НВ-ВМХ, част 71

• 38 456
  • 726
  •   1
Отговори
# 450
Благодаря на всички за съветите и подкрепата.  Hug

Луди пеперуди
, изглеждаш много добре.  Hug

При мен мъжът ми е свикнал с моите търсения за режим подходящ, то не е от сега да спазвам нещо. Подкрепя ме за всичко, и за ВМ-НВД също. Много му разказвам, него не го интересува особено, ама слуша и се съгласява. Мама също спазва нещо подобно, избягва хляб, сладко и хапва по-мазничко, най-интересното е, че сама си го откри преди аз да започна режима.
На останалите не обяснявам. Или казвам, че избягвам сладко и хляб.
А в офиса не ме вземат много-много насериозно и ми се смеят, че ям мазнини. Ама всичко е в рамките на доброжелателното. Там не обяснявам, предпочиам да не задълбавам нещата, защото нямам достатъчно знания както вас и не мога да се аргументирам на добро ниво.

# 451
  • София
joya много се радвам, че си приготвила пилето! И много се радвам, че ви е харесало, особено на децата  Heart Eyes
Ти успя ли да опиташ от коричката?  Wink

Ох, аз пък още обяснявам ... И то на приятелки, които ме гледат с мъка на очи и молба да им кажа как да отслабнат (от преди режима ме знаят, че темата "Диети" ми е любима  Laughing) ... и като кажа и ...  baby_neutral
Все се заричам, че спирам. Не го правя, а трябва!

# 452
Така е, да. През последните две лета проблемът на *хората* беше защо съм напълняла толкова....До рев са ме докарвали-това ли беше най-важното, борех се за живота си и уж не ми дремеше как изглеждам. Сега пък се чудят толкова ли вече се имам за здрава, че и с външния си вид се занимавам.Угодия няма...ама вече такъв гьонсурат съм станала, че не ми дреме.
 Хайде-шепа орехи за закуска и изчезвам на разходка и на гости-за днес съм си поръчала прекрасен ден. На вас-също!

Грозно, грозноооо, нямам думи! Това е само в България... Пожелавам ти много кураж и твърдост! Важното е да те подкрепя твоето семейство (мъж и деца), а другото няма никакво значение. А най-добре е да си смениш приятелките - щом само те разплакват. Sick
Ами честно-само една си оставих, ама ми е качествена Grinning
 Ние си изкарахме добре-помагах на домакинята, така че имах възможност сама да преценя какво да сложа в моята чиния и в чинията на синО..
 Купих си авокадо-като едно видно селянче да попитам-ядете го сутрин-как? Просто така ли се яде? Овкусява ли се с нещо?

# 453
Вив, аз пилето също го правя по подобен начин. Само дето като го сложа в намаслена тава го поръсвам със смес от извара и нарязани на ситничко домати и после кашкавал и не го обръщам. Днес пробвах телешки дроб с нарязан на едро лук в машината за готвене на пара, стана великолепно, ще се прави пак  Peace
Луди Пеперуди, аз го слагам или в зелени салати или го режа на кубчета като гарнитура към бърканите чйца на закуска  Flutter

# 454
Луди Пеперуди Може да го ядеш както искаш, като свикнеш с вкуса му.
Иначе в салата всякаква, комбинация сирене + варено яйце. Гуалакмоле, на вскяъде може да го слагаш.
Аз видях от колежката, тя го слага в манджи дори, в смисъл като сяда да яде, бута едно авокадо вътре, не го готви.
А веднъж правих и крем супа от тиквички + сметана и като изстина пасирах и едно авокадо вътре, много обогатява вкуса.

Вив да скрих си една, че пилето при нас се яде само и единственно заради кожата. И някой като ми каже ама как я ядеш и я даваш на децата, тя колко холестерол има  Joy

# 455
Много не ми допада вкуса, ще опитам утре вечер със салата Simple Smile

# 456
Луди пеперуди, много си красива! Hug Изобщо не слушай недоброжелателните хора! Знам, че е трудно, а особено ако се близки, наистина много боли. Но пък ако те наранят, им го казвай - нека да знаят, защото е възможно наистина да не се усещат. То ще проличи, когато им го кажеш (не чакай да минава време и да трупаш напрежение, а веднага кажи, че не ти е приятно да ти говорят така). Ако видиш, че са учудени и наистина не са осъзнали нещата, съм сигурна, че повече няма да възникват подобни ситуации или поне ще са по-малко. Ако обаче проличи, че нарочно са искали да те засегнат (има злобни хора), просто прекратявай контактите с тях Peace

Авокадото аз го ям обикновено с домати и сирене (слагам и доста зехтин и босилек Embarassed), просто някак не ми върви без домати. Но съм пробвала и само с варени яйца и не беше лошо също. Като всичко друго, и авокадото си е въпрос на лични предпочитания.  А иначе съм чувала, че много добре се съчетавало авокадото и само със сол и лимонов сок.

