НВ-ВМХ, част 71

• 38 461
  • 726
  •   1
Отговори
# 420
На мен големия ми проблем в контролирането на порциите е, че чуството за ситост идва поне час след хранене. Отдавам го на това, че и аз съм правила много глупости в начина си на хранене и то още от малка. Вероятно нищо не може да се направи, освен да си опичам акъла вече  Laughing

# 421
  Благодаря за посрещането  Hug
  Облачето хай, радвам се да се видим и тук  Hug
  Имам бадеми, като на люспи сурови, нещо да ми препоръчате да направя с тях  newsm78  

# 422
Искаш да кажеш филирани бадеми ли? Аз съм пробвала да правя едни мъфини с тях и с кокосови стърготини, но не бяха много сполучливи, защото сухите съставки се оказаха доста, така че трябва корекция на рецептата. Ето какво съм си записала тогава:

Бадемово-кокосови кексчета

За 4 кексчета:
80 грама филирани бадеми
100 мл кокос
2 яйца
Около 30 грама масло
4 ванилии

Всичко се смесва. Пекат се в силиконова форма на 175 градуса за 15-20 минути.

По този начин стана доста гъста смес, а мъфините станаха по-сухи от желаното. Затова може да се правят с по-малко кокос или бадеми, или с повече яйца (3) или мазнина.

Друг вариант, който обмислям с такива бадеми (защото съм се запасила с 3 опаковки по 80 грама Rolling Eyes), са сурови бонбони: освен бадемите и евентуално кокос, мисля да сложа фъстъчено масло или пък разтопен шоколад, или и двете. Идеята е да се получи достатъчно гъста смес, която да може да се оформи като бонбони. Накрая ще овалям в кокос, разбира се, за да могат да се хващат. А може да стане и с малко сметана или пък с меко масло за слепване на бадемите и стърготините.

Трета идея - смилат се и им се добавя съвсем малко течна сметана или пък меко масло, колкото да придобият консистенция като марципан. И всъщност се получава нисковъглехидратен марципан.

# 423
Aglikka, много ти благодаря за споделения опит. Hug

# 424
Относно търпението ще кажа само едно нещо - Няма как да си трупал с години и да искаш резултат за дни  Peace Първите крачки винаги са най-трудни, но са знак, че човек може да преодолее себе си, когато има мотивация
Безумно е да не познаваме тялото, в което живеем и да го съсипваме от глупост
Ох, търпение му е майката... и дисциплина, и мотивация. Все си мислех че отказването на цигарите ще ми е трудно...

# 425
  • София
Днес ми попадна един Карфур под ръка и се запасих с два шоколада Wawel от 90 %  Whistling
Такъв шоколад досега не съм купувала, ям си 85% или 99%. Дано не ми хареса много  Mr. Green

# 426
  Благодаря  Cioccolata. Ще трябва да взема кокос, че нямам, дано намеря тука - в Англия съм, но едва ли няма.
  Намерих на едно място Кокосова брашно, то дали става за този вид хранене  Rolling Eyes
  Аз за сега не съм хапвала сладко или хлебни неща, но понякога ям неща, който не са много чисти. Например тука на наденичките явно има нещо, защото пише, че съдържат глутен, сигурно някакво брашно им слагат. И салам съм яла няколко пъти, предполагам, че и в него има разни неща. Старая се да ги избягвам, но не понякога като няма друго...

# 427
Aglikka, много ти благодаря за споделения опит. Hug

Hug

# 428
Miss Fine, няма проблеми от време на време да хапваш наденички или салам. Предполагам, че при вас все пак са малко по-качествени. Щом не са ти ежедневие, няма проблеми.

Кокосовото брашно го използват в много рецепти, потърси в нета в палео сайтовете и сайтовете за НВ-ВМХ. Тук ползваме повече стърготини, защото са по-достъпни. Аз нямам опит с брашното, само съм чела, че поема доста течност. Ако по рецепта трябва 1 чаша пшенично брашно, ще ти стигне максимум половин чаша кокосово, а може и само 1/3 чаша да ти стигне.

Но не си длъжна да използваш нито кокосови стърготини, нито брашно.

Онези мои идеи с бадеми плюс кокос според мен могат да станат и само с бадеми, без кокос, а със сигурност ще стане и с кокосово брашно, но тогава не мога да кажа точно какво количество Embarassed

# 429
Ако на някой му е полезно и интересно, ето тук авторката си е направила труда да направи 7-дневно меню, с изчисления за калории и макронутриенти.
Тя изхожда от 3 основни и 2 междинни хранения, гледам, че и всяка вечер предвижда черен шоколад, но смятам, че вече всеки може да си преправи нещата според своите нужди.

# 430
Ако на някой му е полезно и интересно, ето тук авторката си е направила труда да направи 7-дневно меню, с изчисления за калории и макронутриенти.
Тя изхожда от 3 основни и 2 междинни хранения, гледам, че и всяка вечер предвижда черен шоколад, но смятам, че вече всеки може да си преправи нещата според своите нужди.
Благодаря! За мен беше полезно-някой неща не са за моя вкус, но пък си открих ценни идеи. Като че ли към моето меню трябва да добавя мазнини. Всъщност това ми е много трудно-да си дозирам правилно мазнините, и хоп-сметана в кафето-как не съм се стила до сега?!
 За менюто днес-нямам идея. На гости сме, ще бъдем много хора, надявам се домакинята без да е искала, да ми е приготвила нещо специално за мен Crazy, за да си хапна.Заради заболяването ми, когато имаме семейни сбирки, всички се фокусират върху това какво ям. За майка ми например, думата *режим* е равносилна на диета и глад. Така че дано да има какво да хапвам, за да не давам излишни обяснения.

# 431
  • София
Много е тегаво да се обясняваш.  Tired
Напоследък забелязвам следния парадокс около мен - всеки ме пита какво правя, че изглеждам толкова добре, цъфтяла съм, сияела ... Като кажа - физиономията се променя на мига, става една съжалителна, снизходителна ...

Да не говорим за по-близки до мен хора, които непрекъснато се оплакват колко са дебели, а като им кажа - "Ми хайде, започвай, прави нещо!" - ме поглеждат с един тъп поглед и ми казват: "О, аз не мога без картофи/сладко/хляб" ... Обяснявам, че щом аз мога - значи може всеки (известна съм с любовта ми към захарта  hahaha) ... Това ги кара да се позамислят, но въпреки това отсичат, че не могат.

Инес имаше такава статия, за хората които се подлагат на безумни диети, за да свалят кг. вместо да изкопират начина от тези, които са постигнали въпросната цел.
И всичкото това е от насадения страх от мазнините и протеина.

# 432
Така е, да. През последните две лета проблемът на *хората* беше защо съм напълняла толкова....До рев са ме докарвали-това ли беше най-важното, борех се за живота си и уж не ми дремеше как изглеждам. Сега пък се чудят толкова ли вече се имам за здрава, че и с външния си вид се занимавам.Угодия няма...ама вече такъв гьонсурат съм станала, че не ми дреме.
 Хайде-шепа орехи за закуска и изчезвам на разходка и на гости-за днес съм си поръчала прекрасен ден. На вас-също!

# 433
  • София
Да си гьонсурат много помага  Sunglasses Направо си е здравословно  Heart Eyes

Момичета, какво ви е мнението за патешките сърца, вкусни ли са?

# 434

Общи условия

Активация на акаунт