НВ-ВМХ, част 71

• 38 438
  • 726
  •   1
Отговори
# 465
Луди Пеперуди, и аз седя през по-голямата част от деня, работата ми е такава Embarassed А сигурно и повечето момичета работят на бюро. Но и аз, също като теб, се стремя да вмъкна някакъв вид тренировка сутрин преди закуска, а се опитвам също всеки ден да поизляза поне за час из квартала. Правим толкова, колкото ни позволява конкретният ден Hug Важното е, че имаш някаква форма на спорт - все пак е по-добре, отколкото ако въобще няма. Не се притеснявай Hug А спортът действа положително в толкова много отношения, далеч не опира само до контрол на теглото.

# 466
  • UK
Добро утро и от мен  Heart Eyes
Вчера закръглих една седмица, започнах с идеята постепенно да навлизам в режима, но тъй като не ми се дояде нищо сладко/тестено до сега, бях 100% стриктна.
 Спортът ми си върви както преди, но още не съм излизала да тичам, понеже съм болна и не знам как ще се чувствам при подобно натоварване. Има ли някой друг, които се занимава с тичане, имам предвид по-сериозно. Аз имам вече 2 полу-маратона и когато тренирам минавам м/у 10 и 22км.
 На силовата ми тренировка ми беше малко трудно с тежестите, които по принцип са ми добре. Иначе всички останали класове във фитнеса не ми бяха проблем.
  Освен това коремът ми значително се прибра и най-накрая разбрах какво имате предвид, когато казвате, че се усеща истинският вкус на храната. Всичко ми е по-вкусно и то просто с малко сол, като авокадо например.
  Имам въпрос, някой яде ли сурово месо  Embarassed Не питам от гледна точка на потенциални заболявания (паразитни главно), интересува ме гурме/вкус/ ползи за организма гледни точки.
Miss Fine радвам се да те видя и в друга тема. Наденички и колбаси с подходящо съдържание за режима няма, вярваи ми, няма значение, че живеем в Англия. От няколко години само съдържания чета, наденички с повече от 60% съдържание на месо не съм видяла досега. 40% се допълват от соев протеин, bred crumbs, modified corn starch. Много съдържат и захар.
Кокосови стърготини и сурови лешници купувам от Лидъл, бадемите са най-евтини в азиатските магазини.

# 467

Имам въпрос, някой яде ли сурово месо  Embarassed Не питам от гледна точка на потенциални заболявания (паразитни главно), интересува ме гурме/вкус/ ползи за организма гледни точки.

Обожавам карпачо и хапвам при всяка възможност. За ползи не знам, но е ужасно вкусно в комбинация с пармиджано и рукола  Peace

# 468
  Да се похваля, вече няколко човека ми казаха, че се вижда, че малко съм прибрала телесата  Mr. Green Иначе мъжа ми, който от 100 години ми намиля, че съм дебела, да се стегна и тн, вчера ми се разсърди, че не искам да ям в Макдоналдс  Twisted Evil И че съм преигравала...Аз в Макдоналдс по принцип не умирам да ям, камо ли сега да си съсипя целия труд точно с този боклук...Много ме ядоса  #Cussing out
  Вчера ходих да се запиша на фитнеса, днес отивам. Бях доста впечетлена, човека му казах, че съм на това хранене, каза да съм на нея 6 седмици, да видим как се движа и ще говорим пак.
  И в този ред на мисли, някой може ли да ми каже каква е разликата между Аткинс диетата и това хранене  newsm78
  Вчера си правих пица, стана страхотна, всички я ядоха и им хареса.
  Авокадо не обичам  Simple Smile
  svidni4ka радвам се да те видя тук, знам за сосиджите, но пуста лакомия  Whistling А и понякога е най-бързото за правене, избягвам ги де. От Азда купих аз кокосови стърготини и бадемово брашно, но ще видя и в Лидл, от там взех филирани бадеми. Чужди магазини при нас няма....

# 469
  • UK
Miss Fine да допъля, че уж едни и същи продукти са доста различни в различните магазини. Crème fraiche на Morisons  е гъста и хиляда пъти по-вкусна от тази в Азда, която е някакси течна, а разликата в цената е само 10р. Купи си и Cornish clotted cream, направо е божествена, също козето масло на St Helens е наистина добро, произвежда го един поляк  Laughing
 Сори за спама, но ако има още някой от Англия да  каже за някоя хубавина, която ние пропускаме, няма да се разсърдя  Whistling
 Питах за суровото меса, защото аз го обожавам и има моменти, в които гладът ми за сурово месо е както на някои за шоколад. Просто трябва да отида до магазина и да си купя.... ooooh!