# 457
Луди пеперуди, имах предвид, че авокадото трябва да е меко. Ако е е твърдо е още зелено и със сигурност няма да ти допадне. Аз понякога го режа на 2, посолявам и слагам малко оцет и го ям с лъжичката направо Simple Smile

П.П. Днес ми върви да попадам на седмични менюта Simple Smile Ето още едно като част от 30-дневно предизвикателство за ядене на чиста храна Simple Smile

Последна редакция: нд, 12 яну 2014, 19:53 от Ули

# 458
  • USA
  Ули, много мерси за твоите попадения. В момента си пека карфиоления огретен и изглежда божествено, ще го поръся с натрошен бекон като е готов, ммм! А в хладилника може би от месец имам една спагети тиква и се чудих какво да я правя, и сега прочетох в тоя блог за чили с такава тиква, утре ще и дойде реда, значи.

# 459
Добро утро! Simple Smile

Луди пеперуди, много си хубава! Изобщо не слушай тоя и оня Hug
Авокадото и аз в началото изобщо не го харесвах, но то беше защото не знаех че може да се комбинира и със сладко , и със солено. Най го обичам размачкано с домати, печени чушки , чесънче...нещо като кьополу става. Или на парченца в салата,намачкано със сирене, с яйце..- като пастет.  А иначе разбито с какао и нещо за подслаждане  става страхотен шоколадов пудинг  Wink Но да, задължително трявба да е меко. Ако не намериш меко, просто твърдото авокадо го оставяш на топло едно денонощие и то омеква. Аз обиконовно го оставям под климатика. Друг начин да омекне е  да се завие в хартия , но тогава омеква по-бавно - за 2-3 дни.

# 460
Или до ябълки се оставя авокадото да узрее по-бързо.
На салата намачкано с малко сол и лимонов сок е супер, но мога и с лъжичка да го ям Simple Smile

# 461
Или до ябълки се оставя авокадото да узрее по-бързо.
Сега се сещам, че Инес беше писала , че и до банан омеква бързо. Simple Smile
ето тук има рецепти с авокадо:
http://www.gotvetesmen.com/search.php?str=%D0%90%D0%B2%D0%BE%D0% … 4%D0%BE&t=all

# 462
  • Vildbjerg,DK
Добро утро момичета Hug

Аз минавам само да ви пожелая успешна  и усмихната седмица. Иначе при мен всичко си продължава нормално за сега. Цялото семейство се храним по един и същи начин, като само щерката приема малко повече въглехидрати от нас. Аз открих, че сутрин не съм толкова гладна ( от както почнах да добавям кокосовото масло в кафето ) и понякога само кафе пия. После към 12 чак обядвам.
За авокадото и аз да се включа ( ядем го много често ) трябва да бъде добре узряло и меко, но с чиста маслено-зелена вътрешност , без кафеникави петна. Тогава е най-вкусно. Щерката си прави гуакамоле по стандартна рецепта но без кориандър, понякога с яйце. Ние с половинката със пушена сьомга го хапваме. При нас съм забелязала, че ако постои до плодове, узрява по - бързо.

bouquet

# 463
В хартиен плик с ябълка се води, че узрявало най-бързо. Не съм пробвала варианта с климатика, но при мен обикновено им отнема 2-3 дни поне.

# 464
Благодаря за съветите-преди да изляза на пазар изчетох малко за авокадото-за меко-меко е. Довечера ще го пробвам с някоя от рецептите.
 Тази седмица ми се очертава *седяща*-сутрин правя упражнения, доста ме натоварват, и толкова...После цял ден седнала. Усещам подсъзнателно как това ме кара да ограничавам храната.

Общи условия

Активация на акаунт