НВ-ВМХ, част 71

• 38 461
  • 726
  •   1
Отговори
# 435
Докато се занимавате да обяснявате и да се опитвате да промените нагласите на хората, неминуемо ще се ядосвате Simple Smile
Ако някой ме пита, просто казвам, че избягвам захар и глутен и с това се приключва. Не съм срещнала досега никой, който да се опитва да ми казва, че захарта е полезна  Simple Smile
Вивиан, ако просто кажеш, че си започнала да спортуваш, също едва ли някой ше направи глупав коментар.
Но е кауза пердута да смятаме, че с говорене към хора, които не ги интересува и всъщност не ни искат съвет, ще ги променим. Гарантирано е само, че ще се ядосвате Simple Smile

# 436
Луди Пеперуди, ти ли беше пуснала снимка?
На мен ми изглеждаш ок преди, представям си след. Simple Smile

# 437
Така е, да. През последните две лета проблемът на *хората* беше защо съм напълняла толкова....До рев са ме докарвали-това ли беше най-важното, борех се за живота си и уж не ми дремеше как изглеждам. Сега пък се чудят толкова ли вече се имам за здрава, че и с външния си вид се занимавам.Угодия няма...ама вече такъв гьонсурат съм станала, че не ми дреме.
 Хайде-шепа орехи за закуска и изчезвам на разходка и на гости-за днес съм си поръчала прекрасен ден. На вас-също!

Грозно, грозноооо, нямам думи! Това е само в България... Пожелавам ти много кураж и твърдост! Важното е да те подкрепя твоето семейство (мъж и деца), а другото няма никакво значение. А най-добре е да си смениш приятелките - щом само те разплакват. Sick

# 438
Докато се занимавате да обяснявате и да се опитвате да промените нагласите на хората, неминуемо ще се ядосвате Simple Smile
Ако някой ме пита, просто казвам, че избягвам захар и глутен и с това се приключва. Не съм срещнала досега никой, който да се опитва да ми казва, че захарта е полезна  Simple Smile
Вивиан, ако просто кажеш, че си започнала да спортуваш, също едва ли някой ше направи глупав коментар.
Но е кауза пердута да смятаме, че с говорене към хора, които не ги интересува и всъщност не ни искат съвет, ще ги променим. Гарантирано е само, че ще се ядосвате Simple Smile

И аз. Иначе става много неприятно. А така звучи адски логично и хората разбират, че се храниш здравословно. Всеки знае, че захарта е вредна, а като се отслабва трябва да спреш да ядеш тестени и да хапваш максимум по 2 филийки пълнозърнест хляб на ден, акочактолкова много ди се яде. Имах една приятелка, която като ученичка напълня заради здравословни проблеми и лекарят й изписа диета месо и зеленчуци за няколко месеца,за дасмъкне КГ. Е, смъкна ги и не ги качи повече.

Просто тук хората не са луди по хляба като средство за отслабване. Едно е да кажеш като Милко, че наблягаш на мас и сланина с много свинско, друго е да кажеш, че си спрял да ядеш джънк, бяла захар и тестени, а е практически едно и също нещо.  Wink Пък и някой като каже, че набляга на нещо и хората си представят, че преяжда. Просто зависи как ще се представи пред аудиторията! 

# 439
О, в началото ще ви питат защо го правите. После ще ви питат как сте го постигнали  Wink
Обяснявам само на хора, които имат действителен интерес, а на другите - не.

# 440
На мен големия ми проблем в контролирането на порциите е, че чуството за ситост идва поне час след хранене. Отдавам го на това, че и аз съм правила много глупости в начина си на хранене и то още от малка. Вероятно нищо не може да се направи, освен да си опичам акъла вече  Laughing

Ааа, не, има надежда да се върне
При мен се върна след около година на режима

Относно захарта
Мен са ме убеждавали колко била полезна за сърцето
 Shocked

Аз вече нищо на никого не казвам, освен че си имам мое мнение по въпроса и ако чак много се настоява, тогава директно режа, че чуждото мнение не ми е критерий, че си имам свои източници на инф., и че ако будат прочетени съм готова на дискусия, но не и преди това, когато се чете и вярва на смешките из пресата
И понеже има един масов мързел за четене на чужд език на такава сложна материя и млъкват като попикани мушката или пък почват да се сърдят
А на мен ми е все едно вече от доста време и това май вбесява най-много

Отдавна ми минават и през ... подигравките, че нямало смисъл да се мъча, така и така се видяло, че от мен топ модел нямало да стане
Това от хора със сериозно затлъстели деца и/или самите те с проблеми с тегло, кр.захар или друго

Явно просто е повсеместно желанието да не си различен и при всеки опит да се опитват да те върнат в стадото
И това е явление в межд.мащаб, наблюдава се и тук с пълна сила

Супа ядете ли?
На мен ми дойде най-после зимната муза и ометохме едно пиле на супа
Много добре ми дойде, като балсам за стомаха направо

# 441

Супа ядете ли?
На мен ми дойде най-после зимната муза и ометохме едно пиле на супа
Много добре ми дойде, като балсам за стомаха направо

Да, вкъщи почти винаги има супа  Peace
Реално правя крем супа от всичко - карфиол, броколи, моркови, тиква, тиквички ... 
От бистрите - пилешка, телешко варено, зеленчукова

# 442
Ядем, ядем Simple Smile един път седмично обикновено правя пилешка. Ако намеря кокали и направя бульон правя и някаква друга. Последно взех фенери и сега мисля да направя egg drop soup, ей така уж за разнообразия Simple Smile

Абе не е нещо ново, че хората ги е страх от различното и това, което не разбират и най-лесното е, да го заклеймим, защото така се успокояваме най-добре. На мен ми липсва вече всякакво желание да обяснявам, режа и опити на мен да ми се обяснява. Големи хора сме, с глави на раменете, не реши ли някой сам да се образова и да търси информация, със сигурност няма да съм аз тази, която ще успее да го убеди в каквото и да е.
То мен ако питате най-големият провал на българското образование е това, че никой никъде не учи хората да търсят информация сами и да мислят. Като се почне от училище, та до университета, където ти диктуват, зубриш и вземаш изпита. Ама да не се отклонявам от темата.