# 470
Ами, НВ-ВМХ стъпва до голяма степен върху диетата на Аткинс. Разликите са общо взето следните:
1. При Аткинс има постепенно увеличение на въглехидратите от един момент нататък, ако човек е постигнал желаните резултати и иска да увеличи. Така се вижда и колко точно му понася да увеличи.
2. Аткинс е създал диетата си доста отдавна, при много по-малко налична информация, така че той е одобрявал всички мазнини, включително богатите на омега-6 растителни, но днес знаем, че те не са препоръчителни.
3. Аткинс също позволява нисковъглехидратни сладкиши с подсладители и т.н., включително има цяла индустрия за такива Rolling Eyes Съставките на тези продукти често са съмнителни, въпреки че е възможно да са сравнително нисковъглехидратни. В България не се продават такива храни, но дори и така, пак не е препоръчително да се налита много на режимните десерти, дори и домашно приготвени, защото често хората имат проблем с глада за сладко, а така само го поддържат. Освен това при много хора десертите, дори и режимни, стопират отслабването, ако се прекалява с тях. Разбира се, индивидуално е.
4. Ако не се лъжа, Аткинс не поставя никакви рамки по отношение на белтъчините, докато в НВ-ВМХ все пак има някакви ориентировъчни проценти.

# 471
Момичета,може ли да ми препоръчате някакви пробиотици от личен опит,става въпрос за запек след спиране на цигарите,проблема ми е толкова неприятен,че не мога да чакам стомаха ми да се регулира от самосебе си Shocked Мерси предварително Hug

# 472
  • София
Днес за първи път опитах тахан от тиквено семе на Балчо, мммм, нещо свръх божествено е  ooooh!
Що ли го купих ...

No_frame bitch , от тези из нашите аптеки най-много харесвам Пробиен.

# 473
Момичета,може ли да ми препоръчате някакви пробиотици от личен опит,става въпрос за запек след спиране на цигарите,проблема ми е толкова неприятен,че не мога да чакам стомаха ми да се регулира от самосебе си Shocked Мерси предварително Hug
Най-доволна съм от тези на Аквасорс  Peace

# 474
  • София
Шоки, прочетох те в другата тема, където казваш, че на ВМ-НВХ се изгарят повече калории дневно, отколкото иначе. Би ли могла да разкажеш малко повече по този въпрос  Embarassed За първи път чувам тази "екстра" към режима и ме заинтригува.

# 475
Имаше проучване преди 2 години, което показва, че при нисковъглехидратно и високомазнинно хранене участниците в спокойно състояние изгарят средно по 300 калории повече от разхода при нискомазнинно и високовъглехидратно хранене. Всъщност ето подробностите:

http://jama.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=1199154 - това е самото проучване
http://news.harvard.edu/gazette/story/2012/06/when-a-calorie-is- … t-just-a-calorie/ - тук (и на много други места) има коментар

Ситуацията е следната:
След намаляване на теглото метаболизмът се забавя (т.е. калорийният разход намалява), което донякъде обуславя и възстановяването на свалените килограми в повечето случаи. В това проучване първо участниците свалят 10-15% от първоначалното си тегло, а после за периоди от по 4 седмици редуват 3 вида диети:

1. класическа нискомазнинна-високовъглехидратна (60% въглехидрати и по 20% белтъчини/мазнини)
2. нискогликемична, подобна на Зоната (40% въглехидрати, 40% мазнини, 20% белтъчини)
3. НВ-ВМХ (10% въглехидрати, 60% мазнини, 30% белтъчини)

Трите режима са изокалорийни, т.е. приемат се еднакъв брой калории.

Оказва се, че метаболизмът се забавя най-много, съответно изгарят се най-малко калории, на нискомазнинната-високовъглехидратна диета, а най-много калории се изгарят, т.е. най-малко забавяне на метаболизма има при НВ-ВМХ. Нискогликемичната заема средната позиция. И това е калориен разход в покой, т.е. при НВ-ВМХ просто се изгарят повече калории за поддръжката на организма. Това проучване даде повод да се заговори за "метаболитно предимство" на нисковъглехидратното хранене.

Последна редакция: пн, 13 яну 2014, 14:18 от Cioccolata

# 476
  • София
хм, много интересно! Благодаря за това инфо Шоки.   bouquet
Прекрасна екстра  Mr. Green

# 477
А аз прочетох нещо много любопитно вчера и мисля да се разровя за повече информация Thinking Том Нотън споменава, че в книгата си Primal Body, Primal Mind авторката Нора Гедгаудас твърди, че алкохолизмът всъщност е признак на пристрастеност към въглехидратите - тялото си търси глюкозата и алкохолът се явявал заместител. И съответно твърди, че когато се мине към НВ-ВМХ и след кетоадаптацията, когато се излезе от зависимостта от глюкозата като източник на енергия, алкохолизмът се "излекува" от само себе си newsm78 Много интересно ми прозвуча, но ми се струва малко далечна връзката, така че не знам какво да мисля, но ще потърся повече по въпроса.

# 478
  • SA
Шоки, точно днес преглеждах тази статия, макар и да не я прочетох много задьлбочено.
Доколкото разбирам, той разглежда алкохола като много бьрзо разграждащ се вид захар. Което не е сьвсем правилно, защото метаболитните преврьщания на алкохола в тялото са доста различни от тези на вьглехидратите.

# 479
Да, звучеше прекалено сензационно, за да е истина това за алкохолизма Wink

Общи условия

Активация на акаунт