите, при това кратки, биха ми дали този резултат. Мислех че трябва месеци на къртовски тренировки, за да постигна нещичко, дребно. Това ме обезсърчаваше много.
А относно търпението - трудно е наистина  Embarassed Но това е положението.

# 413
Върнахме се-днес е прекрасен ден! Да е запознаем-тази снимка ще си я оставя за *преди* Joy, а края на април съм си заплюла за една хубава снимка *след*.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=757035497657458&set= … ype=1&theater

# 414
  • Варна
Каква синхроничност! Тъкмо страдах, че имам да чакам дълго време, докато постигна желаната форма и вие сте писали по въпроса с търпението. Няма как, трябва промяна на нагласата, на мисленето. Мазното хранене е начин на живот.
После да споделя, че майонеза с шарлан въобще не ми хареса и реших, че няма смисъл от нея.
Също да кажа, че целувки с течна стевия не се получиха, но стана крем карамел, който пък ми нагарчаше. Така че и това отпада и остана едно нормално ядене на бекон, омлети и кюфтета, домашни суджуци и пастет. И тъй до победата! Успех вам!

# 415
Когато не си налагам забрана, много по-лесно се отказвам от неподходящи храни. Оставям се на течението и нещата се получават спонтанно. Без усилия, без терзания, без емоции.
Това дали влизаш от раз в режима или постепенно не е важно. Важно е да постигнеш крайните цели, но при всеки те са различни.
Малките спънки за мен не са проблем, за някои също не са реален проблем, по-скоро в повече емоционален, отколкото здравословно повлияващ се, но да, има случаи, в които малките спънки водят до хранително разстройство. Но едно такова разстройство би отказало болните от по-нататъшни спънки, а на тези, на които не им пречи отклонението, просто ще са прегрешили един ден с нездравословна храна.
Хора сме все пак.

Последна редакция: сб, 11 яну 2014, 16:37 от Merelenda

# 416
Аз да споделя и моя опит относно отслабването.

1. Без стрес!!!! Най-важното! Каквото и да правите, ако сте залети от стреса, няма да стане. Дори и диетата и спорта да са перфектни, няма шанс за влизане във форма. Човек не може да се изолира от стреса, но може да си помогне да с есправя по-лесно с него. Качествените мазнини са важни и основополагащи за спокойствието на съзнанието ни. Освен това магнезий или други хранителни добавки също биха ни помогнали да се пазим от стреса. Но при всички случаи трябва да отстраним вътрешните причини за стрес - липса на самочувствие, самоомраза и прочее негативни усещания, свързани със собствената личност.

2. Хранене - минимум 80% от резултата. Придържайте се до диетата си, иначе няма да стане. Режимните десрти пречат почти изцяло, освен ако сте много тежък случай с повече от 20кг отгоре и с някакво заболяване. Също, ако организмът ви е здрав въпреки наднормените килограми, тялото няма да си ги даде, защото не иска да си разваля рахатлъка. Килограмите не му пречат на оптималното функциониране и то няма нужда да поправя нищо по себе си чрез загуба на мазнини.

3. Спорт - останалите 20%, но са много важни. Правилните тренировки удължават ефекта на диетата и го оптимизират. Спомням си, когато отслабнах 2. курс в унито, спрях с диетата, ядях всякакви боклуци, но в по-малки кол-ва, но тъй като ходех ужасно много пеша, компенсирах лошата диета с много движение. И продължих да отслабвам. Освен това не бях под стрес! Едва когато се преместих на общежитие и живях много време с едно много особено момиче, се чувствах адски гадно в нейно присъствие и логично започнах да пълнея и то скорострелно. За 2 години върнах 10кг. И продължих да пълнея, докато не открих режима, но да не навлизам в подробности. Схващате ми мисълта.

4. Постоянство и търпение - правите всичко, което трябва колкото се може по дълго време. Имаше една китайска поговорка, която казваше, че капката вода издълбава камъка не със силата си, а с постоянство.

5. Дяволчето е в детайлите - щом се налга ЩЕ броите калории и въглехидрати, и дори мазнини. Някои хора отслабват като пушки при огромен калориен преразход. Други наистина трябва да гладуват, примерно циклично. Всеки е различен. Ако се храня редовно и нормално, дебеля. Горчива истина, но е факт. Явно моето тяло има нужда от малко храна. Но ако не ям достатъчно, съм адски гладна. Като цяло установих, че:
      1) повече мазнини, отколкото са налични в животинските продукти, нямам нужда (т.е. мога дори без зехтин в салатата);
      2) трябва ми определен обем на порция, независимо какво ям (т.е. лесно мога да прекаля в протеини и мазнини, ако не сложа достатъчно зеленчук);
      3) имам нужда от повече протеини, отколкото съм си мислела (установих, че ми се прияждат непрекъснато мазнини - сметана, чисто масло, зехтин,тахан и пр., ако не съм яла достатъчно протеини);
      4) трябва задължително да пропускам 1 хранене за деня - най-удобно е закуска, иначе спя по цял ден, дори режимно нахранена,като тогава е най-подходящия момент за кафе с масло. Енергията тогава е като ритник в г***а.  Joy
      5) ако не си набавя необходимия протеин, имам неистова нужда от десерт! т.е. все още съм гладна.
      6) 3 пълни хранения на ден ми отнемат твърде много енергия за храносмилане и ми дават твърде малко за работа.
      7) без интензивни тренировки ВСЕКИ ДЕН нямам никакви резултати. Sad

Това е моят опит! Надявам се да е бил полезен на някого! По принцип имам да свалям 15кг и ще трябва да си стегна Д-то и да действам яко. (Само да се оправя, че съм малко болна и не ми е до спорт в момента...  Sick)

# 417
  • SA
капитан хук , добре дошла и от мен! Желая ти успехи с режима!
Не се притеснявай от яйцата. Освен, ако нямаш алергия кьм тях, по 2-3 на ден не е никак много.
А храните, които описваш, че по начало харесваш, идеално се вписват в режима, така че няма да ти е трудно.
Луди Пеперуди, ти  "преди" си изглеждаш добре.  Hug Завиждам ти за онзи баир с козите пьтечки! Точно по такива обичам да се катеря аз.  Embarassed

# 418
Момичета, тъкмо намерих свястна рецепта за пангасиуса, и вие ме отказахте от него Sick Това, че идва от Виетнам не ми е харесвало, но пък съм си казвала - хайде сега претенции, то и ако е от друго място едва ли ще е по-различно. Tired

На мен ми става тъжно като видя в супера хора, с едни колички преливащи от храна, а в Метро задължително към тях върви и забучен огромен стек с тоалетна хартия. Mr. Green

# 419
Относно търпението ще кажа само едно нещо - Няма как да си трупал с години и да искаш резултат за дни  Peace Първите крачки винаги са най-трудни, но са знак, че човек може да преодолее себе си, когато има мотивация
Безумно е да не познаваме тялото, в което живеем и да го съсипваме от глупост

Последна редакция: сб, 11 яну 2014, 17:58 от Like_Smoke

Общи условия

Активация на акаунт