# 443
  • SA
Aз отдавна съм престанала да давам обяснения на когото и да било , как и защо се храня така. Казвам , че просто не ям дадена храна и точка. Вече някой ако наистина се поинтересува добронамерено от режима, естествено, че ще му обясня подробно. Но ако го прави просто за да се заяжда, или да демонстрира познания, почерпани от списание "Здраве" от 80-те години ( то ми се е превърнало в нарицателно  hahaha), какво има да се обяснявам? И по начало, не разбирам хора, които и идея си нямат какво точно представлява ВМ-НВХ, но пък са готови на нож да спорят, че е супер вредно, смъртоносно и т.н. Най-малкото, толкова лекари от различни държави и континенти вече застават зад него, практикуват го и препоръчват на своите пациенти, издават книги по темата - дори този факт би трябвало да те накара първо да прочетеш повече, преди да спориш ожесточено за нещо, което не ти е ясно.
W'A'S'P' , аз вече втори месец слушам пък меда колко бил полезен не само за сърцето, ми за всичко и трябвало да се яде по много всеки ден.  Mr. Green
А супа много обичам и често правя.

# 444
Явно е комплексно
Тук напр ги учат именно на това, Ули
И въпреки това все още е силен респектът към лекарите
Което е чудесно
Но въпреки това знаем, че можа да бъде и опасно, за съжаление

При мен обясненията обикновено приключват след думите ми, че от глутена ми расте бременен корем
Някои даже го обръщат на майтап и се потупват по своите шкембета
Други въртят очи към тавана
Хора всякакви

# 445
И аз не се обяснявам вече,като ме питат многозначително какво правя,че съм се разхубавила/отслабнала напоследък отговарям- "много секс"  Twisted Evil и толкова, писнало ми е вече от загрижени коментари как въглехидратите били храна за мозъка,тялото не можело без тях и т.н.  Stop
Супа правя редовно-от пиле,топчета,кокали,ребра(преди това ги запичам на грил-тигана)слагам много лук,морков и целина,чушка и става мн вкусно никой даже и не се сеща,че няма картофи и фиде,изобщо аз от както съм на режима готвя за цялото семейство(мъж,пубертет,бебе  и куче Laughing )режимно и никой гък не казва,ама и аз не се обяснявам много,много колкото по малко знаят по добре

# 446
И последно от мен по темата
Случва се и зад искрен интерес да се крие желанието да ми докажат. колко греша в стил нашенския трол от темата ни
Разпитват ме доста, аз казвам каквото знам и се сещам, давам книги и линкове
И след време се оказва, че човекът грам не се интересува наистина, а единствената цел била да се събере малко инфо, за да се почне атаката
И тогава е доста неприятно, защото все пак е познат наистина, не виртуално
Но се преживява
Въпреки това не се отказвам да отговарям, ако видя интерес
Макар че имам горчив опит и с това
Не се знае какво е отсреща, може наистина да се интересуват, а може и да са от другия тип, но с времето се разбира  Mr. Green

# 447
А аз се ядосвам как се цитира избирателно. Примерно доктор Папазова.
Казала докторката по тв, че трябва да се пие витамин Д, А, Ц при грип, че маслото от риган има много витамин А и т.н. и т.н., но като каже докторката да се избягва глутен при болни от Хашимото и ... Ааааа, не е права. Хляб трябва да се яде, има витамини и е полезен. От всичко по малко трябвало да се яде, иначе тялото страда.  Whistling
Един вид, докторите са прави, когато са на нашето мнение, иначе не са прави.

Аз никога не съм влизала в подробни обяснения за режима. Само споменаването в началото провокира по-горните заключения, че тялото имало нужда от всичко по малко. Затова нито опити ще правя на някой да обяснявам, нито ме и интересува. Кой каквото иска да яде. Ако ще и цял ден трици да набива. Проблемът си е негов.

# 448
Уф, аз пък съвсем полудявам като майка ми започне да ми обяснява как тялото има нужда "от всичко по малко". И като я питам "Е, вафли ли да набивам?" отговорът е не, но понеже не консумирам брашно и вече едва ли не живея на фотосинтеза. Лошото е, че не знам как да я убедя, че тялото си предпочита еднообразието.

# 449
Луди Пеперуди, изглеждаш прекрасно, не слушай никой, най-близките понякога могат да са много жестоки, без да искат и да се усещат. Собствената ми майка ме е докарвала до истерия. Така знае как да боцне и да рани, и не се усеща хич. Много я обичам и за това най ме боли като ми го каже тя.
Аз от година и половина почти 2 съм напуснала България и още се боря с комплексите си. Тук никой не се интересува колко кила си, как си облечен или гримиран. В България излизах до кофата с грим, тук постепенно се разчупвам.
Винаги са ме учудвали доброжелатели, които уж с добър тон ти казват как си напълнял, или едно такова лицемерно , загрижено вземат да ти дадът някой безсмислен съвет.

Аз тия дни съм ок хранене и спорт. Сякаш като тренирам не ми се яде толкоз, а уж трябва да е обратно  newsm78 
Вив рецептата за пилето с кашкавал  Heart Eyes Децата се утрепаха да ядът, като първо изчопкаха коричката на всички бутчета   Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт